Mislim, da DVD BMW navigacia je tudi navteq in sta letno vsaj dva DVD ali CD izšla.Greg007 napisal/-a:Za Navteq lahko rečem da "mogoče" vsako leto. Sem te spravil v slabo voljo?diabolo napisal/-a:Kolikokrat letno se posodabljajo karte za ta tip navigacije? Upam, da ni samo 1x,ker potem je to obup.
carminat navigation
BMW navigacija je sicer res tudi Navteqova ni pa VDO Dayton. Oziroma je za MKI, II in III sisteme. MKIV in novejši iDrive imajo drug sistem. Ti so izdajali po dve ali celo tri serije na leto z oznakami 01 ali 02 oziroma 02SE...diabolo napisal/-a:Mislim, da DVD BMW navigacia je tudi navteq in sta letno vsaj dva DVD ali CD izšla.Greg007 napisal/-a:Za Navteq lahko rečem da "mogoče" vsako leto. Sem te spravil v slabo voljo?diabolo napisal/-a:Kolikokrat letno se posodabljajo karte za ta tip navigacije? Upam, da ni samo 1x,ker potem je to obup.
skratka, nima veze z DVDji.
BMW je bil zelo zadržan do vprašanja o posodobitvah za starejše sisteme. na srečo VDO uporabljamo tudi nekteri drugi in morda se mi VDOji lahko nadejamo še česa...
Oh ne, saj nisem mislil tega.
Trenutna verzija za WDO Dayton (Carminat CNI 1) je "2009-2010",
ZA Carminat BT+com. DVD je prav tako aktualna verzija V29 "2009-2010"
Saj posodobitve bodo, samo ne vem kdaj.
Ko sem Navteq spraševal o bodočih posodobitvah (še posebej o tem, ali bodo vnešene še TMC kode za Slovenijo, nisem dobil nobenega pametnega odgovora, zadevo sem posredoval še Renault-Nissan Slovenija, da bi tudi oni malo pritisnili), vendar za enkrat nič ne izgleda, da bi na Carminatu to delovalu v kratkem.
Najverjetneje bo zadeva prej ali slej na voljo samo za Carminat Tomtom, v kolikor se bo TomTom kot ponudnik odločil, da se ta "Premium Service" vključi v njihov sistem.
Da bi pa zadeva delovala na naših starejših navigacijah si pa ne upam niti špekulirati....
Ko sem Navteq spraševal o bodočih posodobitvah (še posebej o tem, ali bodo vnešene še TMC kode za Slovenijo, nisem dobil nobenega pametnega odgovora, zadevo sem posredoval še Renault-Nissan Slovenija, da bi tudi oni malo pritisnili), vendar za enkrat nič ne izgleda, da bi na Carminatu to delovalu v kratkem.
Najverjetneje bo zadeva prej ali slej na voljo samo za Carminat Tomtom, v kolikor se bo TomTom kot ponudnik odločil, da se ta "Premium Service" vključi v njihov sistem.
Da bi pa zadeva delovala na naših starejših navigacijah si pa ne upam niti špekulirati....
Espi 1,9 dci v penziji...trenutno 5008 1,6 HDI ==> Upam, da spet Espi, kmalu...
Na kratko : Ozi = gospod navigacija !Kustos napisal/-a:Kaj če bi še jest probov nadaljevati postopek s pravilno zapečenim CD-jem ali celo originalnim, pa se mogoče še moja pobere. Zdej mam not kartografskega, zato pa postopek ne gre naprej.Kustos napisal/-a:Razlika je le v tem, da jo je Ozi ¨oživel¨, moja pa ne jeb_ več tud ko je vstavil nazaj originalni CD (Nemčija).
A bi ga kdo upov posodt za 2 min. - se pripeljem. Rad bi probov še to, itak nimam več kej zajebat. Rad bi pa pred petkom, ko se mi na eBay-u ena izteče, da je nebi po nepotrebnem kupu.
A je kdo prpravjlen ??
... da le dela.Kustos napisal/-a:Na kratko : Ozi = gospod navigacija !Kustos napisal/-a:Kaj če bi še jest probov nadaljevati postopek s pravilno zapečenim CD-jem ali celo originalnim, pa se mogoče še moja pobere. Zdej mam not kartografskega, zato pa postopek ne gre naprej.Kustos napisal/-a:Razlika je le v tem, da jo je Ozi ¨oživel¨, moja pa ne jeb_ več tud ko je vstavil nazaj originalni CD (Nemčija).
A bi ga kdo upov posodt za 2 min. - se pripeljem. Rad bi probov še to, itak nimam več kej zajebat. Rad bi pa pred petkom, ko se mi na eBay-u ena izteče, da je nebi po nepotrebnem kupu.
A je kdo prpravjlen ??
To niso glih vzpodbudne novice. Potem, če ne mislijo posodabljat, zakaj nateguje Renault kupce s to kurčevo ceno za navigacijo??? Zakaj potem ponujajo 2 ali 3 osnove navigacij a posodabljaji pa bodo le TOM TOM varijanto.... Ma ***** pa taki. Pri drugih znamkah, so posodobitve kako za CD tako za DVD .Greg007 napisal/-a:Oh ne, saj nisem mislil tega.
ne ravno. večina CD navigacij je praktično že zastarelih. pravzaprav je VDO Dayton (Navteq) po mojem špekuliranju morda še edini, ki bo izvedel tudi 2010-11 posodobitev. Fiat oziroma Alfa npr. sta s svojim vozilom, med drugim letnik '06, zadnjo različico privoščili z 2008-09...diabolo napisal/-a:...To niso glih vzpodbudne novice. Potem, če ne mislijo posodabljat, zakaj nateguje Renault kupce s to kurčevo ceno za navigacijo??? Zakaj potem ponujajo 2 ali 3 osnove navigacij a posodabljaji pa bodo le TOM TOM varijanto.... Ma ***** pa taki. Pri drugih znamkah, so posodobitve kako za CD tako za DVD .
na grobo lahko rečemo, da je CD enostavno "obsolete".