DEMONSTRACIJE

Vse čudne teme in izlivi inteligence
Uporabniški avatar
gagi'd hype
Kraj: od sevnice do Ljubljane

DEMONSTRACIJE

Odgovor Napisal/-a gagi'd hype »

Evo odpiram novo temo namenjeno izlivu intelegence na temo o demonstracijah.

Sam sem se udeležil torkovih in včerajšnih demonstracij v Ljubljani. Marsikje marsikaj piše o tem, sam sem mnenja, da so demonstracije dobordošle.

Glede na nasilje, ki se dogaja vzporedno imam samo en komentar... Nobene večje vstaje ljudstva ni bilo, da nebi bilo nasilja. :wink:
Slika
Za vas se trudimo urejati naslovno stran, zato nam bo v veselje, če malo pokukate :D
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Re: DEMONSTRACIJE

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Kaj mate študentje spet preveč časa :lol:

Sicer podpiram to, da ljudje nočejo bit več ovce, samo kaj ko bodo vrgli eno novo kost za glodat pa bo spet malo potihnilo vse skupaj. Mislim da vodstvo in raja zaradi dreves ne vidi gozda :roll:
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
UrbanD
Administrator
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a UrbanD »

Bom citiral zlo moder post zlo moderga človeka:
Morm priznat da sm totalno impresioniran nad tem, da je folk končno popizdu, ker nisem verjel v to da se bo zgodil... Ampak - tut če se zdej doseže "ta cilj" in odstopijo vsi teli slovenski veljaki ... Kaj pa bo iz tega? Predčasne volitve? Na kerih bo še 1x Zoki zmagu pa Janša drugi? Mislm da se folk ne zaveda tega da čeprav protestirajo skupej, da en ob drugem stojijo in si mislijo "***** tale Janša cigan", zraven vas pa stoji človek, ki ga je volil in razmišlja "Preklet Zoki kradljivc". In če bosta dosegla svoj cilj, bosta šla na volitve in še 1x volila iste ljudi. Kaj pa če bi se počas zjasnil kaj zares bi sploh radi mel, če slučajno SLUČAJNO uspejo teli protesti?
Torej vseskupi se mi zdi nesmiselno, ker itak še ni prišlo do te mere, da bi se lahko dejansko kej spremenil ampak so se ljudje spravili nad druge, popolnoma nič krive, namesto da bi se spravili na dotične osebke, zarat katerih je slovenija tam, kjer je. V dreku.

Če jutri zmaga Jahor, bo to samo še en znak več, da je večina slovencev slepih.

Men je prov da se protestira. Jz sicer ne grem zraven stat ker mam drugih stvari dost za počet, ampak se mi zdi da mogoče bodo taka dejanja ljudstva, vsaj malo, čisto malo dala vedt "visokim", kaj počnejo.

Za moje pojme je edina rešitev samo ta, da od A do Ž zamenjajo VSE politike, vse osebke na "visokih" državnih položajih, s popolnoma NOVIMI, nepoznanimi, po možnosti mladimi kandidati.

Nevem kaj pol folk tuki meša Zokija. On je ekonomist. Naj mi nekdo pokaže enga ekonomista, k kdaj v lajfu ni šmuglu... Ni ga. Ker to je del ekonomije. Žal. In pol njega v drek tlačjo in preusmerjajo pozornost, da se lahko tisti, ki majo dejansko največ škode, da so tam, kjer so, potuhnejo.
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Uporabniški avatar
gagi'd hype
Kraj: od sevnice do Ljubljane

Odgovor Napisal/-a gagi'd hype »

Meni se ne zdi, da je cilj podreti vlado.. Vsaj meni je vseeno, kdo je gor, vsi so iste piz**.

Kar smo pa dosegli je to, da bodo ob vsaki naslednji odločitvi dobro pomislili. Nebo se več ponovila Mariborska saga z radarji in umaknjen je bil predlog za dvig DDV-ja. To je zelo velik uspeh. In brez demonstracij tega nebi bilo, še naprej bi tlačli po navadnem folku!

Po novem bodo dobro premislili katera dejanja izvesti, da nebodo narod spet na ceste spravili!
Slika
Za vas se trudimo urejati naslovno stran, zato nam bo v veselje, če malo pokukate :D
Uporabniški avatar
MuRiCi
Kraj: Kärnten

Odgovor Napisal/-a MuRiCi »

Moje mnenje je,da se nebo nič spremenilo,dokler nebo cela slovenija na cesti,vsi od A do Ž :wink:
sicer pa podpiram te demonstracije :D
Za moje pojme je edina rešitev samo ta, da od A do Ž zamenjajo VSE politike, vse osebke na "visokih" državnih položajih, s popolnoma NOVIMI, nepoznanimi, po možnosti mladimi kandidati.
tako je,in dokler nebo tega,nebo večjih sprememb!
Live long and prosper \\//
Uporabniški avatar
franko
Kraj: dolenjske benetke

Odgovor Napisal/-a franko »

Podpiram demonstracije. Ne podpiram pa nasilja nad policaji.

Se strinjam s tabo clio open, da je potrebno imeti jasno zastavljene cilje, ampak najprej pa morajo ti politiki, ki nažirajo naše žepe že vrsto let stran.
use se da sam če se če
Uporabniški avatar
IcEm4n
Kraj: LJ kotel

Odgovor Napisal/-a IcEm4n »

Že volilna udeležna na volitvah in referendumih zadnje čase pove dost o (ne)zadovoljstvu ljudstva.
Je bilo vprašanje časa, kdaj bo ljudjem dopi**ilo stanje v državi.
Ni brzine brez turbine! :D

Slika
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

Zaenkrat je čisto lepo, da se ljudje ne bi šli nasilja nad policaji, jebat ga imajo zajeban šiht. Zadnja stvar, ki bi jo jaz storil je, da bi vrgel granitno kocko v policaja. Ampak dokler se bo naša politika sprenevedala, da niso nič krivi za te demonstracije se bo zadeva le še stopnjevala. Če bo pa večini počil pisker ob zajebavanju naroda (odstopil bom ko bo odstopil ta pa ta, Jankovičevo vsiljevanje na demonstracije, Janševo hinavsko sprenevedanje, hinavsko skrivanje tajkunov...) bi bilo pa treba očitno fizično odnesti nekatere ljudi na grmado.
Uporabniški avatar
Cr00k
Kraj: Celovec

Odgovor Napisal/-a Cr00k »

Sej je vse kul s temi protesti, samo cilj protestnikov mi ni najbolj jasen, ker so proti celotni politični garnituri...

...kaj sploh želijo s tem povedat - da želijo alternative? Kakšne? Izmed 2mio Slovencev bomo bolj težko našli ustrezno alternativo, ki bo nadomestila obstoječo (beri 120+ ljudi).

Gremo pa vse bolj po poti, da nam Bruselj vsili svojo alternativo, s katero pa SPLOH ne bomo zadovoljni in nas čaka še več nezadovoljstva in protestov in nasilja (saj spremljate posledice tega v Grčiji?). Zato bi bilo namesto prostestov bolj smiselno organizirat "delovne akcije", da začnejo še vsi lenuhi v državi tud kej delat in da se neha samo gledat, kje bo kdo kaj profitiru brez dela...

...nažalost je to vse skupv ena velika utopija.
Slika
Uporabniški avatar
Sport Driver

Odgovor Napisal/-a Sport Driver »

Vsi aktualni politiki so svinje. In vse te svinje jedo pri istem koritu. In to korito polnimo davkoplačevalci :wink:
Uporabniški avatar
UrbanD
Administrator
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a UrbanD »

Tolk o tem, da se je folk neki bunil pa protestiral. Dans je šlo volit 30% vseh volilnih upravičencev in koga so izvolil? Mislm kje je fora teh protestov res...
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

UrbanD napisal/-a:Tolk o tem, da se je folk neki bunil pa protestiral. Dans je šlo volit 30% vseh volilnih upravičencev in koga so izvolil? Mislm kje je fora teh protestov res...
Tu se popolnoma strinjam. Po eni strani ljudje demonstrirajo in se pritožujejo čez staro gardo po drugi strani pa tistih nekaj zagnanih desničarjev (fursira in) izvoli nekoga, ki so ga še dobro leto nazaj spljuvali, da je nesposoben in je zafural državo. Ampak klinc gleda vse skupaj, oziroma na kratko: So what!? :lol:
Uporabniški avatar
Kyrius
Kraj: Wolfsberg

Odgovor Napisal/-a Kyrius »

Men gre pa najbol v nos tole razdvajanje na levico in desnico ... mislim halo, namest da bi skupi stopl sam stopnjujejo še. Js podpiram pahorja in to zato ker je več al manj edini k ni pokradu vsega kolker vemo o njem. Turk ni nč naredu, ko je predsednik bil, le zdej v predvolilnih bitkah je začel neke neumnosti trosit.
Uporabniški avatar
Cr00k
Kraj: Celovec

Odgovor Napisal/-a Cr00k »

Symon napisal/-a:
UrbanD napisal/-a:Tolk o tem, da se je folk neki bunil pa protestiral. Dans je šlo volit 30% vseh volilnih upravičencev in koga so izvolil? Mislm kje je fora teh protestov res...
Tu se popolnoma strinjam. Po eni strani ljudje demonstrirajo in se pritožujejo čez staro gardo po drugi strani pa tistih nekaj zagnanih desničarjev (fursira in) izvoli nekoga, ki so ga še dobro leto nazaj spljuvali, da je nesposoben in je zafural državo. Ampak klinc gleda vse skupaj, oziroma na kratko: So what!? :lol:
No, ampak, če se na moj prejšnji post navežem - pokaži mi alternativo z imenom in priimkom (lahko levo, ali desno v končni fazi je vseeno). Pa velik sreče... :P

Kratka zgodovina Slovenije je pokazala, da tako levi, kot desni kradejo in da alternative (podmladka, neizpostavljenih, novih fac,...) ni. Folk samo še kritizira, lenuhov je v državi čedalje več (kar je fenomen v krizah, ki ga strokovnjaki še niso uspeli razvozlati), da ne naštevam dalje...

Kaj nam ostane? Da izvolimo nekoga ki "manj" krade kot drugi ali pa da vsaj lepo zgleda ;) Glede na to, da smo izvolili lepšega, dokazuje da vsi isto kradejo :)
Slika
Uporabniški avatar
XiWang

Odgovor Napisal/-a XiWang »

Demonstracije so edini zakonit, ekspliciten način da ljudje pokažejo nezadovoljstvo in mogoče kaj dosežejo. Glede na to da so mirni protesti naša pravica je prav da se jo koristi. Dosti bolje to kot nič. Kot vas že večina pravi, pri nas ni pravih alternativ v politiki ampak to ni opravičilo za pasivnost državljanov. V stanju kot smo bili, ko se ni nič zgodilo so pokradli državo. Ne gre samo za vprašanje "kdo je boljša alternativa" ampak predvsem za to, da ljudje ne opazujejo več od daleč, čakajoč da se bo samo od sebe kaj zgodilo in njihovo pripravljenost aktivno zastopati svoje interese.
Menjava vlade ni edini interes demonstracij ampak poleg izkaza vsesplošnega nezadovoljstva tudi kaznovanje vseh koruptivnih dejanj, raznih lažnih spričeval, tajkunskih zgodb, neplačanih prispevkov, pravosodnih škandalov itd. ki so na žalost in v posmeh ljudem še vedno nedotaknjeni. Do kam vse so ljudje pripravljeni iti ko so dovolj motivirani ali prisiljeni v to da dosežejo svoje pa kaže zgodovina. Tega se politiki zavedajo in ne morejo vsega kar slepo ignorirati ker so navsezadnje odvisni od ljudi. Skratka četudi nimaš boljše alternative lahko vplivaš na obstoječo. Dvig splošne zavesti da imajo dejanja posledice lahko kljub vsemu prinese do kakšne pozitivne spremembe. Od tega smo seveda daleč stran a nekje je treba začeti.

Dejstvo pa je, da dokler se politiki ne bodo korenito premešali z novimi ali pa bodo obstoječi pod hudim drobnogledom za vsak evro ki ga zapravijo, dokler ne bo vsak manager in politik osebno in kazensko odgovarjal za svoja dejanja, ne bo večjih sprememb tam kjer jih ljudje najbolj pričakujejo. Dokler bodo drug drugemu ščitili hrbet lahko pozabimo na pravno državo v pravem smislu.

Glede na to da je ta odpovedala, mi ni jasno kako se lahko vsi lopovi mirno gibajo po svetu brez da bi se jih oškodovani že sami lotili. Uganka mi je potrpežljivost na tisoče lačnih in ogoljufanih da ne stojijo dan za dnem pred hišami odgovornih za nastalo situacijo s pajserji v rokah? Mislim da bi se stvari hitro obrnile če bi se kaznovalo vse barabe "po domače" če ne gre drugače. Dokler se kaj takega ne zgodi oz. ne bodo vsi za zapahi, nimajo nobenega razloga da ne kradejo naprej in se vsem skupaj smejijo v obraz.

Sedanje nasilje nad policaji in "zgradbami" je pa povsem napačno usmerjeno in glede na to kdo stoji za njimi se sploh ne čudim..
ne hiti počasi....
Odgovori