Espace 1.9 dci pokadil crn dim

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
rambo
Kraj: Maribor

Re: Espace 1.9 dci pokadil crn dim

Odgovor Napisal/-a rambo »

rakec napisal/-a:Kako?po zakonu nimam nobenih pravic, rekel pa tudi ne bo da je vedel da nekaj ni ok z avtom.
Ti je dal garancijo na motor?
koliko časa je od nakupa? Tudi če ti je dal mesec, imaš potem še kar nekaj čsa za reklmacijo na skrite napake. Če pa je rekel, da ve da je nekaj z motorjem, bi pa sploh moral on krit stroške servisa, nakupa novega motorja ali povrnitev stroškov nakupa vozila. Drugače se pa lahko obrneš na varstvo potrošnikov in preveriš kako pa kaj.
Renault Laguna Monaco GP 2.0t-NAPRODAJ-FOR SALE
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
Uporabniški avatar
bfranc
Kraj: Dobrepolje/Kompolje

Odgovor Napisal/-a bfranc »

Kot fizicna oseba sem moral pri preprodajalcu vozil podpisat garancijo 1 mesec.http://www.ti.gov.si/nc/si/splosno/cns/ ... 2112/5426/" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
rakec

Odgovor Napisal/-a rakec »

Nic garancije mi ni dal ker je bil fizicna oseba. Je pa 12 dni od nakupa, takoj ko se mi je to zgodilo, sem ga pa obvestil
Pa je rekel v prispodobi, "ja smola".
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

No ja, jaz ne bi rekel smola, prej bi rekel nevednost. Še pravi čas ste bili obveščeni, da ne podirati motorja, ter uveljavljajte svoje pravice - vrnjena kupnina ali pa soudeležba pri popravilu. V koliko je bila narejena obnova motorja, za to obstaja račun, ta pa predstavlja garancijo ........................ ni bilo računa, super, torej bo prodajalec plačal popravilo motorja, da ne bo potrebno plačati popravilo + kazen in nekoga namočiti :D
In kaj se je naredilo?
Pametno se je odprlo motor in s tem dejanjem izgubilo vse zakonske garancije/pravice!! :( Sedaj pa se še sprašuje kje dobiti rabljen motor :D Torej bi spet igral loterijo in obral najdražjo pot popravila :(
Osebno bi obnovil obstoječi motor ( se bi vsaj vedelo kaj je notri ), ob tem pa raje razmišljal, kje dobiti kvalitetne dele za dobro ceno!

Sicer ne vem kdo vam to ureja, me čudi, da vam tega vsega ni povedal vaš izbrani mehanik/mojster in zakaj vas ne pouči, kako lahko dobite vsaj delno povrnjen strošek popravila.
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
bfranc

Ni važno če ti ni dal garancije, za vse velja ta splošna garancija, pa si lahko fizična ali pa pravna oseba.Lepo mu pošlji uraden dopis, da kaj se je naredilo in poslikaj motor.Zraven mu daj še kopijo kupoprodajne pogodbe in natisnjeno stran iz tega mojega linka, ter stroški katere si že imel z mehanikom in stroški kateri še bodo, ter koliko procentov njegove soudeležbe zahtevaš od njega pri tem popravilu, ter da mu daš npr. en teden za odgovor, drugače kličeš tržnega inšpektorja, kateri pa bodo zelo veseli tvojega klica.

Imam pa še vprašanje zate, si mogoče čipiral avto, da ti je stopilo bat?
Uporabniški avatar
rakec

Pogovarjal sem se z mehanikom ki je pred pol leta delal generalko. Rekel je da racun on se ima, ni ga dal pa naprej ker mu se niso placali niti eura in jih tozi. Klical sem na zvezo o vatstvu potrosnikov in povedal kako in kaj, rekli so, da moznost imam samo v tem primeru, ce prodajalec prizna da je prodal slab motor. Sam motor kot tak pa ne gre v stvarno napako, prav tako ne gre menjalnik itd.

Glede obnove, popravit bi moral blok oz en cilinder. Torej noram komplet motor podret na prafaktorje in obnovit vse lezaje, 3 bate,... ne spoznam se toliko, ampak se mi zdi da bo drazje prislo kot pa ce kupim motor iz razbitega recimo, menjam ojnicne lezaje,jermene oz naredim servis.
Uporabniški avatar
rakec

Avto sem vozil dober teden. Nic nisem delal na njem razen natankal in kupil material za servis (olje,filtre,vse bremz ploscice ker so zanic).
Uporabniški avatar
mbajec3
Kraj: Postojna

Odgovor Napisal/-a mbajec3 »

fantje use se da zmenit ce malo pritisnes...
Uporabniški avatar
rakec

Trzni inspektor pravi da nimam nobenih pravic ker je blo od fizicne osebe kupljeno. Je rekel da ce ze, mi lahko samo dobra volja prodajalca pomaga pri financnem krcu. Pa se to ga ne smem prek meje prijet, ker me lahko tozi zaradi grozenja,napada itd.
Uporabniški avatar
bfranc

V redu, če pa tako pravi tržni inšpektor...grem zdele uničit turbino na svojem avtu, ga prodam in rečem kupcu "ti smola"!!Pomoje bom imel kmalu razbit gobec.

Dej @rakec, pošlji mu uraden dopis, pa zahtevaj nek procent njegove udeležbe pri popravilu.Oziroma, zagrabi mehanika, ki je to delal in naj se ne zgovarja,da mu niso plačal.Kr tukaj gre za skrito napako in nič drugega, ker drugače se avto nebi prodajal...prodajalec je sigurno vedel, da kaj je z motorjem, da ščije šoba ali pa ga je čipiral z neko generično mapo iz interneta.

Časa imaš en mesec in nič več, sem imel sam preveč slabih izkušenj in bil tiho, pa sem nazadnje probal pri traktorju mal znoret in evo uspelo je, pa čeprav nisem imel nobenega papirja od firme, da sem pri njih kupil traktor, so me pa hotel nasrat za regulator v hidravliki, ki stane 450eur, čes da niso nikol probal hidravlike pod obremenitvijo.
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

X2

Vseeno če mehanik ni dobil plačila, za svojo storitev bi moral izdati račun, ta pa predstavlja garancijo. Torej?
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
5cenic

Odgovor Napisal/-a 5cenic »

X3

Da mehanik ni dobil plačila je stvar med tistim, ki mu ni plačal in mehanikom. Da mehanik ni dobro opravil zadeve je zadeva med tabo in mehanikom.

Njegova skrb je, da on prejšnega lastnika dobi plačilo, tvoja skrb je, da dobiš uveljavitev garancije od mehanika, da stvar popravi tako kot je treba.
Uporabniški avatar
rakec

Sem se pogovarjal z njim in pravi da mi ni nic dolzan dat poleg, da je mel te sreco da mu je avto spilal vredu, ceprav me skozi nateguje o tem kako dolgo je avto imel itd. Danes bom pa se pri mehaniku poizkusil sreco.
Uporabniški avatar
Shooter
Kraj: Podsreda

Odgovor Napisal/-a Shooter »

Samo do odvetnika naj napise dopis z vsemi jajci notri in da zahtevas racun generalne obnove motorja "ker je po tvojem slo za zavajanje".Potem pa lepo naprej.........
Vedat mores da ce mu dokazes da generalna ni bila narejena in je slo za zavajanje ga lahko iztirjas za mesecne karte,vlak,taxi.....je pa res da zna trajat
Uporabniški avatar
TwingoLove

Odgovor Napisal/-a TwingoLove »

Tako je! Najlažje je do odvetnika ali pravnika, ki ga poznaš in mu celotno zadevo obrazložiš kako in kaj je bilo. Je pa res da če ti je prodajalec samo ustno rekel da je narejena genaralka motorja spet težko kaj doseči.
Glede na to kolko sem že prebral teh štorij z "videno-kupljeno" je pa res da je kupec celo bolj zavarovan kot pa prodajalec, tako da zagotovo obstaja pot.
Včasih se vprašam če je sploh pametno avto prodat, ko pa lahko tako nasrkaš :/
Wishing you best of luck!
Renault VelSatis Initiale Paris 2005, 2.2dCi
Avantime 3.0 V6 Privilege
Avantime 2.2dCi Privilege 3x
Odgovori