Xenon za Cliota 2

Vse o videzu avtomobila
Odgovori
zblojenc

Xenon za Cliota 2

Odgovor Napisal/-a zblojenc »

Pozdravljeni!

Sem frisen na forumu, tko da ne se jezit, ce sm slucajno faliu temo :P Na vas se obracam z enim vprasanjem. Imam Cliota 2. Letnik 2005. Sedaj bi dal pa rad gor xenon, namesto navadnih luci. Zanima me kaj vse bi bilo potrebno predelat, ali se zamenjajo samo zarnce? Poleg tega me pa tudi zanima, koliko bi me prisla taka "predelava".

Hvala ze vnaprej

Lp
Uporabniški avatar
vepar
Kraj: nm

Odgovor Napisal/-a vepar »

to so cist druge luci(ce mislis tiste z leco)

se pa priklopijo na original konektorje(samo zamenjas komplet luc) cena cca 90k na avto.net

drugac pa lahko kupis xenon kit za cca 50-60k pa ga namontiras noter.

tam pa pridejo samo zarnice ter trafoti(zamenjas samo zarnico, pa trafo namontiras nekam kjer mas plac)
vel satis 2.2dci privilege fahrer----hvalabogu nič več :D
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

obvezno pri tem mora bit pranje zarometov narejeno, ker drugace je lahko sranje na tehnicnem...
Slika
Uporabniški avatar
SpEkTr
Kraj: Dvorje

Odgovor Napisal/-a SpEkTr »

Bojci napisal/-a:obvezno pri tem mora bit pranje zarometov narejeno, ker drugace je lahko sranje na tehnicnem...
Pa ne samo zarad tehnicnega. Tudi zaradi drugih udelezencev v prometu :)
lp Dejan
Uporabniški avatar
thesharky
Kraj: Potujoča ribarnica

Odgovor Napisal/-a thesharky »

Na tvojem mestu bi, ce bi se ze odlocal za xenon kupil original od cliota in sam premontiral original luci dol in xenon gor.
zblojenc

SpEkTr napisal/-a:
Bojci napisal/-a:obvezno pri tem mora bit pranje zarometov narejeno, ker drugace je lahko sranje na tehnicnem...
To pa prvic slism, da bi bilo na tehnicnem karkoli narobe, ce ni naprave za pranje zarometov. Sj tehnicnega mam sele cez 2 leti in pol - avto str sele 5 mescov. Sem pa 100%, da avto nebo docakal tehnicnega pri meni - poleti gre od hise :D Zakaj pa zaradi drugih udelezencev v prometu??? Mi lahko to prosim malo razlozis! Kolikor sem jaz seznanjen, je naprava za pranje montirana samo zaradi tega da ti spuca se luci, in ce je slucajno prevroca plastika da jo ohladi! Se motim?

Hvala

Lp
Extreme
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a Extreme »

zblojenc napisal/-a:
SpEkTr napisal/-a:
To pa prvic slism, da bi bilo na tehnicnem karkoli narobe, ce ni naprave za pranje zarometov. Sj tehnicnega mam sele cez 2 leti in pol - avto str sele 5 mescov. Sem pa 100%, da avto nebo docakal tehnicnega pri meni - poleti gre od hise :D Zakaj pa zaradi drugih udelezencev v prometu??? Mi lahko to prosim malo razlozis! Kolikor sem jaz seznanjen, je naprava za pranje montirana samo zaradi tega da ti spuca se luci, in ce je slucajno prevroca plastika da jo ohladi! Se motim?

Hvala

Lp

Naprava je montirana zato, da ti spuca luci oz.plastiko (xenon), ker ko se nabere sranje na luci, se xenon snop razbija od umazanije, kar je precej motece za vozila, ki ti pripeljejo nasproti.
Slika
Slika
Uporabniški avatar
SpEkTr

Extreme ma prav. Zaradi vroce plastike, pa vsekakor ne no....
lp Dejan
Uporabniški avatar
Espace
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Espace »

V tehnicnih specifikacijah za Xenon-ske zaromete je predvideno, da morajo ti zarometi biti opreljeni z samodejnim nastavljanjem visine snopa luci in tudi z napravo za pranje zarometov.
Preden si take zaromete namestis vedi da so z omenjenimi specifikacijami tudi seznanjeni policaji, ki te lahko posljejo na preventivni tehnicni pregled, ki pa ga z gotovostjo ne bos opravil.
Ce pa se ti predelava splaca, se odloci sam, drugace pa si kupi Fake Xenon H4, ki dajejo podobno barvno svetlobo in pozabi na Xenon.
Biv?°i lastnik Renault Espace Privilège 2,2 dCi (10/2005)
PiLLLe

Odgovor Napisal/-a PiLLLe »

In kva zarad tega gre avto hitrej? al se bol drzi ceste? :shock:
Uporabniški avatar
Foe
Kraj: Kotlje

Odgovor Napisal/-a Foe »

A se ti sploh splaca menjat, ce mislis prodat ?
Slika
Uporabniški avatar
SpEkTr

Foe napisal/-a:A se ti sploh splaca menjat, ce mislis prodat ?
Ravno to sem hotel vprasati. Boljs da pustis to prodas, pa za kak tolar vec bolsi avto kupis, oz. kaj od opreme..
lp Dejan
zblojenc

SpEkTr napisal/-a:
Foe napisal/-a:A se ti sploh splaca menjat, ce mislis prodat ?
Ravno to sem hotel vprasati. Boljs da pustis to prodas, pa za kak tolar vec bolsi avto kupis, oz. kaj od opreme..
Sm mislu da je to bl enostauno, za zamenjat. Zakaj bi menju? Xenon ruls na avtocesti :lol: pa se ful leps zgleda ponoc :P Torej to nepride vec u posteu :cry:
zblojenc

Espace napisal/-a:V tehnicnih specifikacijah za Xenon-ske zaromete je predvideno, da morajo ti zarometi biti opreljeni z samodejnim nastavljanjem visine snopa luci in tudi z napravo za pranje zarometov.
Preden si take zaromete namestis vedi da so z omenjenimi specifikacijami tudi seznanjeni policaji, ki te lahko posljejo na preventivni tehnicni pregled, ki pa ga z gotovostjo ne bos opravil.
Ce pa se ti predelava splaca, se odloci sam, drugace pa si kupi Fake Xenon H4, ki dajejo podobno barvno svetlobo in pozabi na Xenon.
A to so navadne zarnice s podobno svetlobo xenona? Mogoce ves kolko pride zarnica, pa kje se jih da dubit? Bi se dalo kje ksno slikco vidt :lol: A je to mogoce to? http://www.rocky-road.com/media/ipfh4.jpg Pa se neki me zanima. A niso to xenon zarnce?

Hvala
zblojenc

Odgovori