Clio 1 1.2 RN menjava motorja

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Tom000
Kraj: Šentjur pri Celju

Odgovor Napisal/-a Tom000 »

Tom000 napisal/-a:Odkar sem menjal svecke in zracn filter pa avto vziga normalno ni pomembno ali je mrzel al vroc vzge takoj, pred dvema dnevoma sem tudi dal menjat jermene (zobat jermen, spaner,..), zdaj upam da ne bom mel vec stroskov, vsaj pri motorju :P

En vprasanje imam za vas in sicer me zanima ali so imeli zadnji modeli cliotov1 (hmm leta 1997 so tazadnji letniki z starim izgeldom?), na zadnjih sedezih vzgalvnike???ker sem nasel pocen sedeze od cliota 97, zadnja klop je deljiva in ima vzglavnike (ali so imeli res clioti1 vzgavnike?), zdaj me pa zanima ali to pase v clio1 93 letnik?

thx
lp
se vedno mi avto vziga tako kot je treba - v prvem , ampak imam spet en problem in sicer kar hitro mi zmanjkuje hladilne tekocine in sem ugotovil da spusca "hladilnik" in danes sem kupil nekaksno zadevo ki "poflika" ce je kaksna luknja, da bo vsaj par dni drzalo, zdaj mi pa samo povejte ali se mi splaca kupovati rabljen "kiler-hladilnik" po avtoodpadih?? oz kje ga dobim, ali naj raje kupim novega (18000 sit) ?
btw..koliko sploh stane rabljen hladilnik?
thx
lp
Tom000

Tom000 napisal/-a:En vprasanje imam za vas in sicer me zanima ali so imeli zadnji modeli cliotov1 (hmm leta 1997 so tazadnji letniki z starim izgeldom?), na zadnjih sedezih vzgalvnike???ker sem nasel pocen sedeze od cliota 97, zadnja klop je deljiva in ima vzglavnike (ali so imeli res clioti1 vzgavnike?), zdaj me pa zanima ali to pase v clio1 93 letnik?
thxlp
Nasel sem eno fotko
Slika
ki ima pripravljeno za vzglavnike, torej imajo tazadnji clio1 zadaj vzglavnike in bi mi pasalo na clio93 letnik ? (imel bom pase in vzglavnike, da bo vsaj malo bolj varno za potnike zadaj)
FastDay
Kraj: Semič

Odgovor Napisal/-a FastDay »

od letnika 96-98 so imeli clioti serije A moznost doplacila zadnjih vzglavnikov (za nemcijo so jih v izvedenko RT dajali serisko) te letniki imajo vsi pripravljeno za vzglavnike...... in tudi sedezi pasejo v starejse razlicice...lahko pa previris...5 min dela... :wink:
FastDay

Sam mors previrit kako je z tistim zelezom ki ga imajo dodatno vgrajenega od 96 dalje (proti vdoru pritljage v primeru trka) ker tvoj ga nima ce je prva izvedenka....
Tom000

FastDay napisal/-a:Sam mors previrit kako je z tistim zelezom ki ga imajo dodatno vgrajenega od 96 dalje (proti vdoru pritljage v primeru trka) ker tvoj ga nima ce je prva izvedenka....
hmm nimam pojma kateri zelez mislis, ja potem res nimam ker moji so cist navadni sedezi notr, ceprav lepo izgledajo ker imam preobleke narejene po meri....
..uglavnem kaksen pomen ima tisti zelez, a ga morem zraven sedezev dobit, ali ne morem brez?
FastDay

zravn ga nebos dobil....sam mislm da bo tudi brez tistga zeleza slo ...probi sej ni tok dela... :wink:

PS : tisto k vidis na sliki zgoraj na zadnji strani klopi spodaj...
Tom000

Skoraj je ze tako mrzlo kot pozimi in nimam nobenih problemov glede gretja-zaradi sportnega filtra, avto se segreje mogoce mal kasneje ampak ni bistvene razlike je pa zanimivo da ne slisim vec tistega mocnega zvoka, ko sem zracni filter zmontiral je avto res imel mocnejsi zvok kadar sem imel vec kot pol gasa, sem se peljal cez en podvoz in dal mal vec gasa in je tako zatulilo, da so ljudje se kar obrnili in gledali za mojim avtom hehe.....aja pa po avtocesti je pa tako tulilo kadar sem ga teral in sem se kar kmalu navelical zvoka, se radia nisem mogel poslusati....ampak zanimivo zakaj se je spremenilo, namrec zdaj sploh ni tega zvoka, zdaj ne slisim vec tako mocnega zvoka, pa tudi po avtocesti ko se peljem je normalno, kakor bi imel normalni filer ni mi nic jasno zakaj ni vec glasen...ampak po pravici povedano mi ze itaq vcasih sel na zivce ta zvok tako da sem zdaj cist zadovoljen.....
....ni mi pa jasno kako da mi avto ne "leti" dobro, namrec avto je zdaj 1.4 80 konjev, sportni filter, uplinjac z dvojno loputjo (R19), ter brez sredinskega lonca (avspuh)....no do 150km/h mi gre z 4.prestavo pa se mi niti ni zdelo da je glasen motor (zaradi obratov), vseeno sem raje prestavil v 5 prestavo in potegne do 160km/h, vec pa ne gre!! ampak imam obcutek da enako "leti" ce imam manj gasa, tako da ne vem zakaj ne gre vec, ampak itaq sem cist zadovljen, ker itaq na avtocesti se peljem cel cas skoraj od 150 do 160km/h povprecno odkar sem menjal motor, ker imam 150km/h kar hitro na stevcu in je fajn obcutek da dobr potegne :P ...
...hmm sej sem razmisljal da mogoce laze stevec ker vcasih kar poskoci stevec (ponavad tam okrog 50km/h za 10km/h se vzdigne v trenutku potem pa normalno se naprej odziva---ne skoci nazaj ampak se giblje normalno brez tresjlajev ...) aja pa laze tud menda zato ker originalne gume naj bi bile 165/65/13 jaz imam pa 165/70/13 in je 5% razlike...tako da razmisljam da mi stevec naj bi lagal za 5km/h?
scrat
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a scrat »

Mogoce mas pa filter zapacan, da nimas vec takega zvoka.
melonca'r
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a melonca'r »

verjetno bo na prodaj moj sesalni kolektor in 40 IDF fergazer (za 1.4 masino). ce te slucajno zanima, se javi na PM!
Tom000

zdaj so mi pa crknile lucke na stevcu, no od 100 naprej se gorijo hehe, ponoci je kar zoprno vozit, zato sem se odlocil da bi kar cel stevec menjal, in dal noter od clio1.4rt ker on ze ima obratomer.....nekoga sem nasel ki ima stevec in on mi ga bo pravtako zmontiral, zanima me pa ali so kaksni problemi za prikljucit obratomer, ker ta stevec ga nima, je pa rekel mehanik za obratomer da se samo kabelj prikljuc gor in je to to....a je to res tako enostavno?? ker moj avto se nima racunalnika ker je se na fergazer, no upam da bo res delalo, ker mi je od1.4 stevec res bolj vsec
Tom000

Tako danes imam zamenjan stevec, volan-sprotni ter rocko za brisalce, ki sem imel odlomljeno, vglavnem moj RN clio ni imel pripravljenih kablov za obratomer, zato ne dela obratomer, sem pa klical na avtoelektro, kjer se ukvarjajo z elektricnimi zadevami in je rekel da mora pac na novo napeljat in da ni problema, kostalo bo pa cca 5000sit oz 21uerov...aja pa kazalec za olje al kaj je tisto mi tud ne dela, ampak tisto mi tak ne pomeni velik, drugace pa vse dela, je pa ful bolj osvetljen kakor star stevec od RN modela
....jao sam nekaj sem ugotvil ko sem se peljal domov, da stevec kjer kaze kilometrino (on spodaj ki ga lahko resetiras na 0) ne dela oz, slisi se tako skrtanje in kakor da ne more preskocit al kaj vem, a mislite da se splaca odpret stevec in se da popravt?
melonca'r
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a melonca'r »

Tom000 napisal/-a:....jao sam nekaj sem ugotvil ko sem se peljal domov, da stevec kjer kaze kilometrino (on spodaj ki ga lahko resetiras na 0) ne dela oz, slisi se tako skrtanje in kakor da ne more preskocit al kaj vem, a mislite da se splaca odpret stevec in se da popravt?
men se to obcasno dogaja.. ..potem se pa s casom samo popravi :lol:
Tom000

Tolikorat sem pritisnil "reset" "tipko", da mi zdaj normalno steje kilometre 8)

Aja pa danes sem obratomer zrihtal, sicer sem izvedel na drugem forumu kako se zveze ampak sem nekaj tudi po svoje naredil vglavnem z eno zicko spravimo v pogon obratomer, res zakon, (hvala Obiju iz drugega foruma 8) )

No da vam jaz pokazem kako sem naredil bo mogce se komu lazje tako hehe..:
1.Tukaj zraven oranzne sem priklopil zicko
Slika

2.Kabelj sem speljal tukaj cez
Slika

3.Tam kjer je dvigalka notri, je kabelj speljan v luknjo, kjer pride do vrat kabelj
Slika

4.Pri sopotnikovi strani pride kabelj, speljal sem ga nad vec kablobvjem, tako da se ga ne opazi
Slika

5.Potem je pa enostavno naprej ga porines do stevca kjer je kabelj ze pripravljen za priklop
Slika

6.No potem pa samo sledi se priklop kabla
Slika
vecja slika----> http://galerija.rozica.com/albums/album117/IMG_4354.jpg
tam kjer manjka oznacba stevilka 8, tam sem kablej porinil noter in zadeva je delovala
Slika

pa se video posnetek za dokaz, da deluje
http://video.google.com/videouploadfini ... f0a47fa9e4

vse fotke so pa tudi tukaj http://galerija.rozica.com/album117
Tom000

sam neki me zanima, ali je normalno da zjutraj ko prizgem avto, vidim "packo" iz avzpuha
Slika
Uporabniški avatar
dete
Kraj: okolica Velikih Lašč

Odgovor Napisal/-a dete »

lepo si tole zrihtou, res pohvalno :D ;
kolk dnarja te je pa kostou stevc?

dej se belo odzadje za stevce, pa rdeco osvetlitev 8)

aja, pa se tole me zanima, ce mi lahko poves dimenzije stevca (dolzina in visina), ker morm nastimat prostor v original armaturi od petke, da ga bom pol lahko notr spojsou :wink:
Odgovori