Dnevne luči Megane III

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Odgovori
Uporabniški avatar
MasTTer
Kraj: Lendava (MS)

Odgovor Napisal/-a MasTTer »

Da ni problem tu pri barvi, ker ledice belo svetijo in se dosti manj vidi pri dnevni svetlobi, kot kaka barvna žarnica, sem spadajo tudi navadne rumene....
Megane Coupe 3 RS CUP <-> 2.0 T <-> 2010
Megane Coupe 1, ph2 <-> 1.6 16V <-> 1999 - prodan 2010
Uporabniški avatar
UrosJ
Kraj: M. Sobota

Odgovor Napisal/-a UrosJ »

Saj barva je glih problem! ker svetijo belo in se jih pri soncu sploh ne vidi! In potem mi ljudje blendajo! V oblačnem pa svetijo ajde dobro!
Me je prejšnji teden v murskem središču na meji policist vprašal če sem prodal žarnice ker sem stal glih za motoristom tik pred senco pa je gledal avto pa videl da mam kao ugasnjene! :S
No nakoncu sploh ni vedel da obstajajo dnevne luči, in da se v slabi svetlobi preklopijo! glih tolko je manjkalo da mu nisem rekel, da si naj na dva mesca enkrat zakon prebere! :D

Ka pa kakšne navadne "bučke" obstajajo ki svetijo malo bolj belo! Kot so recimo zasenčene "cool blue" ali nekak tako!

lp
Uporabniški avatar
bostjan.ambrozic
Kraj: Gorenjska

Odgovor Napisal/-a bostjan.ambrozic »

Zanimivo tole z dnevnimi lučmi, torej noben Renault nima tega vklopljeno že serijsko, tudi moj ne, pa ga imam šele en teden (Megane 3 Grandtour GT-Line), zdej pa me zanima ali so dolžni to vklopiti na servisu kjer je bil kupljen brezplačno ali ne in če prav razumem:

-0 - izklop vseh luči
-vklop pozicijskih luči (ugasnejo se same, ko ugasneš motor, razen, če jih sam ne prižgeš nazaj)
-vklop zasenčenih/dolgih luči (ugasnejo se same, ko ugasneš motor, razen, če jih sam ne prižgeš nazaj)
-auto gorijo dnevne luči samo spredaj (zasenčene, osvetlitev armature in pozicija zadaj, pa se prižigajo avtomatsko)

Zanima me še nekaj in sicer meni potovalnega računalnika-nastavitve in sicer zakaj ni v meniju prikazano vse kot je spodaj napisano, oziroma v knjigi z navodili (temno označeno je v meniju):

-Auto door locking while driving
-Unlock drivers door only
-Auto rear wipe with reverse gear
-Auto dipped-beam headlights
-Front parking sensor (ni prikazano, ker jih avto nima)
-Back parking sensor
-Parking sensor volume
-Language

Za konec pa še nekaj ali se da vklopiti, da avto zapiska oziroma potrobi, ko ga zakleneš, to sem zasledil ob prebiranju komentarjev.

Lp Boštjan
Uporabniški avatar
mylo

Odgovor Napisal/-a mylo »

bostjan.ambrozic napisal/-a:
Za konec pa še nekaj ali se da vklopiti, da avto zapiska oziroma potrobi, ko ga zakleneš, to sem zasledil ob prebiranju komentarjev.

Lp Boštjan

Pri našem potrobi(pametna kartica). Nisem siguren, mislim da o tem piše v navodilih.
lp
Uporabniški avatar
bostjan.ambrozic

Plačaš vse od prevoza vozila 70€, do deblokade motorja 12€ in priprave vozila 83€+DDV, da ne bi bilo pomote. Verjetno vas je kar nekaj prejelo tisti Renojev letak, s katerim lahko osvojiš fotoaparat Nikon P7100, če prav razumem pri nakupu novega vozila dobiš zraven še letno vinjeto, poglejte na drugi strani spodaj drobni tisk, dve zvezdici kaj pomenita, je kdo to resnično dobil, jaz imam letak še doma, ker sem ga dobil šele včeraj in grem v torek na servis.

Ja tisti, ki imajo pametno kartico se tudi sami zaklenejo, ko greš stran od njega in zato potrobi, oziroma se oglasi alarm, vsaj pri moji sodelavki je tako, ima pa Scenica III, moj pametne kartice sicer nima, pa me vseeno zanima ali je to mogoče vklopiti, ko bi ga sam zaklenil s kartico.
Boštjan Ambrožič

Odgovor Napisal/-a Boštjan Ambrožič »

Dnevne luči vklopljene, manj kot pet minut dela, naredili brezplačno.
Uporabniški avatar
picinni
Kraj: Trojane

Odgovor Napisal/-a picinni »

bostjan.ambrozic napisal/-a: ..... tisti Renojev letak, s katerim lahko osvojiš fotoaparat Nikon P7100, če prav razumem pri nakupu novega vozila dobiš zraven še letno vinjeto, poglejte na drugi strani spodaj drobni tisk, dve zvezdici kaj pomenita, je kdo to resnično dobil, jaz imam letak še doma, ker sem ga dobil šele včeraj in grem v torek na servis.
Hmm, letno vinjeto dobiš pri nakupu novega vozila? Je to trenutno kakšna akcija?
Uporabniški avatar
bostjan.ambrozic

Ja in sicer od 21.12. naprej, je pa odvisno od avtohiše katera to ponuja, Asp Jesenice-Lesce in Renault Šivic Tržič na tem območju Gorenjske, za ostale ne vem, preverite v svojem kraju, velja pa ob nakupu samo novega vozila, preverjeno.
Uporabniški avatar
picinni
Kraj: Trojane

Odgovor Napisal/-a picinni »

Hvala za informacijo :wink:
Uporabniški avatar
sranjemir

Odgovor Napisal/-a sranjemir »

Boštjan Ambrožič napisal/-a:Dnevne luči vklopljene, manj kot pet minut dela, naredili brezplačno.
Kaj in kako so naredili to? So notri ze zarnice? Si dal LED notri?
Uporabniški avatar
UrosJ

priklopi ga na rač in mu odkljuka to možnost.

not so pa navadne bučke 21w.

led sveti za pm. nas je ze več tukaj probalo. med njimi sem tudi jaz, pa sem dal nazaj navadne not.

lp
Uporabniški avatar
bostjan.ambrozic

Nisem dal ledic notri, ker nima smisla kot je že napisal UrosJ, je pa v samem žarometu že žarnica 21W in sveti tako kot mora.
Uporabniški avatar
bostjan.ambrozic

mylo napisal/-a:
bostjan.ambrozic napisal/-a:

Lp Boštjan

Pri našem potrobi(pametna kartica). Nisem siguren, mislim da o tem piše v navodilih.
lp
Ali to zatrobi ali se oglasi mogoče alarm, če ga imate vgrajenega, aja pa še to, če ti ni odveč ali lahko preveriš kaj imaš ti v meniju potovalnega računalnika (jaz sem to že opisal, če pogledaš kakšen komentar višje), pod settings???

lp :D
Uporabniški avatar
UrosJ

to da ti zatrobi ti mora na servisu vklopit. na pot. rač ni nič pametnega, senzorji, da se zaklene avto ko se pelješ, pa jezik, pa glasnost senzorjev drugo pa kaj vec ni nic .
baracuda
Kraj: Ljubljana

Re: Dnevne luči Megane III

Odgovor Napisal/-a baracuda »

Če koga zanima imam en par viška ledic za dnevne luči prodam.
Glej link! http://www.bolha.com/tuning-ostalo/led- ... 1278528311" onclick="window.open(this.href);return false;
Prevzem možen v Ljubljani
Odgovori