Kot sem obljubljal že neki časa, mi je končno dol v Sežani uspelo poslikata kaj od muzike bo šlo v avto, ko bo čas.. Nekje do spomladi sva si dala čas. Opremo sem nabiral od katrce naprej, ni še vse kar bo, ker mi nekaj opreme ne uspe dobiti...
Torej, oprema je vse JBL, spredaj bo 3way aktiva, zadaj pa preko pasivne kretnice.
Spredaj bodo JBL P650 16ke, JBL P42 10kice in 2x P25t visokotonci. Zadaj v vratih še ni jasno točno ali 13ke na original mestih ali se bo delalo panel za 16ke, v vsakem primeru JBL Power serija, model pač kar bom dobil, najraje P52 ali P62, sam bo težka, ker gre za odlskool opremo in se ne najde preveč pogosto. TW zadaj bo P20t.
Suba sta JBL P1222, šla bosta 90% v basreflex škatlo, ker se v njej zelo dobro obnašata, po grafu pa zlezeta celo rahlo višje kot v kompresiji, kar je ključnega pomena, ker je sub izrazito "sub" in nad 55 - 60Hz ne zna kaj dosti odigrat. So pač zato boljše 16ke spredaj.
Ojačevalca sta trenutno dva JBL a1201GTi in P80.4. GTi je za sub, izmerjeno da od sebe nekaj čez 1,5 kW na 2ohm. P80.4 bo verjetno 2 kanala za TW, dva pa za sistem zadaj. Opcija je tudi v bridge na mide, čeprav mi ne diši to preveč. Aja, da pa izmerjeno 4x55W rms oz 2x170w v bridge.
Kombinacija bo pač odvisna od tega, katere ojačevalce mi še uspe dobit. Že leta iščem JBL a302GTi, bil bi za 16ke, dobrih 2x300W rms. V tem primeru bi bilo super, če dobim še P180.2. Da od sebe cca 2x100W rms, bil bi za mide. P80.4 mi v tem primeru ostane za TW in zadnji sistem. To bi bila idealna kombinacija - pure odlskool.
Potem ostanejo opcije še Px600.2 in Px300.4, v tem primeru gre P80.4 v bridge... No, bomo videli kaj bo, menda bo v kratkem popolnoma nova Power serija zunaj
Radio ostane serijski, ker je preveč faktorjev, da bi ga menjeval (zaslonček, navigavicija, voice command...). Procesor bi najraje imel JBL MS 8, če oz ko se ga bo končno dobilo pri nas. Imam še en simpatičen procesorček: AudioControl Epicenter, aktualne slike žal ni, ker je na posoji

Je pa ena starejša.
No, še nekaj slikic, komaj čakam, da bo vse zmontirano.
Sprednji TW:
Zadnji TW:
10kice:
16kice:
Posebna struktura membrane 16tk:
Subeki:
Kretnice za zadnji sistem:
P80.4:
a1201GTi:
Sub level kontrola in zaslonček, ki prikazuje trenutno moč, porabo toka, napetost in temperaturo ojačevalca:
Cena GTi-ja je bila svoje čase zelooo mesarska. Še dobro, da je bil kupljen v totalni razprodaji
Ena skupinska enakih dizajnov:
Mal za primerjavo TW:
Še ena družinska umetniška:
Epicenter:
Vrata bi ubijal za nekaj takega:
http://www.looniticz.com/gallery/renaul ... index.html
Se bo verjetno kar k Cromi slo, nimam prakse s poliestrom, hočem pa da je avto zrihtan v nulo..
Toliko za zdaj.. Komentirajte, vprašajte! Bi rad, da tema spet mal zaživi...