Clio trese

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
helmut
Kraj: Žalec

Clio trese

Odgovor Napisal/-a helmut »

Lep pozdrav

Včeraj sem kupil cliota 1.5dci, letnik 2004. Avto je odličen ampak sem eno stvar opazil. Avto mi pri vožnji trese. Imel je prej zimske gume gor in so tudi tresle. Pa sem mislil, da bom dal letne gor pa bo stvar rešena. Sicer so letne gume kar slabe ampak vseeno trese. Nekje sem prebral, da je lahko tudi sklopka kriva. pa sem probal zategnil roćno in avto lepo počepne. Je možno da so in zimske in letne zanič? Ali so mogoče felge? Ali kaj drugega?
Kakšne ideje kaj bi lahko bilo?
Hvala
Sočutje in dobrota sta ključni vrlini v življenju
Uporabniški avatar
Sebastijan
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a Sebastijan »

Ali trese volan ali celi avto.
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
Uporabniški avatar
trinity

Odgovor Napisal/-a trinity »

Probaš lahko na ponvno centrirat gume, če so pa bolj slabe pa kar nove kupi.
helmut

Trese cel avto. Volan je čisto pri miru. In to pri vožnji pri hitrosti od 60-100km/h. Pri zaviranju je vse ok.
Uporabniški avatar
uross

Odgovor Napisal/-a uross »

Isti problem pri meni, mam tud cliota 1.5 Dci. Sem menjal že vse 4 amortizerje, vse končnike, centriral gume, pa zaenkrat še nič bolje. Čaka me še menjava sprednjega desnega spodnjega nosilca motorja, pa bomo pol vidl.

Če kdo kej ve kaj naj bi bilo kar na plano z idejami :roll:

Lp Uroš
helmut

Evo bil sem v Levcu na reno servisu. Tam so mi rekli, da je zanič nosilec motorja. Potem sem šel še k enem mehaniku. Je šel se malo peljat in potem ko je prišel nazaj je dvignil havbo in mi je tudi on rekel da je ta nosilec hin. Ga je malo pomigal in ma res kr dosti lufta. Je pa zgornji levi nosilec. Cena je pa okrog 150e.
helmut

Če ima kdo podoben problem kot sem ga imel jaz torej z tem tresenjem lahko povem, da je bilo pri meni kriv nosilec motorja. Sem ga dal zamenjati in zdaj je vse ok. Tako da ni bilo potrebe menjati amortizerjev, končnikov...
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

helmut napisal/-a:Evo bil sem v Levcu na reno servisu. Tam so mi rekli, da je zaniè nosilec motorja. Potem sem šel še k enem mehaniku. Je šel se malo peljat in potem ko je prišel nazaj je dvignil havbo in mi je tudi on rekel da je ta nosilec hin. Ga je malo pomigal in ma res kr dosti lufta. Je pa zgornji levi nosilec. Cena je pa okrog 150e.
To si kupil na renault servisu?
Ko sem ga jaz kupil pri anetu je bil precej cenejši.
Slika
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

Koliko je pa cena menjava nosilca motorja? In kje so vsi? zdi se mi da so trije ?
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
Uporabniški avatar
JaaN
Kraj: SLO - 04

Odgovor Napisal/-a JaaN »

helmut napisal/-a:Če ima kdo podoben problem kot sem ga imel jaz torej z tem tresenjem lahko povem, da je bilo pri meni kriv nosilec motorja. Sem ga dal zamenjati in zdaj je vse ok. Tako da ni bilo potrebe menjati amortizerjev, končnikov...
Kje ti je treslo avto? Povsod ali samo na luknjah/grbinah na cesti?
2,0 TFSI & Clio III 1.4 16v Dynamique
Odgovori