Clio 1 1.2 RN menjava motorja
Clio 1 1.2 RN menjava motorja
Pozdravljeni !
Jaz imam RENAULT CLIO I l 93 1.2 RN in bi prav tako rad enkrat menjal motor, ker sem z avtom zadovoljen in vem da ni z njim nic narobe, ker ga lastim ze dobri 2 leti, pred parmi dnevi sem pa menjal (obojne nove fedre spredaj, nove puse na "vilcah", nove koncnike-naredil optiko), samo muci me ker je motor svoh, jaz se rekreativno ukvarjam z kolesarstvom in hodim na maratone ipd. in takrat peljem bicikel na strehu in vcasih imam 3 kolesa na strehi in takrat gre avto komaj 100kmh po avto cesti na ravnini, no recmo da imam 115km/h povrecje takrat (ni samo ravnina ), pa tudi drugace gre komaj 140km/h (po vsej verjetnosti nosilci od koles poberejo nekaj moci)
zato me pa zdaj zanima kaksen motor lahko vgradim oz zamenjam, a je enak motor od cliota 1.4 RT (moj je 1.2RN z zaugom), oz. ali so od leta 1991 pa do leta recmo 1995 enaki motorji? kater bi bil najbolj optimalen in koliko pribizno stane motor?
Hvala vam
lp
Jaz imam RENAULT CLIO I l 93 1.2 RN in bi prav tako rad enkrat menjal motor, ker sem z avtom zadovoljen in vem da ni z njim nic narobe, ker ga lastim ze dobri 2 leti, pred parmi dnevi sem pa menjal (obojne nove fedre spredaj, nove puse na "vilcah", nove koncnike-naredil optiko), samo muci me ker je motor svoh, jaz se rekreativno ukvarjam z kolesarstvom in hodim na maratone ipd. in takrat peljem bicikel na strehu in vcasih imam 3 kolesa na strehi in takrat gre avto komaj 100kmh po avto cesti na ravnini, no recmo da imam 115km/h povrecje takrat (ni samo ravnina ), pa tudi drugace gre komaj 140km/h (po vsej verjetnosti nosilci od koles poberejo nekaj moci)
zato me pa zdaj zanima kaksen motor lahko vgradim oz zamenjam, a je enak motor od cliota 1.4 RT (moj je 1.2RN z zaugom), oz. ali so od leta 1991 pa do leta recmo 1995 enaki motorji? kater bi bil najbolj optimalen in koliko pribizno stane motor?
Hvala vam
lp
Da RT, RN so oznake opreme.. pri cemer je bila RT najvisja oprema.
Kar se tice nosilec za kolesa.. je hitrost priporocljiva od 80-100km/h. Vem pa, da sem pred casom peljal z enim biciklom na strehi preko 160km/h po AC,ker sem zaspal in se mi je mudilo v Kranjsko Goro od koder smo sli potem na Vrsic z bicikli.. Sum in upor je bil ne normaln, avto je pil kaksne 4 litre vec kot normalno po AC. Drugace se pa vglaven drzim te hitrosti okoli 100km/h ko imam kolo na strehi..
Glede zamenjave je pa res 1.4 motor najboljsa zamenjava za tvojega Cliota.
Lp
Kar se tice nosilec za kolesa.. je hitrost priporocljiva od 80-100km/h. Vem pa, da sem pred casom peljal z enim biciklom na strehi preko 160km/h po AC,ker sem zaspal in se mi je mudilo v Kranjsko Goro od koder smo sli potem na Vrsic z bicikli.. Sum in upor je bil ne normaln, avto je pil kaksne 4 litre vec kot normalno po AC. Drugace se pa vglaven drzim te hitrosti okoli 100km/h ko imam kolo na strehi..
Glede zamenjave je pa res 1.4 motor najboljsa zamenjava za tvojega Cliota.
Lp
Tezko rect kaj se ti splaca.
take stvari je najboljse, da ce imas malce zilce da delas sam.
Ce pa hoces met moc po habo je pa boljse da kupis drug avto.
Lej fotr proda 19ko, kokr dobi drug avto.
Poraba 7-8 l/100, skor ne glede al prazen al polhen.
Menjalnika skor ne rabis ker 5 pelje skor povsod.
http://rk.avtomobilizem.com/renaultforu ... php?t=7795
Drgac bi blo pa najbolj enostavno vgradit 1.4 na zauh tko kot so ze gor rekli.
LP
take stvari je najboljse, da ce imas malce zilce da delas sam.
Ce pa hoces met moc po habo je pa boljse da kupis drug avto.
Lej fotr proda 19ko, kokr dobi drug avto.
Poraba 7-8 l/100, skor ne glede al prazen al polhen.
Menjalnika skor ne rabis ker 5 pelje skor povsod.
http://rk.avtomobilizem.com/renaultforu ... php?t=7795
Drgac bi blo pa najbolj enostavno vgradit 1.4 na zauh tko kot so ze gor rekli.
LP
Tako pa imam avto doma, vse skupaj je prislo "malo" drazje ker je se sklopko menju pa avspuh svasal pa olje, oljni filter,.... no ja bom imel vsaj mir (vsaj upam ),....avto je pa fulll boljsi kot prej-glede pospeskov, pomoje je moralo biti nekaj z tsito 1.2 masino kaj narobe ker je razlika ogromna, ceprav je rekel da se ne more primerjati z cliotom ki nima vplinjaca (avtomatski), ampak je rekel da bi bil se "mocnejsi" motor bi mogel tudi zamenjati "fergazer" vplinjac (al kako se rece)....
....zato me zdaj zanima ali je res da bo motor mocnejsi ce bo "fergazer" od 1.4??
in ali zdaj avto manj pije ???
Vglavnem jaz sem zelo zelo zadovoljen da sem menjal, ker je ogromna razlika (se v drugi je "kopal" ko sem saltal
), zdaj me pa se vseeno "mika" da bi bi kupil se "fergazer" od 1.4, (cez kaksn mesec ko bo denar), ce bo potem se bolj mocn motor??
....zato me zdaj zanima ali je res da bo motor mocnejsi ce bo "fergazer" od 1.4??
in ali zdaj avto manj pije ???
Vglavnem jaz sem zelo zelo zadovoljen da sem menjal, ker je ogromna razlika (se v drugi je "kopal" ko sem saltal