Servis na 30.000km?
Servis na 30.000km?
Pozdravljeni!
Zanima me vaše mnenje o servisnih intervalih na 30.000km, kot to predpisuje renault!
Lani avgusta sem kupil novega megana berline 1,6 16V. Moram rečt, da avto dela kot urca - sem zelo zadovoljen!
Sedaj imam prevoženih nekaj čez 11.000 pa me zanima, ali bi bilo letos smiselno narediti servis prej; naprimer pri 20.000; ali pa se lahko brez problema vozim do 30.000 in grem na servis, kot to predpisuje renault.
Pred tem sem vozil seata, ki je imel servisne intervale na 15.000 od tod tudi izvira moj strah, ali avto res ne potrebuje servisa (zamenjave olja, filtrov...) prej?
LP
Zanima me vaše mnenje o servisnih intervalih na 30.000km, kot to predpisuje renault!
Lani avgusta sem kupil novega megana berline 1,6 16V. Moram rečt, da avto dela kot urca - sem zelo zadovoljen!
Sedaj imam prevoženih nekaj čez 11.000 pa me zanima, ali bi bilo letos smiselno narediti servis prej; naprimer pri 20.000; ali pa se lahko brez problema vozim do 30.000 in grem na servis, kot to predpisuje renault.
Pred tem sem vozil seata, ki je imel servisne intervale na 15.000 od tod tudi izvira moj strah, ali avto res ne potrebuje servisa (zamenjave olja, filtrov...) prej?
LP
- R19-racing
- Kraj: koper
pomoje tudi najboljse da naredis tam od 15.000 do 20.000 km servis,ker ko sm ocetu menjal olje na twingotu ki je bil nov ina na 30.000 je blo notri kot blato brozga 
Zadnjič spremenil R19-racing, dne 17 Jan 2011, 20:49, skupaj popravljeno 1 krat.
Ja, sam mislim, da bi to kar hitro odkrili, saj bi se videlo, da olje ni tolk obrabljeno!oorosh napisal/-a:Če montiraš originalni filter za olje, takega kot bi ti dali na pooblaščencu, potem ne bo nihče vedel, da si med intervalom menjal olje sam ali pri popoldancu.
Vsako poseganje prekine garancijo - mislim, da je to preveč rizično - a ne?
Sicer pa katero olje je pa pravo elf....?
Sicer pa na obrabo olja vpliva verjetno tudi način vožnje! Delam večino tur po cca. 80km, seveda nekaj je pa tudi kratkih - v trgovino in nazaj par krat tedensko!
Dejansko misliš, da bodo pogledali olje in rekli: "Aha, vi ste pa tole sam doma šraufu?" Poznam kar nekaj ljudi ki prakticira en servis privat - en pa na pooblaščencu, pa nihče nima zaradi tega težav pri uveljavljanju garancije.
Za primerno olje (Elf) pa poglej v knjigo z navodili oz. v servisno knjigo. Žal nimam več autodate pri roki.
lp
Za primerno olje (Elf) pa poglej v knjigo z navodili oz. v servisno knjigo. Žal nimam več autodate pri roki.
lp
HTWC Dual VVT-i inside
武士道
武士道
Hja, če bi naprimer prišlo do večje napake na račun garancije (naprimer ležaji na gredi...), a misliš, da se servis nebi potrudil in dal olje v analizo.DonLuigi napisal/-a:Kako pa misliš, da bo mehanik ugotovil, da je olje bolj obrabljeno? V obeh primerih črno ven pritečefonza12 napisal/-a:
Ja, sam mislim, da bi to kar hitro odkrili, saj bi se videlo, da olje ni tolk obrabljeno!
lp,
Luka
Analiza bi pokazala da olje ni isto kot na original servisu - kaj pa pol - kup problemov! Hja, ne vem nekaj rizika je v tem sigurno!
Analiza bi pokazala da olje ni isto kot na original servisu - kaj pa pol - kup problemov!
Kaj pa mislš ti not nalit? Prosim, da se s to svojo servisno prakso pohvališ, ko boš avto prodajal. Vsi so blazno pametni kako avto servisirat/vozit, a ko se stvar prodaja pa vsi angelčki in vzorni vozniki. Če res verjamete v svoje mantre, jih priznajte, ko je treba postavit ceno vaši podrtiji.
Servisni interval ni 30.000 km ampak 30.000km IN največ eno leto.
Tuki odpade 95% vseh stručkotov, ki mantrajo samo km.
Naslednji faktor je režim vožnje. 30.000km pomeni, da jih narediš v manj kot v enem letu kar nujno pomeni da ne delaš kratkih skokov z mrzlo mašino ampak tipično voziš po več kot eno uro skupaj - da je vsaj 90% vseh opravljenih km narejeno z oljem na delovni temperaturi.
Olje se zelo pospešeno izrablja ko mašino tiščiš v obrate (močna pospeševanja) in ne upoštevaš da se mašino ogreva počasi - prvih 10 minut na max 1800 obratih.
Ob človeškem režimu vožnje, pravo olje zdrži predpisanih 30.000 km. Če si pa opica, ti pa ne zdrži niti 5000.
Laguna Coupe GT dci 180
- R19-racing
- Kraj: koper
Nazaj na 2 leti /30000 km. Modus, april 2010.meganeman napisal/-a:Novi Renoji majo vsi na 1 leto ali pa 20.000 km. Očitno so se ušteli s tistimi 30.000, pa še leta so bolj važna kot pa prevoženi km!
Tako, da enkrat na leto je mus, ker olje izgubiva s časom svoje lastnosti!
Scenic II l. 2003 je imel 30000 / 2 let, Scenic II 2007 ima 30000 / 1 leto...
Veliki servis ima moj sedanji Scenic na 5 let / 120000, Modus na 6 let / 120000km...
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.