Če si malo bolj "inteligenten" in "tehničen" človek boš olje menjaval vsako leto.
Če letno prevoziš 30k km ga boš menjaval na pol leta pri 15k km. Če si "zakompliciran" tip ali če "sam doma" delaš (in ti je to minimalen strošek), ga boš menjal letno 3x, sepravi vsakih 10k km.
Če si "šalabajzer" (kar dosti takih je) in če si mišljenja "saj bom avto tak prodal pred VELIKIM servisom, to je nekje 5 let" (sem spada tudi kar velik delež žensk..nažalost - ker so manj tehnične narave kot moški) bodo delali servise na 2-3leta ali 30k km.
In ti ko greš avto kupit moreš pogledat v uradno servisno knjigico (in v račune če jih ima) in takoj vidiš, kakšen lastnik je bil.
Jaz, ko sem kupil 3 leta starega megana coupeja 1ph2 od ženske iz primorske (GO) sem takoj opazil, da ni delala kaka elektronika na avtu, servis NI bil opravljen na intervale kot bi mogel bit....pri meni je seveda na 1 leto bil servis delan in je vozilo vseeno prez problema na motorju zdržalo 11let.
Tako da...nikoli ne veš pri katerem vozilu moreš delat servise OBVEZNO na 1 leto in pri katerem na 2 leti.
Pri dizlih in RS se pa pozablja na turbino. Kar po moje proizvajalci NAMERNO izpustijo iz vseh navodilh ki jih dobiš na avtu. Sicer je to logično, ker če ti kupiš avto, ga boš kupil, da ga boš vozil in ne zato, da boš PAZIL na turbino...ampak na žalost če si spet dokaj "normalen" in poučen človek se boš pozanimal in ravnal po nekaj pravilih, ki ti jih je proizvajalec zamolčal...
Še zaključek. Slovenci smo pač taki, da imamo svoje konjičke radi (verjamem da 99% na tem forumu) in velikokrat preveč skrbimo za njih (bolj kot za sebe!).
Je pa tudi nekaj takih, ki jim je vseeno ali nimajo € ali niso poučeni in vozilo prodajo. No servisi pač služijo na takih...več je takih boljše jim je...zato pa je toliko popoldancev doma, ki se z tem ukvarjajo...