Laguna II ph2 Grandtour dCi, l.05

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

lepa katra ;)

ej, a si vido tele felne :p

Slika
Uporabniški avatar
Nos
Kraj: Šentjernej-Kranj

Odgovor Napisal/-a Nos »

zakon lagunca 8)
varne kilometre ti želim z njo :)

Lp
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

laguna484 napisal/-a:Tole je pa res ena lepših katrc - obvolanske komande pa zmagajo :D zadnič ni znesl tak da te pol sploh klicu nism ker sm biu čist skurjen od sonca pa s*ukan. Ko bo en lep dan se pa slišmo da poveš mal eč o tejle zverinci.

serbus
Bom povedal, ko se vidimo! V bistvu, če imaš željo in čas - ju3 je ravnateljica "ukazala", da gremo v kino. Ima še eno prijateljico zraven in ker je kino torek, mamo eno karto viška... Če si za, sporoči, se zmenimo detajle ;)

Doctor DJ napisal/-a:lepa katra ;)

ej, a si vido tele felne :p

Slika

Ej, toliko kot sem evforičen, da dobro izledajo, toliko sem mešanih občutkov :) Sam pa je res pr*sička s temi feltnami... Huh, komaj čakam :a2_avtomobilizem_com_vihu

Nos napisal/-a:zakon lagunca 8)
varne kilometre ti želim z njo :)

Lp
Hvala, tebi želim isto! ;) Včasih peljem taščinega Cliota, model kot tvoj, sam črn. Kot, da bi gokard peljal :twisted:

Še neki filmčkov sem najdu... Matr smo se meli fajn davnega 2005
:cry:

KLIK 1

KLIK 2

KLIK 3
Uporabniški avatar
drhouse

Eno vprašanje...

Torej, Lagunca bo šla enkrat te dni na servis pa morm prej niekaj vprašat:

Avto sva zadnje čase vozila precej upokojenško, redko čez 2400 obratov ipd. Pač, šparanje do servisa. Opažam, ko pohodim gas do konca, avto kot en mal okleva oz. nalahko pocuka , ko zagrabi turbina okoli 1800/min. Zdi se mi tudi, da tisti pravi šus doseže šele okoli 2100 - 2200/min.

Kaj bi blo krivo?

Varianta 1: naredit servis, čistilo v gorivo in jo stiskat 20km po AC, da se odleni in prepucajo usedline, ki so nastale s šparanjem.

Varianta 2: turbina? :?

Zakadi nežno črno, ko pohodim. Ne črn oblak in ne belega oz sivega dima. Aja, FAP-a nima, če je to pomemben podatek. Dokler je mrzla, se šalta na 1800/min. Vžiga normalno, lučka ne gori nobena, pri nežnem do na pol dodanem gasu ne cuka... sam, če pohodim do konca. Nevem, če to dela sam topla al sam mrzla, ne stiskam mrzle.

Sej bom itak še s serviserjem govoril glede tega, bi pa rad vseeno mal prej zvedel, kaj bi blo, oz. eno drugo mnenje dobit ;)

Anyone? :oops:
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

naredi servis
tankaj na OMV
pohodi zverino tu in tam :twisted:

to da rahlo kadi, je pa normalno, se pojavlja tud pri novih avtih :wink:
Uporabniški avatar
drhouse

Do servisa je še čist mal ;)
Tankam vedno in izključno na OMW.
Pohodil pa je res nisem že dolgo :oops:

Da kadi, vem da je normalno, sem hotel sam povedat, da ne dimi preveč oz na kak nezdrav način.

Hvala za post, dihamo lažje ;)
Uporabniški avatar
Patrik
Kraj: Miklavž pri Mb

Odgovor Napisal/-a Patrik »

kako pa dela katra na štandgasu :D čista zmaga, škoda da je več nimaš
Slika
Uporabniški avatar
drhouse

A ne čisto lepo brunda? :) Mogoče, mogoče pa bo nekoč še ena doma in neki v tej smeri zrihtat... Jo poznam praktično na pamet, kar se šraufanja tiče :lol:
Uporabniški avatar
drhouse

Bjonda je dobila pa nove japonke :)

Bridgestone Touranza bla bla neki, made in Japan, :D Zaenkrat sva zadovoljna, kaj več pa bo pokazal čas... Sklie sledijo!
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Pomoje boš zadovoljen. Meni se na Clio-tu super obnesejo, sploh za ta denar :wink:
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
drhouse

Prvi vtis oz. drugi: Odzivna, hitra guma, predvidljiva. Tiha do 100, šumeča nad 100, poraba dober dcl dol v vseh režimih vožnje, dober občutek na volanu, čakam dež, da sprobamo.

@kmetek: sej če tako gledaš ni glih neki poceni 107€/kom :? Še dobro, da smo zmutili pa brez računa pa... huh, niti ne pravim :lol:

Aja, smo pa pr vulkanizerju včeraj neki opazili. Prednji dve feltni sta zviti. Ena bolj kot druga, nek šus je moglo nekoč in nekje dobit. Jih je dal zdaj zadaj, da ne trese toliko, še slabo leto bodo zdržale, pol pa damo Ribico gor :twisted:
Uporabniški avatar
drhouse

Kot sem obljubljal že neki časa, mi je končno dol v Sežani uspelo poslikata kaj od muzike bo šlo v avto, ko bo čas.. Nekje do spomladi sva si dala čas. Opremo sem nabiral od katrce naprej, ni še vse kar bo, ker mi nekaj opreme ne uspe dobiti...

Torej, oprema je vse JBL, spredaj bo 3way aktiva, zadaj pa preko pasivne kretnice.

Spredaj bodo JBL P650 16ke, JBL P42 10kice in 2x P25t visokotonci. Zadaj v vratih še ni jasno točno ali 13ke na original mestih ali se bo delalo panel za 16ke, v vsakem primeru JBL Power serija, model pač kar bom dobil, najraje P52 ali P62, sam bo težka, ker gre za odlskool opremo in se ne najde preveč pogosto. TW zadaj bo P20t.

Suba sta JBL P1222, šla bosta 90% v basreflex škatlo, ker se v njej zelo dobro obnašata, po grafu pa zlezeta celo rahlo višje kot v kompresiji, kar je ključnega pomena, ker je sub izrazito "sub" in nad 55 - 60Hz ne zna kaj dosti odigrat. So pač zato boljše 16ke spredaj.

Ojačevalca sta trenutno dva JBL a1201GTi in P80.4. GTi je za sub, izmerjeno da od sebe nekaj čez 1,5 kW na 2ohm. P80.4 bo verjetno 2 kanala za TW, dva pa za sistem zadaj. Opcija je tudi v bridge na mide, čeprav mi ne diši to preveč. Aja, da pa izmerjeno 4x55W rms oz 2x170w v bridge.

Kombinacija bo pač odvisna od tega, katere ojačevalce mi še uspe dobit. Že leta iščem JBL a302GTi, bil bi za 16ke, dobrih 2x300W rms. V tem primeru bi bilo super, če dobim še P180.2. Da od sebe cca 2x100W rms, bil bi za mide. P80.4 mi v tem primeru ostane za TW in zadnji sistem. To bi bila idealna kombinacija - pure odlskool.

Potem ostanejo opcije še Px600.2 in Px300.4, v tem primeru gre P80.4 v bridge... No, bomo videli kaj bo, menda bo v kratkem popolnoma nova Power serija zunaj :)

Radio ostane serijski, ker je preveč faktorjev, da bi ga menjeval (zaslonček, navigavicija, voice command...). Procesor bi najraje imel JBL MS 8, če oz ko se ga bo končno dobilo pri nas. Imam še en simpatičen procesorček: AudioControl Epicenter, aktualne slike žal ni, ker je na posoji ;) Je pa ena starejša.

No, še nekaj slikic, komaj čakam, da bo vse zmontirano.

Sprednji TW:

Slika

Zadnji TW:

Slika

10kice:

Slika

16kice:

Slika

Slika

Posebna struktura membrane 16tk:

Slika

Subeki:

Slika

Slika

Kretnice za zadnji sistem:

Slika

P80.4:

Slika

a1201GTi:

Slika

Sub level kontrola in zaslonček, ki prikazuje trenutno moč, porabo toka, napetost in temperaturo ojačevalca:

Slika

Cena GTi-ja je bila svoje čase zelooo mesarska. Še dobro, da je bil kupljen v totalni razprodaji :)

Slika

Ena skupinska enakih dizajnov:

Slika

Mal za primerjavo TW:

Slika

Še ena družinska umetniška:

Slika

Epicenter:

Slika

Vrata bi ubijal za nekaj takega:
http://www.looniticz.com/gallery/renaul ... index.html

Se bo verjetno kar k Cromi slo, nimam prakse s poliestrom, hočem pa da je avto zrihtan v nulo..

Toliko za zdaj.. Komentirajte, vprašajte! Bi rad, da tema spet mal zaživi... ;)
Uporabniški avatar
gagi'd hype
Kraj: od sevnice do Ljubljane

Odgovor Napisal/-a gagi'd hype »

U pol je le neki tistega značaja ostalo iz časa katrce :D

No npr. mene že malo moti sub, čeprav je fajn, sam ko pa je skor večkrat v napoto kokr fajn...

Skupinska zgleda pa kr.. :shock: :D
Slika
Za vas se trudimo urejati naslovno stran, zato nam bo v veselje, če malo pokukate :D
Uporabniški avatar
drhouse

Heh, od katrce naprej ni blo "konkretne" muzike v avtu, tako da ja - duh katrce živi naprej :lol:

Ja, prtlažnik... sej vem in zdej opažam, da je velik prtlažnik res super uporabna zadeva, se je pa (brez zaj*bancije) karavana vzelo med drugim tudi, ker bi ob subu ostalo še relativno dosti prostora za prtlago. Bo pa uporabnost prednostno obravnavana, more vsaj 2/3 prostora ostat.

Družinska pa bo :shock: , ko se bo dokončno povečala :twisted:
Uporabniški avatar
laguna484
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a laguna484 »

Mislim da bom oglušel ko se bom sam mim zelenice pelu :shock:

Skupinska je res dobra 8)
Odgovori