Megane II - neprijeten vonj klime

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
dizl

Megane II - neprijeten vonj klime

Odgovor Napisal/-a dizl »

Ubadam se z neprijetnim vonjem po vlagi ob vklopljeni klimatski napravi. Kupil sem spray za klime, ki sem ga sicer "nasprical" po vseh odprtinah za zrak in tam kjer je mikrofilter vendar to ni dovolj.
Vonj je se vedno prisoten.

Kot mi je bilo receno, naj bi se to razprsilo na posebno mesto, kjer se nabira vlaga in posledicno bakterije.

Ali kdo ve, kje tocno na meganu je ta cev ?

LP
M
Uporabniški avatar
Mely007
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Mely007 »

tudi v nasemu meganu l. 2002 je zadnje case v tej vrocini neprijeten vonj, in to potem ko avto cez noc stoji v garazi ali zunaj, ko se shladi. je treba prov fajn prezracit, bom probal najprej s sprejem ,potem pa se globinsko ciscenje
kje se pa dobi sprej za klime dezinfekcirat?
Uporabniški avatar
ZZ-717
Kraj: Ljubljana - Šentvid

Odgovor Napisal/-a ZZ-717 »

kdaj si menjal filter za klimo ??

jaz sem ga lansko leto avgusta..pa pred 1 tednom spet ker je biv cisto zabit in ko ugasnes klimo zacne smrdeti...zdaj sem menjal filter in je svez zrak :wink:
Slika
dizl

Odgovor Napisal/-a dizl »

Filter klime je bil pred kake pol leta menjan, zadnjic sem ga pobral ven in ga precistil in nasprayal z antibakterijskim sprayem za klime (kupljen na petrolu) pa nic ne pomaga.

Serviser mi je po telefonu rekel, da naj bi se to nasprayalo na izparilnik klime, vendar ni tocno vedel kje na meganu je ???

LP
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

dizl napisal/-a:Filter klime je bil pred kake pol leta menjan, zadnjic sem ga pobral ven in ga precistil in nasprayal z antibakterijskim sprayem za klime (kupljen na petrolu) pa nic ne pomaga.

Serviser mi je po telefonu rekel, da naj bi se to nasprayalo na izparilnik klime, vendar ni tocno vedel kje na meganu je ???

LP
He he...ne nasprejas filter klime pac pa uparjalnik. Filter mora bit suh... ni cudno da ti potem smrdi po fajhtnem... :roll:
Izparilnik (uparjalnik) je pri filtru; filter je pred uparjalnikom, da ustavi necistoce...
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
Mely007
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Mely007 »

jaz sem filter klime menjal prejsnji teden pri servisu, bom nabavil sprey in vzel filter ven in pospreyal uparjalnik, kaksn sprey pa mora bit ?
je pa se en sprey ki ga aktiviras in das v avto na tla, klima mora do fula laufat cca. 10 min. potem ugasnes klimo in avto in prezracis avto tako da odpres vsa vrata cca. 30 min.
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

hmm. reno servisi naredijo komplet pregled klime,, menjajo filtre, pa prezracijo za 60 eur

ni malo denarja, je pa bols to kot pa ubadanje s iskanjem tezav

lp
Uporabniški avatar
meganeman
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a meganeman »

Najboljs da se resis te tezave je v tem, da klimo tud pozimi tu pa tam prizges. Jst mam skoz na auto in se mi tud ob soncnih dneh pozimi uzge!
I have a need, the need for speed! Meganeman over and out...
Slika
http://megane-forum.eu/
Odgovori