Kolk se nas vozi na Avtoplin?

Vse ostale teme
Uporabniški avatar
Zmaj
Kraj: Camnique

Kolk se nas vozi na Avtoplin?

Odgovor Napisal/-a Zmaj »

Zdravo Renojevci!

Me zanima kok se vas (nas) kej voz z Renolti na LPG - avtoplin? :lol:

Sam imam že kar nekaj cajta predelano Laguno II na LPG in moram rečt da se odlično odnese, pri tem pa še "tošl" ne trpi, kokr pred tem, glede na to, da letno prevozm 30 - 40 tavžn km-jev! :twisted:

LP!

Borut
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Kater motor pa maš? Kaj pa poraba v litrih se ti je kaj dvignila v primerjavi s prej?
Uporabniški avatar
Zmaj

Imam 1.8 16V (89 KW), poraba pa je nekak liter višja kokr na benzu (ampak niti nimam nekega najsodobnejšega sistema, ker tam razlik od benza niti ni več).

Je pa vožnja useen smešno poceni, ker če tankaš npr. na Verovškovi (LJ) je liter LPG-ja samo 0,64 EUR, tko da tut če mi kuri nekih 9,0 - 9,5 na 100 prevoženih, je to še zmer cenejš, kokr če bi mel 1.9 dci, pomoje! :lol: :D
Uporabniški avatar
Patrik
Kraj: Miklavž pri Mb

Odgovor Napisal/-a Patrik »

JožaGulikoža napisal/-a:
Je pa vožnja useen smešno poceni, ker če tankaš npr. na Verovškovi (LJ) je liter LPG-ja samo 0,64 EUR, tko da tut če mi kuri nekih 9,0 - 9,5 na 100 prevoženih, je to še zmer cenejš, kokr če bi mel 1.9 dci, pomoje! :lol: :D
kaj pa investicija za napravo? to morš tudi prištet, koliko je zadeva koštala. dci pa samo vžgeš pa pelješ s 7 litri porabe mešane vožnje pa pod 7 po avtocesti. pa je že tukaj 2 litra do 2 pa pol razlike na 100km
Slika
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Ja pri dizlu tudi doplačaš najmanj 1000€ pri nakupu novega tako da če to gledaš so stroški isti.
Uporabniški avatar
Nejko

Odgovor Napisal/-a Nejko »

Jaz tudi na plin....

Grand Scenic 1,4 TCE ... predelano pri G-1. Poraba višja za cca 1-2 l. Baje pa da turbo mlinčki pijejo malo več plina... se niti ne sekiram, še vedno se ceneje vozim, pa še vsakih 14 dni mi ne zvišajo cene bencina.

lp
J
BMW 323i (1983)
Grand Scenic 1,4TCE LPG (2010)
RW
Kraj: LJ

Odgovor Napisal/-a RW »

Dejte mal več o tem plinu povedat, kok kej pride predelava, pa kakšne "stranke učinke" za avto če so. pa plus pa minus te predelave ?

Pa kako je s plinom za dobit, a se to dobi na vsaki bencinski al kako.
Uporabniški avatar
Figo
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Figo »

Jaz bom plin vgradil takoj, ko bom siguren, da bom avto imel vec kot eno leto. :lol: 8)
Ker sem pac antidizelas....
Uporabniški avatar
Zmaj

V tej Laguni, sem ga mel že vgrajenga, pa je blo pol treba samo še mal ponastavit zadeve, to pa mi je delal Sigas (gorenja vas pri Šk. Loki), medtem ko imamo doma (ženska vozi) še 323F mazdo (1997 letnk), pa smo jo dal predelat na Jesenice na Dolenjskem (Sigas isto) in je investicija koštala 1100 EUR, kar se mi ne zdi spet tok drago oz. ugodneje od konkurence, pa še homo-lomo so mi kar oni use uštimal.

Je pa tko, čist odvisn kok se voziš, men npr. pri tej kilometrini, se zadeva hitr obrača, da ne rečem da ko maš enkat v glavi kok pocen se pelješ, se še s tolk večimu veselem vsedeš v makino! :lol:

Dejstvo pa je, da kdor bo menju avto čez 1 let (pa da v tem letu ne namerava prevozit 50 al več tavžnt km in da nima lih kakega stroja s 350 KM), takmu se tovrstna vgradnja NE izplača oz. ne bo rentabilna v tok kratkmu cajtu! :oops:

Kar se pa bencinskih tiče, jih je u LJ in bližnji okolci že pomoje ene 10, tko da ni več taka panika kok pred 5 in več leti! :roll:

Najcenejše gorivo je pa še vedno na Verovškovi, nasprot Leka! 8)

Kar se pa učinka plina na motor tiče (nisem sicer mehankar al nek expert), pa naj bi motor če deluje na plin deloval dvakrat dlje (poveča se tut interval menjave olja, ker olje sploh ni nič zapacan), za okolje pa je tut izpuh pri plinu precej blagodejen, v primerjavi z benzom! :!:
Uporabniški avatar
Bojanxe
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Bojanxe »

Sicer se ne spoznam prevec na tole zadevo,pa vseeno. Mi imamo sluzbene kangoo-je na plin predelane in sicer na 1.2 16V motorje. Obcutno premalo moci daje avto,ko preklopi na plin,sploh pa ce je se klima zraven prizgana.
Drugace pa nasploh se lepo vozi,je denarnici prijazno :)
Moje mnenje je,da zadeva ni za svoh masine,sploh ce se avto veliko vozi.
Uporabniški avatar
Zmaj

Kar se Renojev tiče, jz v mašino majn kokr 1.6 16V ne bi tega vgrajeval, sicer pač odvisno kaj prčakuješ od avta, ampak 1.2 16v je vseen kr mal huda! :lol:

Bo pa dans fajn občutek (benz se spet podražu), ko grem tankat, LPG pa še zmeram 0,64 €! :lol: 8)
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Koliko pa se glas spremeni, če teče na plin? Ima glas kot viličarji? :oops:
Uporabniški avatar
Nejko

drhouse napisal/-a:Koliko pa se glas spremeni, èe teèe na plin? Ima glas kot vilièarji? :oops:
...nič...mogoče še malo tišje teče vse skupaj... Lahko pa prideš poskusiš enkrat na mojem Grand Scenicu.
BMW 323i (1983)
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Nejko napisal/-a:
drhouse napisal/-a:Koliko pa se glas spremeni, če teče na plin? Ima glas kot viličarji? :oops:
...nič...mogoče še malo tišje teče vse skupaj... Lahko pa prideš poskusiš enkrat na mojem Grand Scenicu.
Zanimivo... Ja lahko bi se na kakšnem meet-u dobili ;) S kje pa si?
Uporabniški avatar
Nejko

drhouse napisal/-a:
Nejko napisal/-a:
drhouse napisal/-a:Koliko pa se glas spremeni, èe teèe na plin? Ima glas kot vilièarji? :oops:
...niè...mogoèe še malo tišje teèe vse skupaj... Lahko pa prideš poskusiš enkrat na mojem Grand Scenicu.
Zanimivo... Ja lahko bi se na kakšnem meet-u dobili ;) S kje pa si?
...velikokrat parkiram zelo blizu tvoje lagune, ko grem v službo... :wink:
BMW 323i (1983)
Odgovori