Espace 1.9 dci pokadil crn dim

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
rakec

Re: Espace 1.9 dci pokadil crn dim

Odgovor Napisal/-a rakec »

Demontiral sem turbo v celoti, je ves masten,izpusni kolektor je mastn,vse cevi kjer ni vode, so mastne.turbina mi deluje ok, nic lufta,lepo se vrti. Sem probal avto vzgat, samo vergla, vzge pa ne.jutri preverim se z mehanikom jermenico in pa kompresijo.
Uporabniški avatar
janezsko
Kraj: celje

Odgovor Napisal/-a janezsko »

na avtu vam je verjetno zvilo ojnice....zato ne vzge....
Uporabniški avatar
rakec

Avto ne dobi nafte skozi bosch pumpo. V kaki povezavi je pumpa z turbino, ne vem.sem probal napumpat pa ni efekta. Verjetno ce bi bincnil zadaj avto bi vzgal, tak mal mu fali.
Uporabniški avatar
rakec

Zgleda mu fali veliko. Izmerili kompresijo: 1cl 20bar, 2cl 18 bar, 3cl 0 bar, 4cl 5bar.
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Obnova slabo narejena, spustila kompresija v dveh cilindrih. Zaradi dihanja motorja, je olje preko lovilca oljnih hlapov povleklo v sesalni kolektor, avto šel v iberture. Višek olja je stekel po vodih do turbine, ko je avto ugasnil. Računalnik je sklopil dovod goriva, da ne bi še enkrat prižgal motorja. Moja laična razlaga vezana na leta izkušenj z 1.9 dci motorjem - meni zaradi dihanja motorja zabija olje ven pri dušilni loputi, bo potrebna menjava batnih obročkov..
Uporabniški avatar
rakec

Mocno upam da se je zgodilo tako. Bom jutri malo vec vedel ko odmontiram glavo. Ker strosek menjave motorja je malo pretiran, glede na to da bi motor moral bit po obnovi ok in pa da se predhodno ni slisalo turbine da bi nakazovala na izdih
Je mehanik jo pogledal pa je malo lufta po osovini, to je pa tudi vsr. Vrti se lepo.
Uporabniški avatar
rakec

Pa le ni blo tk nedolzno. Prvi bat je ok, drugi je imel notri malo okruskov ampak je ok. Tretji bat je polovico stopljen, cetrti je okrusen. Tretji cilinder ima risov miljon. 2 ventila imata odtrgane koscke in pa glava je pri tretjem valju pocena oz odrtgan je kos.
Uporabniški avatar
B1 16v

Odgovor Napisal/-a B1 16v »

Kaj pravi prodajalec?
Uporabniški avatar
drhouse

Kaj se ti ne nekdo tepel noter v motorju? :shock: kje so razlogi? Polomilo ventile, šoba zaštekala...?
Uporabniški avatar
rakec

Prodajalcu je cudno, da je njemu slo,meni pa ne. Ocitno je turbina sla k vragu pa je potegnilo prevec olja v glavo. Samo da bi tak razbilo ventile,glavo pa bate,... kakorkoli gledam, rabim novi oz drugi motor. Kam se je najbolje obrnit?kaki avtoodpad? Oz kak je v praksi ko rikne motor?
Uporabniški avatar
drhouse

Nekje na forumu je govora o parih "dilerjih" motorjev oz. ljudeh, ki jih obnavljajo, katere se je fajn izogibat. Lahko pokličeš Klemna ali Igorja v Astilbo, ti bosta razložila za katerimi vse sta kmalu po obnovi ponovno štimala motor...

Poglej za kakšno karambolirano zadevo letnika 2005 ali mlajšo (Espace, Laguna) z nekim normalnim št. kilometrov, narediš mali servis, mogoče ojnične in potem počasi poservisiraš ostalo, ko se ti spet nabere par €. Nakup obnovljenega motorja je glede na podatke s forumov v Sloveniji, žal, kar riziko!
Uporabniški avatar
rakec

Slika
Ventili Slika
Slika
Uporabniški avatar
mbajec3
Kraj: Postojna

Odgovor Napisal/-a mbajec3 »

upam da zahtevas usaj del kupnine nazaj. res bi blo neumno ce nebi
Uporabniški avatar
rakec

Kako?po zakonu nimam nobenih pravic, rekel pa tudi ne bo da je vedel da nekaj ni ok z avtom.
Uporabniški avatar
rakec

Kako?po zakonu nimam nobenih pravic, rekel pa tudi ne bo da je vedel da nekaj ni ok z avtom.
Odgovori