ESP problem, laguna II 2.2dci(facelift 2005)

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
dencor

ESP problem, laguna II 2.2dci(facelift 2005)

Odgovor Napisal/-a dencor »

Pozdravleni!

Vceraj se mi je na krozisci prizgala lucka za servis(oni rumeni kluc) ter na displayu znak za esp, zanima me kje so senzori za esp da poglejam, da ni kaksen kabel pretrgan aja mam pa zvito prvo desno felgo(cisto malo) ampak do zaj ni blo problema.

p.s. kolko pride priklop avta na tester pa brisanje napake ce je le ta, sem iz ptuja

lp denis :D
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Re: ESP problem, laguna II 2.2dci(facelift 2005)

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

dencor napisal/-a:Pozdravleni!

Vceraj se mi je na krozisci prizgala lucka za servis(oni rumeni kluc) ter na displayu znak za esp, zanima me kje so senzori za esp da poglejam, da ni kaksen kabel pretrgan aja mam pa zvito prvo desno felgo(cisto malo) ampak do zaj ni blo problema.

p.s. kolko pride priklop avta na tester pa brisanje napake ce je le ta, sem iz ptuja

lp denis :D
Priklop na tester in brisanje napake ti ne bo resilo tezave.
Tester bo le pokazal kateri senzor tocno je hin in ta se nato zamenja, nato se z testerjem pobrisejo napake in to je to.
Na Renault servisu v Mengsu - Avto Car je bil nazadnje priklop 15eur. ( se pravi diagnoza napake ).
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
dencor

hvala za odgovor:D

mogoce ve kdo kolko pride senzor ???tak okvirno
alex
Kraj: Ljutomer

Odgovor Napisal/-a alex »

Pa ti sedaj dela ESP ali ne. Meni se je na prejsnji laguni (2003) enkrat kot sem speljal dol z trajekta ravno tako prizgala luc za ESP in ESP taktra ni deloval. Potem pa sem avto ugasnil, izvlekel kartico in ga ponovo vzgal in potem lucka vec ni svetla in ESP je deloval naprej!
Slika
Slika
dencor

se vedno sveti, sn odklopo akumolator za 10min, menjo prvo desno felgo(dal rezervo gor), pa se vedno sveti, grem v pondelek na servis sam upam da nebo drago :? recesija pa take fore :lol:

lp denis
fliper
Kraj: Ptuj

Odgovor Napisal/-a fliper »

meni se je zgodilo isto v jeseni !!

je serijska napaka ... !!! crknil pa ti je esp racunalnik (cena tam okol 1000 eu)!!
ampak hvala bogu je priznana serijska ...

jaz sem sel v avtohiso terbuc v dornavo in so mi tam resili problem ... mehanik je samo pogledal avto, ko sem mu povedal kaj se je zgodilo in je ze postavil dignozo!

popravli pa so mi brez bilokaksnih stroskov!

lp ales
dencor

meni isto, neka enoto (esp, abs) je pa notri vnicen neki senzor pritiska za esp, hvalabogi da gre pod garancijo(drugac pa je strosek cca. 1200eur), baje pa redno crkavlejo

lp
fliper
Kraj: Ptuj

Odgovor Napisal/-a fliper »

na keri servis si sel?

sem na forumu enkrat zasledil, da je en na enem servisu v maribori moral placati vse ...!!

lp
dencor

oni pogleda po stevilki sasije pa ti pove ali lahko gre pod garancijo pa ce mas prevozeniv nekje do 110-120k se gre, ce pa mas prek pa moras placat
Odgovori