Športno vzmetenje Megane Coupe/Cabrio

Modifikacije vozil
Odgovori
Uporabniški avatar
ToomY
Kraj: Domžale

Športno vzmetenje Megane Coupe/Cabrio

Odgovor Napisal/-a ToomY »

Pozdrav !

Sem prej že prebral vse teme na forumu o tem kar me zanima, toda nisem našel ustreznih informacij, tako da odpiram novo temo (samo povem, da ne bo potem razburjanja zakaj toliko novih tem) :roll:

Torej avto; Renault Megane Cabrio oz. isto k Coupe letnik 99"..

Zanima me; samo zamenjava originalnih vzmeti ali pa komplet menjava mortizerjev z športnimi

Željen učinek; prioritetno avto prizemljiti vsaj za 30mm, ter seveda stršati vzmetenje za boljšo lego v ovinkih

Cena; na razpolago cca. 300-400€

-------------------------------------------------------------------------------------

Torej sedaj me zanima kaj priporočate samo vzmeti ( H&R, Eibach...) ter tršati in obnoviti obstoječe amortizerje ali komplet menjava za kake gewinde nastavljive po višini ??

Pa prosil bi za čim več informacij ker nisem neki expert.. torej kako je z to torzijo zadaj ( jeb*ni Renoji hehe ), katere proizvajalce priporočate, ter kake linke če mate oz. naslov kjer ugodno prodajajo taka vzmetenja (pa ne kakega A3M-a pa kej tazga, sej veste kaj mislm)

Za odgovore se vam že vnaprej zahvaljujem

:rofl:

lol.. pa ne brat spodaj kolkokrat je bil popravljen post k mi je net 100x vmes zašteknu haha :lol:
Zadnjič spremenil ToomY, dne 15 Sep 2010, 22:44, skupaj popravljeno 15 krat.
Uporabniški avatar
drejc88
Kraj: trbovlje

Odgovor Napisal/-a drejc88 »

najprej bi bilo dobro izvedeti letnik avtomobila...

sicer nisi povedal(ali pa jst nisem zasledil) ali bi menjal samo vzmeti ali vzmeti+AMORTIZERJE(ne montizerje :lol: )
ampak neglede na to je po mojem mnenju najbolša izbira eibach pro kit. mislim da s tem paketom dobiš kar največ bolših voznih lastnosti za recimo dokaj skromen kupček eurou. če pa želiš še boljše podvozje bo pa potrebno zamenjati še amortizerje, vendar boš z menjavo obeh verjetno presegel svoj zadani proračun.
tršati amortizerje pa jst nebi dal.
s kompletom gewinde ki ga omenjaš boš pa tudi presegel proračun...

sam imam v meganu sedanu pro kit -35mm, in se napram originalnemu meganu pelje neprimerno bolje. (nekaj seveda dodajo tudi širše gume in distančniki)
Uporabniški avatar
ToomY

Ja "drejc" hvala ker si me popravil :D
Sem dodal.. letnik je 99..

Drugače pa kolikor sem bral vsi priporočajo vsaj tršanje ter obnovo originalnih amortizerjev, ker če se menjajo samo športne vzmeti imajo potem prevelik hod, ter se je že tudi zgodilo da je fedr padu ven iz šalčke, pa tudi sama lega ni tako briljantna baje.. mislim vsaj tako sem bral, sedaj me pa zanimajo še vaše izkušnje iz prve roke :wink:

Drugače pa 2 kolega sta preko "vez" dobila gewinde sicer ne vem točnega proizvajalca, vem samo da so bile samo nastavljive po višini in je bila cena 300€ oz. skoraj polovično ceneje kot v trgovini... sam problem je k za svojo "rit" vsi poskrbijo za druge pa ne more nuben nč zrihtat heh, tko da si moram sam neki zrihtat :roll:
Uporabniški avatar
Dr_S

Odgovor Napisal/-a Dr_S »

Tukaj imaš ene recimo:

amortizerji
Go HARD or Go HOME
Uporabniški avatar
drejc88

ToomY napisal/-a:Ja "drejc" hvala ker si me popravil :D
Sem dodal.. letnik je 99..

Drugače pa kolikor sem bral vsi priporočajo vsaj tršanje ter obnovo originalnih amortizerjev, ker če se menjajo samo športne vzmeti imajo potem prevelik hod, ter se je že tudi zgodilo da je fedr padu ven iz šalčke, pa tudi sama lega ni tako briljantna baje.. mislim vsaj tako sem bral, sedaj me pa zanimajo še vaše izkušnje iz prve roke :wink:

Drugače pa 2 kolega sta preko "vez" dobila gewinde sicer ne vem točnega proizvajalca, vem samo da so bile samo nastavljive po višini in je bila cena 300€ oz. skoraj polovično ceneje kot v trgovini... sam problem je k za svojo "rit" vsi poskrbijo za druge pa ne more nuben nč zrihtat heh, tko da si moram sam neki zrihtat :roll:
opa pa si res povedal letnik...se opravičujem.
no ja mogoče imaš prav, ne vem. ubistvu sem ti v prejšnem postu bolj želel podati svoje izkušnje s pro kitom kot pa bit pametn glede podvozja.
verjetno je res bolje stršati amortizerje v kombinaciji s športnimi vzmetmi, vendar bi osebno jst raj dal še nekaj zraven in kupil nove amortizerje lpt pa tršanje, ker tudi tršanje najbrš ni poceni.

iz lastnih izkušen ti lahko povem da sem zelo zadovoljen z lego avtomobila na cesti s pro kitom in originalnimi amortizerji, tudi kakršnih koli problemov s vzmetmi ni, res pa je da nisem nek voznik "160 u ovink".
tako da najbolje boš sam presodil kakšno podvozje potrebuješ....
lp drejc
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Če bi rad samo nižji avto ki se vseeno dobro pelje, kupiš magar Eibach-e. Če bi pa rad da se precej bolje pelje, pol pa investirej še ene 300-500€ pa kup ene mal boljše amortizerje. Za 300€ pa pač ne boš dubu kej druzga kot dobrih vzmeti, montaža, optika in homologacija :wink:
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
bluerunner

Odgovor Napisal/-a bluerunner »

tommy če rabiš ti jaz prodam apex-e ki sem jih imel isto na meganu (navaden) letnik 99. Nisem se nikoli vizil z kakšnimi eibachi ampak tukaj udobje ne trpi. Imam pa prednje amortizerje bilstein zadnje pa monroe.
Ja pa cena bi bila zelo zmerna... :wink:
Renault Sport fan-Laguna dCI, 96kw dynamic lux
bluerunner

Odgovor Napisal/-a bluerunner »

aja če te zanima mi lahko pošlješ sms na 041/276-206

LP Peter
Renault Sport fan-Laguna dCI, 96kw dynamic lux
Uporabniški avatar
ToomY

Blueruner hvala za ponudbo... ampak se bom vrjetno spomladi (ker sedaj gre avto itak na zimsko spanje) res odločil za Eibach prokit vzmeti... upam da bom zadovoljen :wink:

Hwala vsem za pomoč :P
Uporabniški avatar
drejc88

ko bo pa avto na podnu pa le poročaj o izkušnjah :wink:
Uporabniški avatar
ToomY

Seveda da bom :wink:
Uporabniški avatar
FSP

Odgovor Napisal/-a FSP »

Kolk pa kej krivi Megana cabrio na ovinkih?
Uporabniški avatar
ToomY

Ti po mojih občutkih se sploh ne zvija je pa res da ga neki ne gonim po ovinkih, je pa avto v primerjavi z Laguno ph1 ki sem jo meu prej velik bolj mehak in kar "plava" pri nenadni spremembi smeri da o nagibanju sploh ne govorim hehe (pa amortizerji niso nč zjebani sam tok) :D
Uporabniški avatar
trox123

Re: Športno vzmetenje Megane Coupe/Cabrio

Odgovor Napisal/-a trox123 »

pozdravljeni
imam renaulta megana cabrio sportway letnik 2002 1.6 16V in mi levo vzmetenje škrta. če je zvita cesta oz luknjasta se sliši skrtanje in vrjetno je kriv amortizer al kar je tisto blažilnik (nism mehanik tko da ne vem kk se reče) pa me zanima s kom lahko menjam to vzmetenje gledal sm gewinde za 255€ avta nebi nižal ali pač... pa dirkanje sem opustil tko... kaj mi predlagate?
Odgovori