Ce dci cuka

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
Sebastijan
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a Sebastijan »

Ja sem :) :)
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
dolenc

Odgovor Napisal/-a dolenc »

Pred enim tednom sem snel in prepihal elektroventil ter vse cevke, ki gredo na ali iz njega....že en teden se vozim brez "cukanja in trokiranja", motor teče gladko.... :)
Uporabniški avatar
iiyama1
Kraj: Ljubljana

Re: Ce dci cuka

Odgovor Napisal/-a iiyama1 »

Pozdravljen
Imam scenica 2007 letnik 1.9 dci 96kw in mi občasno pocukava med 1500 in 2000 obrati. Egr ventil je bil spucan. Ne kadi in dobro vleče ko pohodim gas. Zdi pa se mi da je v obratih med 1500 in 2000 rahlo zamorjen oziroma zadušen in v tem območju cuka. Avto ima 190.000 km, redno servisiran na 15000 km. Peljal sm ga tudi na tester in je bila en napaka in sicer DF980. Ali kdo ve kaj pomeni napaka DF980? A ste s čiščenjem sesalnega kolektorja odpravili cukanje?
Hvala za kakršno koli info.
Uporabniški avatar
iiyama1

A res ni noben imel še težave s cukanjem na 1.9dci 96kw motorju? Egr smo spucal, senzor prezoka zraka menjal,.... ampak še vedno cuka. Kake ideje še mogoče? Hvala za pomoč
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Google po malo obsežnejšem iskanju napiše, da je DF980 pomeni napako lambda sonde. Preden pa menjaš pol motorja, da boš prišel do rešitve, ti svetujem, da poiščeš še drugo mnenje pri mehaniku - priporočam Astilbo v LJ ;)
Uporabniški avatar
matej_m

Re:

Odgovor Napisal/-a matej_m »

dolenc napisal/-a:Pred enim tednom sem snel in prepihal elektroventil ter vse cevke, ki gredo na ali iz njega....že en teden se vozim brez "cukanja in trokiranja", motor teče gladko.... :)
Zdravo! Kater elektroventil si očistil? Če mi uspe, dam popoldne gor sliko mašine, da se bomo lahko konkretno pogovarjali :)

Včeraj LJ-Bled parkral orenk cuknilo. Večinoma pri prestavljanju iz 2. v 3. če so obrati padli na cca 1500, cuknilo je tudi pri pospeševanju na AC pri Kranju, kjer je bila delna zapora. Cca 80kmh v 5. prestavi in nekaj srednjega gasa. parkrat cukne, potem nekako zvleče naprej...
Uporabniški avatar
matej_m

evo, slika kot obljubljeno
1 je verjetno EGR?
2 ?
3 senzor pretoka zraka?
4 ?

Slika
Uporabniški avatar
matej_m

Ste že vsi rešili težave? Men še zmer cuka...
Uporabniški avatar
iiyama1

Pozdravljeni

Prejšnji teden sem imel svoj kozolc- scenic na uradnem servisu in so mi naložili novi software, zamenjali elektroventil in vlili smo čistilo šob in po enem tednu vožnje moram povedati da avto dela brezhibno brez cukanja.
Lep pozdrav
Uporabniški avatar
matej_m

za kater elektroventil pa gre to? se ga vidi na tisti sliki mašine, ki sem jo dal gor?
Uporabniški avatar
iiyama1

To je elektromagnetni venti kateri odpira turbino. Nekje pri turbini je ... Ne vem ker nisem jaz delal vem samo da avto zdej dela brezhibno.
Odgovori