Cukanje avta.
Cukanje avta.
Lep pozdrav. vozim Renault megane 1.6 letnik 97. . Ko ga prizgem mi stevec vrtljajev skoči na priblizno 1500 rpm......in potem se počasi spušča nazaj na priblizno 500 600 rpm.....med tem ko se spušča (to traja par minut) se mi zdi kot da avto cuka..trese. Cinspule sm predkratkim menjal...mogoče veste kaj je vzrok tega?......
Najlepša hvala
Najlepša hvala
Ker sta očitno rešila težavo, si bom sposodu temo.
Govorim o Meganu II, 1.6 16V. Predvsem ob mrzlih jutrih, potem ko je avto celo noč stal, mi težko vžge. Štarter vrti, ampak s težavo prime. Ne vrti povsem v prazno, se trudi, ampak težko zagrabi. Že skoraj vžje, pa spet pade, pa se spet skoraj pobere... Ko vžge in speljem, mi v 1., 2. in 3. prestavi neenakomerno cuka, dokler ga ne dobim na okrog 3000 obratov in potem normalno deluje naprej. Kot da bi ga mogu na mal višjih obratih nekako spucat. Kakšne ideje?
Govorim o Meganu II, 1.6 16V. Predvsem ob mrzlih jutrih, potem ko je avto celo noč stal, mi težko vžge. Štarter vrti, ampak s težavo prime. Ne vrti povsem v prazno, se trudi, ampak težko zagrabi. Že skoraj vžje, pa spet pade, pa se spet skoraj pobere... Ko vžge in speljem, mi v 1., 2. in 3. prestavi neenakomerno cuka, dokler ga ne dobim na okrog 3000 obratov in potem normalno deluje naprej. Kot da bi ga mogu na mal višjih obratih nekako spucat. Kakšne ideje?
Renault Megane II 1.6 16v - nič več
Renault Megane grandtour III 1.5 dci GT line
- Sebastijan
- Kraj: Slovenska Bistrica
Filter goriva? Kabli svečk?
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Mama je imela glede cukanja podobne simptome pri 1.4 8V, avto pa je vžigal normalno. Zamenjali smo kable in je zadeva bila cool. Če nisi svečk dolgo zamenjal, poskusi najprej s tem.GHost14 napisal/-a:Filtra nima, samo nekakšno sito pred črpalko. Možno da so kabli, navsezadnje bi ble lahko pa tud svečke? Predvsem mi je čudno ker to počne samo ko je mraz...
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Možno je tud to. Ker mi včasih ob vžigu avto smešno zarožlja, obrati padejo na nulo in avto ugasne. Ko pa ga vžgem drugič zalaufa normalno. To je tud baje znak za variabilno jermenicopile napisal/-a:se bojim da te j.be isto ko mene - variabilna jermenica; upam da ne...
Renault Megane II 1.6 16v - nič več
Prvo probaj zamenjat svečke.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
ta problem sz variabilno jermenico je imel frend, megane 1.6 16v sedan 04 letnik ko je avto prižgal hladnega je zarožljalo in tako kot si ti omenil avto ugasnil, potem ko je drugič prižgal je bilo vredu, potem ko je glavni servis naredil ter zamenjal to jermenico (cirka 280eur) se dobi baje samo original Delphijeva, ni trajalo dolgo ko se je hudič ponovil, sedaj mu samo zarožlja crkne še ne... kvaliteta ni kej!GHost14 napisal/-a:Možno je tud to. Ker mi včasih ob vžigu avto smešno zarožlja, obrati padejo na nulo in avto ugasne. Ko pa ga vžgem drugič zalaufa normalno. To je tud baje znak za variabilno jermenicopile napisal/-a:se bojim da te j.be isto ko mene - variabilna jermenica; upam da ne...Ti si imel podobne simptome glede cukanja?
- Borut Povše
- Kraj: Kamnik