Cukanje avta.

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
irnes.

Cukanje avta.

Odgovor Napisal/-a irnes. »

Lep pozdrav. vozim Renault megane 1.6 letnik 97. . Ko ga prizgem mi stevec vrtljajev skoči na priblizno 1500 rpm......in potem se počasi spušča nazaj na priblizno 500 600 rpm.....med tem ko se spušča (to traja par minut) se mi zdi kot da avto cuka..trese. Cinspule sm predkratkim menjal...mogoče veste kaj je vzrok tega?......
Najlepša hvala
Uporabniški avatar
Morphy

Odgovor Napisal/-a Morphy »

motorček prostega teka.... očistiti, menjati.... po želji :)
irnes.

Odgovor Napisal/-a irnes. »

ok...najlepša ti hvala za pomoč :wink:
Uporabniški avatar
GHost14

Odgovor Napisal/-a GHost14 »

Ker sta očitno rešila težavo, si bom sposodu temo.

Govorim o Meganu II, 1.6 16V. Predvsem ob mrzlih jutrih, potem ko je avto celo noč stal, mi težko vžge. Štarter vrti, ampak s težavo prime. Ne vrti povsem v prazno, se trudi, ampak težko zagrabi. Že skoraj vžje, pa spet pade, pa se spet skoraj pobere... Ko vžge in speljem, mi v 1., 2. in 3. prestavi neenakomerno cuka, dokler ga ne dobim na okrog 3000 obratov in potem normalno deluje naprej. Kot da bi ga mogu na mal višjih obratih nekako spucat. Kakšne ideje?
Renault Megane II 1.6 16v - nič več
Renault Megane grandtour III 1.5 dci GT line
Uporabniški avatar
Sebastijan
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a Sebastijan »

Kaj to pomedi na slabo vergla?

Če ja se akomulator poslavlja. :) :)
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
Uporabniški avatar
GHost14

Ne ne, akumulator je uredu. Ker vergla čist normalno, sam težko zagrabi. Kot da ne dobi zadost bencina...
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Filter goriva? Kabli svečk?
Uporabniški avatar
GHost14

Filtra nima, samo nekakšno sito pred črpalko. Možno da so kabli, navsezadnje bi ble lahko pa tud svečke? Predvsem mi je čudno ker to počne samo ko je mraz...
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

GHost14 napisal/-a:Filtra nima, samo nekakšno sito pred črpalko. Možno da so kabli, navsezadnje bi ble lahko pa tud svečke? Predvsem mi je čudno ker to počne samo ko je mraz...
Mama je imela glede cukanja podobne simptome pri 1.4 8V, avto pa je vžigal normalno. Zamenjali smo kable in je zadeva bila cool. Če nisi svečk dolgo zamenjal, poskusi najprej s tem.
Uporabniški avatar
pile
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a pile »

se bojim da te j.be isto ko mene - variabilna jermenica; upam da ne...
Uporabniški avatar
GHost14

pile napisal/-a:se bojim da te j.be isto ko mene - variabilna jermenica; upam da ne...
Možno je tud to. Ker mi včasih ob vžigu avto smešno zarožlja, obrati padejo na nulo in avto ugasne. Ko pa ga vžgem drugič zalaufa normalno. To je tud baje znak za variabilno jermenico :? Ti si imel podobne simptome glede cukanja?
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Prvo probaj zamenjat svečke.
Uporabniški avatar
Gregc
Kraj: nekje na vrhniki ;)

Odgovor Napisal/-a Gregc »

GHost14 napisal/-a:
pile napisal/-a:se bojim da te j.be isto ko mene - variabilna jermenica; upam da ne...
Možno je tud to. Ker mi včasih ob vžigu avto smešno zarožlja, obrati padejo na nulo in avto ugasne. Ko pa ga vžgem drugič zalaufa normalno. To je tud baje znak za variabilno jermenico :? Ti si imel podobne simptome glede cukanja?
ta problem sz variabilno jermenico je imel frend, megane 1.6 16v sedan 04 letnik ko je avto prižgal hladnega je zarožljalo in tako kot si ti omenil avto ugasnil, potem ko je drugič prižgal je bilo vredu, potem ko je glavni servis naredil ter zamenjal to jermenico (cirka 280eur) se dobi baje samo original Delphijeva, ni trajalo dolgo ko se je hudič ponovil, sedaj mu samo zarožlja crkne še ne... kvaliteta ni kej!
Uporabniški avatar
Borut Povše
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a Borut Povše »

Kar se tistega cukanja tiče, a prov cuka ko ga hočeš pohodit a ti sam mašina nekako ne pusti da bi ga prec pritisnu, kot bi ga kaj morilo, pol pa je po par sto metrih že vse cool?
ESPACE 4 2.0 dci INITIALE Proactive
Odgovori