Espace 1.9 dci pokadil crn dim

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
rakec

Espace 1.9 dci pokadil crn dim

Odgovor Napisal/-a rakec »

Danes se peljem po avtocesti 140, potem pa naenkrat zacne avto zgubljat moc, rahlo ga je treslo, zadaj pa kot da imam lokomotivo na premog, vse ke blo crno oz sivo. Se peljem se 1km do izvoza, ce sem stistnil sklopko je motor navilo do 6k obratov, zato sem z upocasnjevanjem pripeljal do izvoza, potem pa je sam crknil. Kadilo se je celi kolometer ko blesavo. Avto sem probal vzgat, pa hoce vzgat ampak me vzge, vergla pa poskusa pa celi se trese. Spilo ke olje od normalne kolicine do konca palcke za merjenje olja. Kaj je crknilo?vsaj okvirno, turbina?glava?blok? Hladilne tekocine je nespremenjeno, vode ni videt v olju, olje nikjer ne tece ven
Mastno je za popizdit okoli lopute za zrak.
Avto sem kupil 7dni nazaj, je espace 1.9dci 2006, 280k prevozenih. Pred pol leta bi naj bila narejena generalka na motorju.
Uporabniški avatar
bertole

Re: Espace 1.9 dci pokadil crn dim

Odgovor Napisal/-a bertole »

Js bi reku da je šla turbina adijo, kaj je s sabo povlekla pa bog si ga vedi.

Bo pa kak majstr iz foruma bol vedu, če mam prov.
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Lahko je kakšna cev, turbina ali pa je bil predhoden poseg v motor "šlamparija" ( omenjena je bila generalka ), in je pokazalo zobe. Vsekakor ne prižigati motorja, naj najprej mehanik/mojster/popoldanec pregleda, ter poda diagnozo napake.

Sicer pa, ne se preveč zaletavati/podirati vozila, osebno bi vrnil vozilo in zahteval kupnino nazaj!
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
rakec

Ce bi turbina sla, nebi avto vseeno vzgal? Zdaj noce, celi motor se trese pa poskusa, pol pa po cca 6s sam odneha.napake pa ne javi nobene.
Uporabniški avatar
saso24

Odgovor Napisal/-a saso24 »

Že zaradi tega ker je toliko olja zmanjkalo ga ne bi sploh probaval vžgat. Pusti ga in naj ti prodajalec vrne kupnino
Uporabniški avatar
rakec

Privat je kupljen.
Uporabniški avatar
Fan

Odgovor Napisal/-a Fan »

Vseeno kako je kupljen, še je čas, da se zahteva kupnino nazaj ali pa soudeležbo pri popravilu
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
B1 16v

Odgovor Napisal/-a B1 16v »

Stvarna napaka. ..
Uporabniški avatar
rakec

Menda ne gre, ne vem. Avto je zelo lep, ga je res skoda
No, odstranil sem katlizator in poslatal turbino. Lepo se vrti, nic lufta, je pa cela v olju.avto pa ne vzge, niti na maxibrill.hoce pa hoce, pa ne gre.
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Če je turbina v olju, se bojim, da bo kar to - to. Čeprav je za odpoved turbine bolj značilna bela dimna zavesa...
Uporabniški avatar
rakec

Avto bi verjetno moral vseen vzgat. Razn ce,po moje, ni kaj narobe z batom,ventili ali ojnico. Peljal sem se se slab km pol pa je sam crknil.
Uporabniški avatar
bfranc
Kraj: Dobrepolje/Kompolje

Odgovor Napisal/-a bfranc »

Si pogledal ce ni kje zabita cev pri zracnem filtru , ali pa ce je odprta tista loputa pred egr-jem?Ko je men odlomilo akso v turbini, je motor se vedno normalno vzgal.
Uporabniški avatar
Fan

Odgovor Napisal/-a Fan »

Se je preverilo, če je motor v "fazi"?

Uporabniški avatar
rakec

Cevi za zrsk se nisem dol vzel, bom jo danes popoldan. Kako se preveri ce je motor v fazi? Na zobatem jermenu? Menda imajo neko kajlico ki jo vtrga :shock:
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Na jermenici za odmično gred je kajla, ja, ki jo odtrga pri obremenitvi (zamaknjen jermen, ipd.), da zavaruje motor pred ventilo-lomom :) Iz lastnih izkušenj - motor vžge, ropota pa kot traktor...
Odgovori