Beli Renault Scenic 1.6 16V Expression

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
5cenic

Beli Renault Scenic 1.6 16V Expression

Odgovor Napisal/-a 5cenic »

No zadnje cajte sem kar aktiven na tem forumu, še vedno pa nisem predstavil svojega Scenica. Danes sem ga prvič temeljito opral in naredil par fotografij.
To je moj drugi Renault. Prvi je bil Renault Megane I vendar je žalostno končal svojo pot:
Slika
Upam, da bom pri temu imel več sreče. Je pa tudi res, da sem se v letih od nesreče zelo umiril in vozim kot en dedi.

Pa še malo o avtu. Kupila sva ga pri AH Drobnič, prva lastnica, slo poreklo letnik oktober 2010 in 93k kilimetrov. Opremo ima "le" Expression vendar ima vse kar potrebujemo - no mogoče tempomat malo pogrešam vendar bom preživel :P Pogodili smo se za ceno 7000 evrov kar je še vedno precejšen zalogaj za študentsko družino z dvema otrokoma. Vendar nekako sva nabrala denar prodala Corso, ki nama je super služila 7 let oz 170k kilometrov in zdaj z veseljem voziva Scenica.

Imava ga en mesec in sva z njim naredila 2k kilometrov. Z nakupom sva z ženo zelo zadovoljna, predvsem sta zadovoljna otroka - starejši je zelo navdušen da ima mizico, mlajši pa nad tem, da so zici tako visoki, da lahko vse vidi skozi okno.

No pa še malo slikic:

Slika
SlikaSlika
Slika
(ps: ja na vsaj eni sliki sem mogel slikati tudi prst :lol: )

Kaj sem naredil na njem:
- kupil sem 17" platišča Renault Schuss in komaj čakam marec, da jih dam gor
- kupil sem nosilec za telefon
- dogovorjen sem z mojstrom, ki mi bo oblekel volan v usnje, le še čas moram najti saj je gospod blizu Velenja jaz pa živim v Ljubljani
- kupil sem žarnice za kratke in pozicijske luči (me je danes žena prehitela z odhodom v službo tako da jih nisem uspel še montirati) - kupiti morem še za dolge (verjetno Osram Nightbreaker Unlimited) in C5W bele za osvetljitev tablice (če jih kdo, ki jih je kupil z e-baya, ima in jih ne rabi jih odkupim)
slika žarnic:
Slika

Nameravam narediti:
- tuning pri Tunercu
- vgradnja zadnje kamere z prikazovalnikom v vzratnem ogledalu
- kupiti strešne nosilce, saj imamo doma strešni kovček Thule, ki bo poleti prav prišel

Razmišljam narediti:
- prebarvati na sprednji maski in na prtljažniku tiste dodatke, ki so v opremi Dynamique sivi v črno barvo s plasti dipom
- prebarvati značke in napis v črno z plasti dipom
- prebarvati plastike v notranjosti (okoli ventilatorjev, radia in prestavne ročice) na svetleče črno ali sivo - če ima kdo manuale kako se plastike okoli ventilatorjem in prestavne ročice sname bi bil zelo hvaležen

No to je to, bom poskusil tole nitko stalno osveževati z novimi stvarmi, ki jih bom naredil na avtu. Verjetno bom dobil še kar veliko novih idej :P
Zadnjič spremenil 5cenic, dne 24 Mar 2015, 13:00, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Godward

Re: Beli Renault Scenic 1.6 16V Expression

Odgovor Napisal/-a Godward »

kaki tuning na 1.6 16V? :mrgreen:

srečno vožnjo
Slika
Uporabniški avatar
paloma

Odgovor Napisal/-a paloma »

Zanimivo, da nima tempomata :o Kdo ti bo oblačil volan in za koliko?
Uporabniški avatar
5cenic

Volan mi bo oblačil tale:
http://obnovi-volan.si/index.php?route= ... on/contact
Ceno mi je rekel 70 evrov s tem, da sem si kar mal zmišljeval kako bi (preferirano usne ob straneh, gor bela črtica, beli šivi, tam kjer ima dynamique oprema siv dodatek bom dal belo usnje).

Tuning me pride 150 evrov kar se mi ne zdi veliko. Si morem pa najti čas, da se zapelam v NM ker mi ga kronično primankuje. Verjetno bom to naredil naslednji mesec.
Uporabniški avatar
paloma

no dej kakšno slikco gor, ko boš imel volan oblečen. Me zanima kako zgleda oblečen navaden gumijast volan :)
Uporabniški avatar
5cenic

Evo v tej temi je obnovljen/oblečen v usnje isti gumiast volan kot pri meni samo da ima tempomat. Mislim, da je čisto na dnu.
http://www.renault-klub.si/forum/viewto ... na#p474587

Če se ne motim je to celo isti mojster h kateremu mislim jaz peljati obleči volan.

Ja za tempomat sem pa opazil, da ga skoraj vsi imajo, no razen mene :oops:

No če sem do zdaj brez tempomata bil bom pa še pri temu "potrpel".
Uporabniški avatar
paloma

Zgleda lepo narejeno. Nalepi še svoje slike, ko bo fertik ;) A kej veš koliko časa oblači en tak volan?
Uporabniški avatar
5cenic

Meni je rekel 4-5 ur.
Uporabniški avatar
5cenic

Evo žarnice vgrajene.

Svetijo mnogo lepše kot stock žarnice se pa še vedno malo tiste rumene svetlobe vidi. Sem zadovoljen z rezultatom, morem pa še za dolge luči ene kupiti, verjetno bodo kar Osramke, no mogoče kupim tele od GE še za dolge če jih bodo imeli, prejšnič so imeli samo ene.

Aja pa luč na voznikovi strani je pa res cel hudič. Kako je tale Renault to skup sestavlu, bog jih nima rad. Kabli so prav nametani pred pokrovčkom za kratko in pozicijsko luč tako, da sem samo pokrovček snemal 10 min. Me čudi, da se tam kakšen kabel ne preščipne. Jeb... francozi :lol:

Še dve slikci (slikano malo na hitro ker pada dž :P ):
Slika
Slika
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Zgledajo precej bele :shock: Kje si to vzel?

Drugače pa čestitam za nakup, naj ti dobro služi!

Je pa tašča tudi ravnokar (2 tedna) vzela 2010 Megana Grandtour GT-line s tem motorjem in me res zanima, kako se bo ta tuning poznal. Prosim, poročaj ;)
Uporabniški avatar
5cenic

Najprej sem šel do Eurotona na Tržaški. Rečem za Osramke par, da imajo na netu ceno 22-23 evrov in mi reče, da jih ima samo po en komad. Cena za komad 17 evrov.
Sem mu sam reku hvala in vzel Philips Bluevision za pozicijske.

No na poti k tašči sem se pa spomnil, da imajo v Grosupljem tudi eno trgovino z avtodeli (v centru čez železnico, tam kjer je fitnes pa ena gostilna) in se ustavim še tam in sem jih vprašal če imajo Osramke in so mi ponudi tele GE. Sem jih z veseljem vzel ker mi jih je prijatelj že prej priporočal pa jih nikjer nisem našel.

Imajo pa poleg teh GE Megalight Ultra 90+ še ene GE Megalight Ultra 120+ pa GE Sport al neki podobnga. Jst sm najraj tele običajne uzel ker imam izkušnje, da tiste močnejše rade veliko prej crknejo. Na žalost pa niso imeli dvojih takih.
Mogoče za dolge vzamem te Ultra 120+ naslednjič, ko se bom peljal mimo.

Glede tuninga se bo dogajalo verjetno čez en mesec. Zdaj se ukvarjam kako naj si vzamem en dan frej, da grem volan zrihtat.

Aja a kdo ve, če rabim ledice z upori za osvetlitev tablice. Malo sem na superstreli gledal katere bi ble prave pa se ne spoznam najbolje na to. Vem samo, da bi rabil C5W žarnice :lol:

PS: pa hvala za lepe želje.
Uporabniški avatar
UrosJ
Kraj: M. Sobota

Odgovor Napisal/-a UrosJ »

Aja a kdo ve, če rabim ledice z upori za osvetlitev tablice. Malo sem na superstreli gledal katere bi ble prave pa se ne spoznam najbolje na to. Vem samo, da bi rabil C5W žarnice :lol:

Jih ne rabiš z upori... Jaz imam navadne not pa je vse vredu... lp
Uporabniški avatar
jurko
Kraj: Gorenja vas

Odgovor Napisal/-a jurko »

Si siguren da je ta tip ledice? V večini je zdaj kar T10.
1. Megane 1.6 16v classic l.1999 / 2. Clio RS l.2000 //3. Mégane Grandtour GTline 1.2TCe /// 4. Mégane Grandtour GTline 1.6dCi
Uporabniški avatar
zakumi
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a zakumi »

Res je megan ima t10.
Slika
všeč so mi dekleta,ki vedo bočno parkirat
Uporabniški avatar
5cenic

Moram preveriti točno kaj je notri pa nekako ne najdem časa. Pridem domov pa glih žena gre u službo tako da nimam nič časa se ukvarjat z avtom.

V navodilih mi piše c5w, na neki spletni strani kjer piše pa vsa svetila katera so v avtu (mislim, da je od osrama spletna stran) mi piše pa w5w. Bom pogledal.
Odgovori