carminat navigation

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
diabolo

Odgovor Napisal/-a diabolo »

Greg007 napisal/-a:
diabolo napisal/-a:Kolikokrat letno se posodabljajo karte za ta tip navigacije? Upam, da ni samo 1x,ker potem je to obup. :)
Za Navteq lahko rečem da "mogoče" vsako leto. Sem te spravil v slabo voljo?
Mislim, da DVD BMW navigacia je tudi navteq in sta letno vsaj dva DVD ali CD izšla.
ozi
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a ozi »

diabolo napisal/-a:
Greg007 napisal/-a:
diabolo napisal/-a:Kolikokrat letno se posodabljajo karte za ta tip navigacije? Upam, da ni samo 1x,ker potem je to obup. :)
Za Navteq lahko rečem da "mogoče" vsako leto. Sem te spravil v slabo voljo?
Mislim, da DVD BMW navigacia je tudi navteq in sta letno vsaj dva DVD ali CD izšla.
BMW navigacija je sicer res tudi Navteqova ni pa VDO Dayton. Oziroma je za MKI, II in III sisteme. MKIV in novejši iDrive imajo drug sistem. Ti so izdajali po dve ali celo tri serije na leto z oznakami 01 ali 02 oziroma 02SE...

skratka, nima veze z DVDji.
BMW je bil zelo zadržan do vprašanja o posodobitvah za starejše sisteme. na srečo VDO uporabljamo tudi nekteri drugi in morda se mi VDOji lahko nadejamo še česa...
Greg007
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a Greg007 »

Oh ne, saj nisem mislil tega.
Trenutna verzija za WDO Dayton (Carminat CNI 1) je "2009-2010",
ZA Carminat BT+com. DVD je prav tako aktualna verzija V29 "2009-2010"
Saj posodobitve bodo, samo ne vem kdaj.

Ko sem Navteq spraševal o bodočih posodobitvah (še posebej o tem, ali bodo vnešene še TMC kode za Slovenijo, nisem dobil nobenega pametnega odgovora, zadevo sem posredoval še Renault-Nissan Slovenija, da bi tudi oni malo pritisnili), vendar za enkrat nič ne izgleda, da bi na Carminatu to delovalu v kratkem.
Najverjetneje bo zadeva prej ali slej na voljo samo za Carminat Tomtom, v kolikor se bo TomTom kot ponudnik odločil, da se ta "Premium Service" vključi v njihov sistem.
Da bi pa zadeva delovala na naših starejših navigacijah si pa ne upam niti špekulirati....
Espi 1,9 dci v penziji...trenutno 5008 1,6 HDI ==> Upam, da spet Espi, kmalu...
Uporabniški avatar
Kustos

Odgovor Napisal/-a Kustos »

Kustos napisal/-a:
Kustos napisal/-a:Razlika je le v tem, da jo je Ozi ¨oživel¨, moja pa ne jeb_ več tud ko je vstavil nazaj originalni CD (Nemčija).
Kaj če bi še jest probov nadaljevati postopek s pravilno zapečenim CD-jem ali celo originalnim, pa se mogoče še moja pobere. Zdej mam not kartografskega, zato pa postopek ne gre naprej.
A bi ga kdo upov posodt za 2 min. - se pripeljem. Rad bi probov še to, itak nimam več kej zajebat. Rad bi pa pred petkom, ko se mi na eBay-u ena izteče, da je nebi po nepotrebnem kupu.
A je kdo prpravjlen ??
Na kratko : Ozi = gospod navigacija !
ozi

Odgovor Napisal/-a ozi »

Kustos napisal/-a:
Kustos napisal/-a:
Kustos napisal/-a:Razlika je le v tem, da jo je Ozi ¨oživel¨, moja pa ne jeb_ več tud ko je vstavil nazaj originalni CD (Nemčija).
Kaj če bi še jest probov nadaljevati postopek s pravilno zapečenim CD-jem ali celo originalnim, pa se mogoče še moja pobere. Zdej mam not kartografskega, zato pa postopek ne gre naprej.
A bi ga kdo upov posodt za 2 min. - se pripeljem. Rad bi probov še to, itak nimam več kej zajebat. Rad bi pa pred petkom, ko se mi na eBay-u ena izteče, da je nebi po nepotrebnem kupu.
A je kdo prpravjlen ??
Na kratko : Ozi = gospod navigacija !
... da le dela.
:wink:
diabolo

Greg007 napisal/-a:Oh ne, saj nisem mislil tega.
Trenutna verzija za WDO Dayton (Carminat CNI 1) je "2009-2010",
ZA Carminat BT+com. DVD je prav tako aktualna verzija V29 "2009-2010"
Saj posodobitve bodo, samo ne vem kdaj.

Ko sem Navteq spraševal o bodočih posodobitvah (še posebej o tem, ali bodo vnešene še TMC kode za Slovenijo, nisem dobil nobenega pametnega odgovora, zadevo sem posredoval še Renault-Nissan Slovenija, da bi tudi oni malo pritisnili), vendar za enkrat nič ne izgleda, da bi na Carminatu to delovalu v kratkem.
Najverjetneje bo zadeva prej ali slej na voljo samo za Carminat Tomtom, v kolikor se bo TomTom kot ponudnik odločil, da se ta "Premium Service" vključi v njihov sistem.
Da bi pa zadeva delovala na naših starejših navigacijah si pa ne upam niti špekulirati....
To niso glih vzpodbudne novice. Potem, če ne mislijo posodabljat, zakaj nateguje Renault kupce s to kurčevo ceno za navigacijo??? Zakaj potem ponujajo 2 ali 3 osnove navigacij a posodabljaji pa bodo le TOM TOM varijanto.... Ma ***** pa taki. Pri drugih znamkah, so posodobitve kako za CD tako za DVD .
ozi

Odgovor Napisal/-a ozi »

diabolo napisal/-a:...To niso glih vzpodbudne novice. Potem, če ne mislijo posodabljat, zakaj nateguje Renault kupce s to kurčevo ceno za navigacijo??? Zakaj potem ponujajo 2 ali 3 osnove navigacij a posodabljaji pa bodo le TOM TOM varijanto.... Ma ***** pa taki. Pri drugih znamkah, so posodobitve kako za CD tako za DVD .
ne ravno. večina CD navigacij je praktično že zastarelih. pravzaprav je VDO Dayton (Navteq) po mojem špekuliranju morda še edini, ki bo izvedel tudi 2010-11 posodobitev. Fiat oziroma Alfa npr. sta s svojim vozilom, med drugim letnik '06, zadnjo različico privoščili z 2008-09...

na grobo lahko rečemo, da je CD enostavno "obsolete".
diabolo

Pa kaj ni teh navigacij kje na torentih? Pa to preko rapidshare gre profesionalno počasi. :(
ozi

Odgovor Napisal/-a ozi »

:wink:
Greg007

No ja, če je zastonj, je menda vredno potrpeti :?: :!: :wink:
Uporabniški avatar
joztom

Odgovor Napisal/-a joztom »

Jaz sem navigacijo posodobil iz torrentov in mi dela v redu, vse ceste so notri. Tudi osnovni SW se je posodobil. Problem je ker imam CD in je avto iz leta 2004, pa se težje najde te CD-je.
diabolo

Jaz imam letnik 2008, pa je tudi CD... zelooo napredno kaj? :( kaj noben fukič ni mislil na kakšne spominske kartice ali flash diske... jeboga francoza.
diabolo

Ima kdo pobrane te CDje CNI2 z rapidshera? Lepo prosim. :roll:
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

diabolo napisal/-a:Jaz imam letnik 2008, pa je tudi CD... zelooo napredno kaj? :( kaj noben fukič ni mislil na kakšne spominske kartice ali flash diske... jeboga francoza.
2008 ima DVD...
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Greg007

Ne. Npr. Laguna 2008 ima lahko CD Bluetooth (CNI2) ali DVD Bluetooth.
Odgovori