dCi in mraz...kaj lahko pričakujem?
-
VelikiGoban
vem da tole vprašanje glih ne paše v to temo ampak bom vseen vprašala (lohka me kasnej tud brišete)....take razmere kot so ble dons (vzuni minus,sneg,dež) in zategnjena ročna.Vem da se je treba temu v zimskm času izogibat sam če pa avto pustiš na takmu mestu kjer ne veš če bo po 8 urah še tm ko se vrnš mam pa vseen boljši občutk če zategnm ročno.....no vglavnm zanima me kolk je možnosti da ročna zmrzne??
Pri tej temperaturi mislim da ne blazno veliko, ko pa je malce močnejši minus takrat pa tudi ''oreng'' zmrzne, tako da ne popusti. Sedaj tudi bolj tako tako zmrzne...nina25 napisal/-a:no vglavnm zanima me kolk je možnosti da ročna zmrzne??
Mimogrede avto v prvi se ne odpelje nikamor. Je pa res da je obutek boljši...
skoraj nične, razen, če?????, ti nekako voda pride tam kamor nebi smela..
To bi pa že ob prvem padcu pod ledišče ugotovil.
Meni se je podobno zgodilo, ko so mi cilindrćki puščali olje, in ko sem bremzal se je to olje zapallo "zapeklo" in so bli nekakšni dobri pogoji da so se pakne zaleple čez noč, če je bil minus, zakaj pa lej, to vejo pa pametni možje. jzt sm vem, da je blo tko. ko sem zamenu cilindrćke, olje več ni puščalo tega več ni blo.
PS: ko sem odmontiral zavorni boben je bilo polno praha notri take rjave barve.. pakne sm z drateno ščetko spucal + novi cilindrčki = blo fertik.
To bi pa že ob prvem padcu pod ledišče ugotovil.
Meni se je podobno zgodilo, ko so mi cilindrćki puščali olje, in ko sem bremzal se je to olje zapallo "zapeklo" in so bli nekakšni dobri pogoji da so se pakne zaleple čez noč, če je bil minus, zakaj pa lej, to vejo pa pametni možje. jzt sm vem, da je blo tko. ko sem zamenu cilindrćke, olje več ni puščalo tega več ni blo.
PS: ko sem odmontiral zavorni boben je bilo polno praha notri take rjave barve.. pakne sm z drateno ščetko spucal + novi cilindrčki = blo fertik.
pri paknah je veliko možnosti da ti zamrznejo in ne popusti ročna zavora. pri diskih pa je zelo malo možnosti, vsaj pri meni niso še nikoli zamrznile pa imam navado da vedno zategnem ročno tudi ko je krepko pod lediščem.nina25 napisal/-a:vem da tole vprašanje glih ne paše v to temo ampak bom vseen vprašala (lohka me kasnej tud brišete)....take razmere kot so ble dons (vzuni minus,sneg,dež) in zategnjena ročna.Vem da se je treba temu v zimskm času izogibat sam če pa avto pustiš na takmu mestu kjer ne veš če bo po 8 urah še tm ko se vrnš mam pa vseen boljši občutk če zategnm ročno.....no vglavnm zanima me kolk je možnosti da ročna zmrzne??
Scenic III 1.5 dCi, 110KM
Captur II 1.5dCi, 115KM EDC
Captur II 1.5dCi, 115KM EDC