Clio III Rs 197

Predstavite Vašega Renault-a
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
gamblerDH20

Clio III Rs 197

Odgovor Napisal/-a gamblerDH20 »

No evo pa sm si še jaz končno vzel teh par minut časa da predstavim svojga rs-a :D

Torej avto sem kupil konec maja od bivšega (prvega) lastnika v Medvodah. Avto je bil sicer napisan na gospoda, vendar ga je za vsakodnevno vožno imela njegova žena (vem pa zato ker sem tudi sam iz Medvod). Skratka šel sem pogledat mislm da 6 rs-ov in na koncu sem se odločil za tega.

no kljub temu da je bil avto prej redno servisiran, je bilo v teh 5 mesecih že nekaj stroškov.. kmalu po nakupu sta mi šle (nism mehanik, nimam pojma kok se temu reče :D ) no pač tiste mrežice na začetku avspuha.. Če bi biu clio 1.2, bi me to pršlo 30e, tako morš pa polovico avta podret da zravn pridš in temu primerno ti tut delo zaračunajo. No septembra se mi je pa še potisn ležaj začel oglašati, tako da smo še to zrihtal, ko je bil pa avto v delih sva pa z sosedom (mehanik) zamenjala še zavorno tekočino, olje v menjalniku,..

Do kakšnih večjih predelav še ni prišlo, zaenkrat sem samo zatemnil zadnje šipe in tisti sivi del armature oblekel v rdeč carbon.
Danes sem kupil H&R vzmeti od dulija, da bo avto mal dol sedu. Dve večji investiciji preko zime pa bosta:
-nove gume. Vzel bom federal rsr. trenutno imam federal 595 in moram reči da se solidno drži dokler ni zunaj prevroče. sredi poletja se pregrejejo v enem ovinku..

- nov izpuh. Tukej bi pa prosu za kakršnokoli idejo. Že nekaj časa se zanimam povsod kaj bi kdo naredu, in vsak bi nekaj svojega. Urban mi je predlagal byfabiani (400e) vendar ne vem kakšen bo zvok, akrapovič je kr mal predrag, veliko je priporočil da samo zamenjam zadnji lonc in srednjega spraznm.. Po tok opcijah se je pa težko odločt.. :D Kar iščem je en hud zvok pa da ne izgubim na moči..

-sem tudi razmišljal o distančnikih, vendar sem bral da naj nebi ravno najbolje vplivalli na lego, tako da je to še pod vprašanjem..

Drugače pa sem bil letos dvakrat na RL, best je bil 58.008. Ko bojo gume prave bi mogl bit dosti bolje.. Za naslednje leto je v planu še kakšen grobnik..

Evo takole je zgledov ob nakupu:
Slika

Zdej je pa tak, no pa še RK nalepke so gor :D

Slika

Slika
Uporabniški avatar
gamblerDH20

Re: Clio III Rs 197

img spredaj in zadaj umes pa link od slike.. ne vem zakaj jih ne kaže?
Uporabniški avatar
IcEm4n
Kraj: LJ kotel

Odgovor Napisal/-a IcEm4n »

Ker linki niso pravilni:

Slika
Slika
Slika

Je tega RS-a pred tabo imela ženska?
Ni brzine brez turbine! :D

Slika
Uporabniški avatar
Aleen
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a Aleen »

Je to je ta ki se je punca vozila je pa bila druga lastnica ... mislim da je ta avto bil med prvimi v Slo in posledično s tem je bilo to testno vozilo :wink:

Ko ga spustiš ter nabaviš distančnike potem bo pa podoben tem na sliki :D

Slika
RENAULT Sport
Slika
Uporabniški avatar
Cr00k
Kraj: Celovec

Odgovor Napisal/-a Cr00k »

gamblerDH20 napisal/-a:-sem tudi razmišljal o distančnikih, vendar sem bral da naj nebi ravno najbolje vplivalli na lego, tako da je to še pod vprašanjem..
Da malo zanetim debato. A, za H&R fedre nisi nič podobnega prebral? :lol:

Glede izpuha, boš težko našel kakšno kombinacijo, katera ti ne bo moči vzela... če ti ni zvok toliko bistven, ga nebi niti tikal... če pa že, pa le v kombinaciji z remapom ;)

ps. dober cajt na RLju ;)
Slika
Uporabniški avatar
gamblerDH20

Aleen napisal/-a:Je to je ta ki se je punca vozila je pa bila druga lastnica ... mislim da je ta avto bil med prvimi v Slo in posledično s tem je bilo to testno vozilo :wink:

Ko ga spustiš ter nabaviš distančnike potem bo pa podoben tem na sliki :D

Slika
u sej res ja, sem pozabil.. men so rekl da ga je vozu lastnik avtohiše Preša. če bi prej vedel da je testno vozilo bi še enkrat premislil, ampak zdej je kar je.. Če bi ti svojega takrat prodajal po takšni ceni kot sedaj, bi sigurno kupil, zelo zanimiv pa je bil še tisti iz šk.loke. Pretehtalo je to, da je sodelovc od mojga mehanika rihtov tega cliota in sem zato točno vedel kaj in kako je bil vzdrževan..

se mi samo zdi ali ima ta na sliki mal camber spremenjen?
Cr00k napisal/-a:
gamblerDH20 napisal/-a:-sem tudi razmišljal o distančnikih, vendar sem bral da naj nebi ravno najbolje vplivalli na lego, tako da je to še pod vprašanjem..
Da malo zanetim debato. A, za H&R fedre nisi nič podobnega prebral? :lol:

Glede izpuha, boš težko našel kakšno kombinacijo, katera ti ne bo moči vzela... če ti ni zvok toliko bistven, ga nebi niti tikal... če pa že, pa le v kombinaciji z remapom ;)

ps. dober cajt na RLju ;)
mah sem bral po forumih ja, pa tam kjer ste se skregal z dulijom ko je on menjal cup za H&R.. Ampak ker moj ni cup podvozje sem nekako prišel do zaključka da bom verjetno zelo malo, če sploh izgubil na vodljivosti, pridobil pa veliko na izgledu. no če sem naredil napako se bom pa mal po glavi tepu :D

glede izpuha je pa tako.. zvok mi je kar pomemben, res me moti da imam nekega rs-a, pa se ga sploh ne sliši.. seveda bo kombinacija z remapom. mislm da se bom kar za fabiani izpuh odloču.

Dober čas na RL? Objavil sem ga bolj zato da bom spremljal kako bodo časi z modifikacijami in kilometrino padali, drugače se ga bolj ko ne sramujem :D glede na to da so besti vsaj 1.5sek bolši..
Uporabniški avatar
žižekrs
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a žižekrs »

Jaz pa sem že mislil,da so mojega vkradli. :lol:
Uporabniški avatar
UrbanD
Administrator
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a UrbanD »

Haha, ja drug let morš na Grobnik probat pa če se bomo zmenil na spomlad gremo še na RedBullRing!
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Uporabniški avatar
Cr00k
Kraj: Celovec

Odgovor Napisal/-a Cr00k »

gamblerDH20 napisal/-a:Dober čas na RL? Objavil sem ga bolj zato da bom spremljal kako bodo časi z modifikacijami in kilometrino padali, drugače se ga bolj ko ne sramujem :D glede na to da so besti vsaj 1.5sek bolši..
Sicer nevem kolk si kej prej ze vozu po RLju, ampak men se cist super cajt za prvic... Jst sem dobri 59s na zadnih pelu, nekateri tud na federalkah niso pod 58s prsli... Vaja, vaja, vaja ;) men je fajn, da vsakic napredujem in boljsi cajt postavim :D
UrbanD napisal/-a:Haha, ja drug let morš na Grobnik probat pa če se bomo zmenil na spomlad gremo še na RedBullRing!
Res, to je treba ponovit... Sam da ne bo spet vse isti vikend :)
Slika
Uporabniški avatar
žižekrs
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a žižekrs »

Drugo leto sem jaz tudi definitivno za Ggrobnik zraven. :wink:
Uporabniški avatar
UrbanD
Administrator

Pa kje ste bli letos vsi?! Drug let boste vsi hodil na grobnik sam jz ne k bom meu nove gume pa mi jih bo škoda takoj uničt! :D
Uporabniški avatar
gamblerDH20

UrbanD napisal/-a:Haha, ja drug let morš na Grobnik probat pa če se bomo zmenil na spomlad gremo še na RedBullRing!
Če bo RBR vsaj približno cenovno enak grobniku grem še rajš tja.. Definitivno! :D
Cr00k napisal/-a:Sicer nevem kolk si kej prej ze vozu po RLju, ampak men se cist super cajt za prvic... Jst sem dobri 59s na zadnih pelu, nekateri tud na federalkah niso pod 58s prsli... Vaja, vaja, vaja ;) men je fajn, da vsakic napredujem in boljsi cajt postavim :D
ja prvič sem vozil na RL na našem Track dayu.. ampak sem prej treniral karting tako da ko pridem na stezo so mi linije kr hitr jasne, tko da sm na Track dayu že v drugem izhodu postavil svojga besta (58.290), na zadnjem time attacku sem imel pa spredaj za odtenek bolše gume (neke znucane mischelinke) in zato je blo pol še mal bolš.. Bomo vidl kako bo na Federal rsr.. Itak pa grem tja da se mam dobr :D
žižekrs napisal/-a:Drugo leto sem jaz tudi definitivno za Ggrobnik zraven. :wink:
Še dobr da maš carbon streho da ne bova zamenjala :wink:
Uporabniški avatar
UrbanD
Administrator

RBR je cenovno tam tam z Grobnikom. Kar se pa obrabe avta (gume, bremze) tiče, pa ni primerjave.
Uporabniški avatar
gamblerDH20

a ni do tja mal več km? Kok pa pride en dan na rbr? za gume pa itak vem da je grobnik kr ubijaslki ja :D
Uporabniški avatar
UrbanD
Administrator

Grobnik maš ponavad cca 120€ 3h pa tm do 2 tanka bencina.
RBR maš 20min po 40€ pa vzameš parkrat pa maš recmo da okol 100€ da maš dost pa 2 tanka bencina oz. skor raj dva pa pou + Avstrijska vinjeta pa avstrijski bencin je dražji k pr ns in na hr.
Zaklenjeno