Prišel je tudi ta dan:(

Vse čudne teme in izlivi inteligence
darkdog24
Kraj: Slovenia

Prišel je tudi ta dan:(

Odgovor Napisal/-a darkdog24 »

Slika
Slika

Tudi meni se je prvič po letu 1998 odkar sam vozim samostojno zgodilo, da sem oziroma bom ostal brez avtomobila, kajti danes zjutraj ob 5.47 uri se mi je pri manevru zavijanja iz glavne ceste na pakirni prostor med tem ko sem stal pri miru zgodilo tole :?

Voznik VW passata varianta je brez zaviranja trčil v mene pri hitrosti nekje med 60 in 75 km/h.Prestavilo me je za 2 metra naprej, poškodoval pa sem si vrat. :roll:

Avto pa je v stanju kot je razvidno iz fotografij.Po mojem mnenju in mnenju avtokleparja pooblaščenca za dosti zavarovalnic kamor sem ga odpeljal je totalka. Škoda pa lep avto je bil nova turbina,disk,servisi nove gume,pa še nekaj sem se trudil tapecirat izrabljene usnjene dele v notranjosti itd... in potem tole :cry:

Poškodovan zadnji odbijač,par senzorji,prtljažnik,vezna stena,desni bok, desna guma s platiščem, izpuhi,zadnja desna vrata,zadnji most,volanska letev,volan zamaknjen,zlomljena zadnja polica,stropna lučka,ESP ne dela več....na kratko kar sem videl.

sicer je avto vozen peljal sem se nato tudi 90km/h sam dvomim da bodo to šli popravljati.
Zadnjič spremenil darkdog24, dne 05 Dec 2011, 23:17, skupaj popravljeno 2 krat.
P O L I C I J A skrbi za Vašo varnost in za Vašo denarnico.

Bodi PREVIDEN cuvaj svojo denarnico.
Uporabniški avatar
Godward

Odgovor Napisal/-a Godward »

glavno da je s tabo vse vredu če ni kaj več od bolečin. jebeš pleh
Slika
Uporabniški avatar
Gregc
Kraj: nekje na vrhniki ;)

Odgovor Napisal/-a Gregc »

če imaš poškodovan pritljažnik, vezno, ter plastiko in senzorje... kar se tiče karoserije,se bo dalo rešiti, če je poškodovanega podvozja (več kot 5%) to ne vključuje gepek je avto na žalost- totalka
moje mnenje (nam jhe profesor lih prejšni teden razlagal kako se ocenjuje totalka)

je pa važno da si ostal cel in brez hujših poškodb, za vrat pa le pazi da ga boš dobro pozdravil da ne boš imel trajne posledice po zdravljenju

lp
darkdog24

Gregc napisal/-a:če imaš poškodovano samo zadnjo polico ter nekaj malega vezno kar se tiče karoserije,se bo dalo rešiti, če je poškodovanega podvozja (več kot 5%) to ne vključuje gepek je avto na žalost- totalka
moje mnenje

je pa važno da si ostal cel in brez hujših poškodb, za vrat pa le pazi da ga boš dobro pozdravil da ne boš imel trajne posledice po zdravljenju

lp
Zadnja vezna stena je zvita tako da sem komaj rezervno gumo ven potegnil.Ni problem v odbijaču in prtljažniku ter boku zvita je tudi streha na dveh straneh (dve udrtini).Zadnji most je tudi poškodovan.Poleg tega pa še volan... to je problem.

Zdj js ne vem kako popravljajo vezne stene ali jih zbijejo nazaj ali jih odrežejo pa drugo dajo ne vem, avto je po eurotaxu vreden 3000 eur popravila bo pa krepko čez 2 jurja zato ekonomske računice za popravilo ni.

Vrat pa ja zaenkrat boli malo baje bo jutri bolelo več ko prespim noč pa se telo ohladi in umiri tako so mi rekli.

Se pa strinjam ja gre za pleh in plastiko mi je pa žal malo ker nisem imel slab avto.

Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Glede na to da imajo novejpi avti te zmečkljive cone, se veliko sile prenese tud naprej po avtu (kar se pozna tudi na strehi) in tale školjka je žal že odslužila svoje. Saj ne da se ne da popravit, ma če se ti naslednjič zaleti enako, bo škoda še veliko večja. Pač je zadnja polovica školjke že deformirana, česar ne rešiš samo z menjavo vezne in boka, bi mogu menjat skor vse od B stebrička nazaj, kar pa veš kako je.

Važno da si OK, avto pa magar po kosih prodaj če si toliko vložil vanj :wink:
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
StealthRS

Odgovor Napisal/-a StealthRS »

Evo ti lexus style lampo brez truda... :?

Vrat se bo pozdravu, priporočam kak ogled tenis tekme, al pa kaka plaža s hudim bejbami ala Santa Monica
:D

Glavo gor!
Uporabniški avatar
lukeatluke

Odgovor Napisal/-a lukeatluke »

Iztrži kolikor se pač da za totalko, potem pa prodaj po kosih, glede na to, da praviš, da imaš veliko novih delov, boš sicer malo bolj počasi ampak boš, to je važno, prišel do realne vrednosti avta.

Zanimivo mi je, kako dobro bi jo odnesli sopotniki glede na hitrost :wink:
darkdog24

V avtu sem bil sam drugače vozim zadaj dva mladoletna majhna otroka!

Avto ne morem prodajati po delih, ker živimi v stanovanjskem bloku in nimam prostora niti časa za to. Ne mislim pa se ukvarjati s tem, da bodo ljudje hodili po drobnarije od avta.Airbagi pa niso bili sproženi niti zadnji.

darkdog24

bam88 napisal/-a:o joj.. to pa nikol ni lepo vidt.

si razmisljal o tem da bi kupil enako laguno in premenjal iz tvoje dele na drugo?
Ne ker je tale preveč poškodovana saj mislim si tako po poškodbah sodeč.

Js imam takšno navado, da enkrat ko prodam nek avto si nikoli več ne kupim istega, ker je na svetu toliko različnih avtomobilov, zato si želim vedno privoščiti nekaj drugega kar pač nikoli nisem imel.

Mislim, da si Lagune II ne bom več kupil ne zaradi tega da bi bil slab avto ampak zaradi prej omenjenega stavka zgoraj.

Malo se zanimam za Velsatisa.Mogoče se odločim zanj.

Uporabniški avatar
matejpurgar19

Odgovor Napisal/-a matejpurgar19 »

darkdog24 napisal/-a: Se pa strinjam ja gre za pleh in plastiko mi je pa žal malo ker nisem imel slab avto.
Bodi zadovoljen, da si imel varen avto, s slabšim se bi lahko hudo končalo. Denar se zasluž,i huda poškodba se težko pozdravi.

P.s. rabim mehanizem +motor prednjih brisalcev, če je mogoče.
SlikaSlikaSlika
Renault 5 Bye bye, 1.4. l.96
Renault Clio Be bop, 1.2 l.96
Renault Laguna Dynamique, 1.8 l.01
Renault Clio 2 Extreme 1.2 16v l.04
Volvo V50 Momentum 2.0D l.,09
Uporabniški avatar
Neven
Kraj: Piran

Odgovor Napisal/-a Neven »

Uf tole je pa slabo videt :? Upam, da se čim prej pozdraviš, jebesh avto.

Jaz bi na tvojem mestu šel v tožbo in posledično zahteval odškodnino za vrat, pa se bojo počasi vrnile finance. lp.
---
Renault Clio II Ph2 °1.4 16v°
Uporabniški avatar
barossa45

Odgovor Napisal/-a barossa45 »

Mislim, da bo tole kar totalka
darkdog24

Dobro jutro,je vse prej kot dobro.Danes pa vse boli 3x bolj najbolj pa vrat.Dober da imam telefon da lahko prebiram forum.Lep veseli december :D

Uporabniški avatar
slovenc
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a slovenc »

jeba, škoda lepe lagune!
Slika
Uporabniški avatar
choko
Kraj: hrastnik

Odgovor Napisal/-a choko »

tole pa res ni lepo vidit :S je je pa res, da bolš da pleh trpi kot ti.
Težko je pešca s ščetko sčistiti s cestišča
ni sramota biti zadnji v koloni, je pa, če si prvi ;)
Odgovori