Ce dci cuka
Ce dci cuka
Kupil sem Espace 1.9 dci l 2003 v TPV Novo mesto.Kmalu sem ugotovil, da mi avto cuka pri 1800 do 2200 obratih, ampak ne vedno,torej takrat ko sem vozil normalno. Ponavadi ko se je zagrel na delovno temperaturo in ob toplem vremenu. Vozil sem ga na dva Renault servisa, pa k privat majstrom, pa ni nihce nic ugotovil. Tudi tester ni pokazal nic.Vsi so govorili da je verjetno EGR ventil, pa luftmeser, pa ni bilo nic od tega.Nato sem avto peljal nazaj v Novo mesto na TPV, ker sem se imel garancijo na rabljeno vozilo. Tam so imeli avto cel teden in raziskovali, kaj je narobe. POizkusili so vse mozne variante in na koncu ugotovili,da ne gre za nobeno okvaro, pac pa je bila baje zabita oz. zamasena neka cev pri sesalnem kolektorju. Sedaj gre avto super in ne cuka vec.
Vsa pohvala gre tudi TPV NM. Zahteval sem nadomestno vozilo in ga tudi dobil in sicer novo testno laguno III z 1.5dci.
Vsa pohvala gre tudi TPV NM. Zahteval sem nadomestno vozilo in ga tudi dobil in sicer novo testno laguno III z 1.5dci.
Re: Ce dci cuka
[quote="iburek"]Kupil sem Espace 1.9 dci l 2003 v TPV Novo mesto.Kmalu sem ugotovil, da mi avto cuka pri 1800 do 2200 obratih, ampak ne vedno,torej takrat ko sem vozil normalno. Ponavadi ko se je zagrel na delovno temperaturo in ob toplem vremenu. Vozil sem ga na dva Renault servisa, pa k privat majstrom, pa ni nihce nic ugotovil. Tudi tester ni pokazal nic.Vsi so govorili da je verjetno EGR ventil, pa luftmeser, pa ni bilo nic od tega.Nato sem avto peljal nazaj v Novo mesto na TPV, ker sem se imel garancijo na rabljeno vozilo. Tam so imeli avto cel teden in raziskovali, kaj je narobe. POizkusili so vse mozne variante in na koncu ugotovili,da ne gre za nobeno okvaro, pac pa je bila baje zabita oz. zamasena neka cev pri sesalnem kolektorju. Sedaj gre avto super in ne cuka vec.
Pozdravljen. A lahko bolj natancno poves katera cev je bila zamasena.
Jaz mam 3.0 ESPACE, pa cuka samo ko je napol topel. Zanimivo je, da ce gledas lucke takrat vse utripajo. Najbolje se to opazi pri lucji v predalu ali pa pri dolgih luceh ponoci. Po nekaj kilometrih je stvar OK. Nihce ne zna resiti zadeve. Racunalnik do sedaj ni pokazal nic. Sedaj mi je pa baje crknil se EGR ventil.
Re: Ce dci cuka
Bom poklical majstra v Novo mesto, da mi pove katera cev je bila zamasena, pa vam nato sporocim tocno informacijo.dynamic napisal/-a:iburek napisal/-a:
Ce EGR ventil nagaja se ponavadi pricne prizigat rumena lucka za elektroniko. Ce bi ti EGR ventil crknil , potem avto slabo vlece,zgubi na moci in ponavadi se takrat mocneje kadi za avtom.Ponavadi ta ventil ne crkne kar tako, treba ga je ocistit pa zadeva tece naprej je pa res da je na espaceu tezje priti do njega ,ker je bolj zadaj.omersa napisal/-a:Jaz mam 3.0 ESPACE, pa cuka samo ko je napol topel. Zanimivo je, da ce gledas lucke takrat vse utripajo. Najbolje se to opazi pri lucji v predalu ali pa pri dolgih luceh ponoci. Po nekaj kilometrih je stvar OK. Nihce ne zna resiti zadeve. Racunalnik do sedaj ni pokazal nic. Sedaj mi je pa baje crknil se EGR ventil.
Danes sem klical tega strica v Novo Mesto, pa se mi ne javi, da ga vprasam kje je ta sesalni kolektor. Najraje bi dal njegovo telefonsko, ce bi lahko. Malo potrpite. Meni je cukal Espace tri mesece. V glavnem je bila zadeva taksna: sumili so EGR, pa luftmeser, pa senzor za pretok zraka, pa lahko bi ble sobe, pa neka membrana na turbini. Vse te zadeve so mi nasteli ko smo sli na probno voznjo in ko so videli kako avto cuka in kdaj cuka. Nato so poizkusili ne vem kaj, in na koncu ugotovili komaj cetrti dan da je bila zamasena cev na sesalnem kolektorju. Kot mi je potem povedal gospod Joze ,ki je avto prevzel, se je prejsnji lastnik verjetno vozil bolj ali manj pod istimi konstantnimi obrati pa se je ta cev zamastila in zamasila. Kje tocno je ta cev in ta kolektor pa ne vem. Bi bilo treba vprasat fante ki delajo na Renaultu, saj je dosti takih ki "fusajo" po sluzbi.
Se se javim , ce kaj izvem.
Se se javim , ce kaj izvem.
Mislim, da se je zamasila cev na sesalnem kolektorju, je mozno le direkt po EGR-ju... se pravi, je EGR zamasil sam sebe.
Druge cevi so toliko predebele, da ne verjamem, da bi ena kar tako zamasila dovod zraka motorju.
Sicer pa pri 3.0 masini ne vem kje je sesalni...bi moral videt. Pri 1.9 dci-ju je pa zadaj na vrhu... ce sledite kovinski cevi cez motor, gre direkt v sesalni kolektor (tista cev je povezava IC - sesalni kolektor). EGR ventil pa je takoj z desne ovalna stvar porinjena v sesalni kolektor... slike bi bile veliko boljse
Druge cevi so toliko predebele, da ne verjamem, da bi ena kar tako zamasila dovod zraka motorju.
Sicer pa pri 3.0 masini ne vem kje je sesalni...bi moral videt. Pri 1.9 dci-ju je pa zadaj na vrhu... ce sledite kovinski cevi cez motor, gre direkt v sesalni kolektor (tista cev je povezava IC - sesalni kolektor). EGR ventil pa je takoj z desne ovalna stvar porinjena v sesalni kolektor... slike bi bile veliko boljse
Pri meni je bilo isto. Menjal EGR, senzor pretoka zraka, senzor pretoka goriva.... Sobe so pustili pri miru, ker to bi najbrz racunalnik takoj pokazal. Nazadnje smo potem menjali nosilce motorja in je obcutno bolje. Vendar obcasno, na enakih obratih 1800 - 2200 avto pri zmernem pospesevanju zatrokira, ali pa rahlo cukne.... Imam 1.9 DCI motor, Laguna, tako da FBR prosim, ce lahko pritisnes eno slikico tega kolektorja in cevke ki jo je potrebno ocistit.
Hvala.
Hvala.