Luft v volanu - Amortizerji, nosilec motorja itd.
Luft v volanu - Amortizerji, nosilec motorja itd.
Pozdravljeni !
Imam Laguno grandtour 1.9dci, letnik 2006 in na makedamu oz. luknjasti cesti, čutim luft v volanu (končniki nedolgo nazaj menjani ). Sem bil pri mehaniku in je pregledal vse pa ga ni našel. Edino kar je našel je zanić desni zgornji nosilec motorja, ki že močno pritiska želez ob želez. Je možno to ? Je možno, da je kaki amortizer sprednji zanič ? Pa menjal sem ležaje amortizerja in sem opazil, da je volan malo postrani. Morem optiko napravit ? No sej ta teden menjam zgornji nosilec pa bom videl.
Lp, Marko
Imam Laguno grandtour 1.9dci, letnik 2006 in na makedamu oz. luknjasti cesti, čutim luft v volanu (končniki nedolgo nazaj menjani ). Sem bil pri mehaniku in je pregledal vse pa ga ni našel. Edino kar je našel je zanić desni zgornji nosilec motorja, ki že močno pritiska želez ob želez. Je možno to ? Je možno, da je kaki amortizer sprednji zanič ? Pa menjal sem ležaje amortizerja in sem opazil, da je volan malo postrani. Morem optiko napravit ? No sej ta teden menjam zgornji nosilec pa bom videl.
Lp, Marko
Re: Luft v volanu - Amortizerji, nosilec motorja itd.
To misliš ta Hutchinson silikonski za 100€?
Mislim da je ta ja. Ene 120€ je Nosilec . Mehanik pravi, da je malo iz boljšega testa
. Iz avta gledano desni zgornji 
To se zelo pozna pri ropotu, res. Pri Potokar imajo Hutchinson, kateri je tudi originalno vgrajen.
Pa je lahko to posledica ko peljem čez luknje da čutim na volanu luft ? Sej ga bom za vikend zamenjal pa sporočim 
Hutchinson nosilec je fajn, zdrzal mi je cca 110k km, kar se mi zdi ok glede na to, da je to tipicna hiba Lagun.
Glede lufta: volanski koncniki so pri Lagunah hiba. Gredo hitro in ni za sparati pri njih. Sam sem jih v 170k km (na 100k podlage) menjal dvakrat. Da sem se znebil obcutka lufta in ropota pa sem menjal se zglobe vilic, volanske spone in stangice stabilizatorja. Na Angleskem forumu sem bral, da dobi rada luft tudi volanska letev ampak, da ni nic hudega. Ropot/rozljanje spredaj se rado pojavi tudi zaradi dveh alu nosilcev spodnje plasticne zascite motorja. Sem silikonoziral, zatiskal vijake, sponal z vezicami... Ni pomagalo, pa sem obupal.
Drugace pa nujno na optiko po vsakem posegu na podvozju!
Glede lufta: volanski koncniki so pri Lagunah hiba. Gredo hitro in ni za sparati pri njih. Sam sem jih v 170k km (na 100k podlage) menjal dvakrat. Da sem se znebil obcutka lufta in ropota pa sem menjal se zglobe vilic, volanske spone in stangice stabilizatorja. Na Angleskem forumu sem bral, da dobi rada luft tudi volanska letev ampak, da ni nic hudega. Ropot/rozljanje spredaj se rado pojavi tudi zaradi dveh alu nosilcev spodnje plasticne zascite motorja. Sem silikonoziral, zatiskal vijake, sponal z vezicami... Ni pomagalo, pa sem obupal.
Drugace pa nujno na optiko po vsakem posegu na podvozju!
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Ma fora je v tem da sva z mehanikom dvignila avto, premikala oba sprednja kolesa levo desno , proti sebi gor dol nikjer nič, volanska letev nič lufta , ampak med vožnjo po malo taki švoh luknjasti cesti se prav čuti. Tako, da jst nimam pojma
bom pa videl. Med vikendom peljem zamenjat nosilec in bom vidu ali je kaj bolje ali pač isto sra*je
.. samo dvomim, da je to to. Se čuti če ima volanska letev luft, tudi če dvigneš avto in samo porukaš gume ?
Se čuti, vendar ne tako, kot sta vidva z "mehanikom" preverjala.
Po opisu napake, bi lahko bil tudi volanski notranji končnik ....................
Po opisu napake, bi lahko bil tudi volanski notranji končnik ....................
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
No super, mu bom naročil naj še to pregleda. Kako pa drugače preveriš ?
Zdej zakaj bi bil luft v volanu ne vem, če ti pa samo rožlja in nabija kot bi tolkla kovina ob kovino so pa poleg nosilca motorja, po vsej verjetnosti krive gumice na stabilizacijskem drogu.
Renault Laguna II Initiale Paris 2.0dci 127kW l.2007
Za preverit letev je najboljše, da nekdo vrti volan, drugi pa posluša spodaj ob letvi, kaj se dogaja. S tresenjem gum slišiš zglob vilice in kakšen končnik... Z gumicami stabilizatorja sem imel sam probleme s škripanjem (cviljenjem), za ropot pa je bila kriva "palčka" stabilizatorja oz. končnik na njej.
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
sej za gumice stabilizatorja je pa najlažje preverit tako, da odšravfaš palčke (končnike stabilizatorja) in z roko potreseš stabilizacijski drog in takoj slišiš če so gumice fuč.
Renault Laguna II Initiale Paris 2.0dci 127kW l.2007
Andyr26 napisal/-a:Zdej zakaj bi bil luft v volanu ne vem, če ti pa samo rožlja in nabija kot bi tolkla kovina ob kovino so pa poleg nosilca motorja, po vsej verjetnosti krive gumice na stabilizacijskem drogu.
Jst sicer nevem ali so zanic. Zadnjic sem pa probal pa se je stangica kar premikala levo desno. Mora biti fiksno ? Tega mu nisem povedal.. So lahko stangice fuc.
Zadnjič spremenil Markl1989, dne 11 Apr 2014, 11:16, skupaj popravljeno 1 krat.
No bom preveril. Samo cudno mi je to, ker dejansko ko dam sipo dol se ne slisi nobenega pokanja, na volanu pa se cuti luft ( med voznjo ) na mestu ni nobenega lufta.drhouse napisal/-a:Za preverit letev je najboljše, da nekdo vrti volan, drugi pa posluša spodaj ob letvi, kaj se dogaja. S tresenjem gum slišiš zglob vilice in kakšen končnik... Z gumicami stabilizatorja sem imel sam probleme s škripanjem (cviljenjem), za ropot pa je bila kriva "palčka" stabilizatorja oz. končnik na njej.
Dvignjen avto je drugače našponan in ne kaže lufta. Notranji končniki so možni, jaz sem oba menjal, je pa treba imeti specialno orodje in obvezno na optiko. Palčke se tudi nekaj premikajo, za oceno lufta pa jih je treba sneti. Ko jih snemaš, jih največkrat uničiš, se zavrtijo itd.