Luft v volanu - Amortizerji, nosilec motorja itd.

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
Markl1989
Kraj: Škofja Loka

Luft v volanu - Amortizerji, nosilec motorja itd.

Odgovor Napisal/-a Markl1989 »

Pozdravljeni !

Imam Laguno grandtour 1.9dci, letnik 2006 in na makedamu oz. luknjasti cesti, čutim luft v volanu (končniki nedolgo nazaj menjani ). Sem bil pri mehaniku in je pregledal vse pa ga ni našel. Edino kar je našel je zanić desni zgornji nosilec motorja, ki že močno pritiska želez ob želez. Je možno to ? Je možno, da je kaki amortizer sprednji zanič ? Pa menjal sem ležaje amortizerja in sem opazil, da je volan malo postrani. Morem optiko napravit ? No sej ta teden menjam zgornji nosilec pa bom videl.

Lp, Marko
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Re: Luft v volanu - Amortizerji, nosilec motorja itd.

Odgovor Napisal/-a joztom »

To misliš ta Hutchinson silikonski za 100€?
Uporabniški avatar
Markl1989

Mislim da je ta ja. Ene 120€ je Nosilec . Mehanik pravi, da je malo iz boljšega testa :). Iz avta gledano desni zgornji :)
Uporabniški avatar
joztom

To se zelo pozna pri ropotu, res. Pri Potokar imajo Hutchinson, kateri je tudi originalno vgrajen.
Uporabniški avatar
Markl1989

Pa je lahko to posledica ko peljem čez luknje da čutim na volanu luft ? Sej ga bom za vikend zamenjal pa sporočim :)
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Hutchinson nosilec je fajn, zdrzal mi je cca 110k km, kar se mi zdi ok glede na to, da je to tipicna hiba Lagun.

Glede lufta: volanski koncniki so pri Lagunah hiba. Gredo hitro in ni za sparati pri njih. Sam sem jih v 170k km (na 100k podlage) menjal dvakrat. Da sem se znebil obcutka lufta in ropota pa sem menjal se zglobe vilic, volanske spone in stangice stabilizatorja. Na Angleskem forumu sem bral, da dobi rada luft tudi volanska letev ampak, da ni nic hudega. Ropot/rozljanje spredaj se rado pojavi tudi zaradi dveh alu nosilcev spodnje plasticne zascite motorja. Sem silikonoziral, zatiskal vijake, sponal z vezicami... Ni pomagalo, pa sem obupal.

Drugace pa nujno na optiko po vsakem posegu na podvozju!
Uporabniški avatar
Markl1989

Ma fora je v tem da sva z mehanikom dvignila avto, premikala oba sprednja kolesa levo desno , proti sebi gor dol nikjer nič, volanska letev nič lufta , ampak med vožnjo po malo taki švoh luknjasti cesti se prav čuti. Tako, da jst nimam pojma :) bom pa videl. Med vikendom peljem zamenjat nosilec in bom vidu ali je kaj bolje ali pač isto sra*je :( .. samo dvomim, da je to to. Se čuti če ima volanska letev luft, tudi če dvigneš avto in samo porukaš gume ?
Uporabniški avatar
Fan

Odgovor Napisal/-a Fan »

Se čuti, vendar ne tako, kot sta vidva z "mehanikom" preverjala.
Po opisu napake, bi lahko bil tudi volanski notranji končnik ....................
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Markl1989

No super, mu bom naročil naj še to pregleda. Kako pa drugače preveriš ?
Uporabniški avatar
Andyr26

Odgovor Napisal/-a Andyr26 »

Zdej zakaj bi bil luft v volanu ne vem, če ti pa samo rožlja in nabija kot bi tolkla kovina ob kovino so pa poleg nosilca motorja, po vsej verjetnosti krive gumice na stabilizacijskem drogu.
Renault Laguna II Initiale Paris 2.0dci 127kW l.2007
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Za preverit letev je najboljše, da nekdo vrti volan, drugi pa posluša spodaj ob letvi, kaj se dogaja. S tresenjem gum slišiš zglob vilice in kakšen končnik... Z gumicami stabilizatorja sem imel sam probleme s škripanjem (cviljenjem), za ropot pa je bila kriva "palčka" stabilizatorja oz. končnik na njej.
Uporabniški avatar
Andyr26

Odgovor Napisal/-a Andyr26 »

sej za gumice stabilizatorja je pa najlažje preverit tako, da odšravfaš palčke (končnike stabilizatorja) in z roko potreseš stabilizacijski drog in takoj slišiš če so gumice fuč.
Renault Laguna II Initiale Paris 2.0dci 127kW l.2007
Uporabniški avatar
Markl1989

Andyr26 napisal/-a:Zdej zakaj bi bil luft v volanu ne vem, če ti pa samo rožlja in nabija kot bi tolkla kovina ob kovino so pa poleg nosilca motorja, po vsej verjetnosti krive gumice na stabilizacijskem drogu.

Jst sicer nevem ali so zanic. Zadnjic sem pa probal pa se je stangica kar premikala levo desno. Mora biti fiksno ? Tega mu nisem povedal.. So lahko stangice fuc. :D
Zadnjič spremenil Markl1989, dne 11 Apr 2014, 11:16, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Markl1989

drhouse napisal/-a:Za preverit letev je najboljše, da nekdo vrti volan, drugi pa posluša spodaj ob letvi, kaj se dogaja. S tresenjem gum slišiš zglob vilice in kakšen končnik... Z gumicami stabilizatorja sem imel sam probleme s škripanjem (cviljenjem), za ropot pa je bila kriva "palčka" stabilizatorja oz. končnik na njej.
No bom preveril. Samo cudno mi je to, ker dejansko ko dam sipo dol se ne slisi nobenega pokanja, na volanu pa se cuti luft ( med voznjo ) na mestu ni nobenega lufta. :mad: :) hvala za mnenje :D jutri peljem avto pa bomo videli kaj pravi mojster "Miha"hehe. Lp :D.
Uporabniški avatar
joztom

Dvignjen avto je drugače našponan in ne kaže lufta. Notranji končniki so možni, jaz sem oba menjal, je pa treba imeti specialno orodje in obvezno na optiko. Palčke se tudi nekaj premikajo, za oceno lufta pa jih je treba sneti. Ko jih snemaš, jih največkrat uničiš, se zavrtijo itd.
Odgovori