Renault 21 GTS '91 ... nevada
Poglej da ni kje kaka cevka preščipnjena al stisnjena. Drugače pa ni druge kot da razdereš armaturko al pa kak webasto nabaviš.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
schik napisal/-a:Poglej da ni kje kaka cevka preščipnjena al stisnjena. Drugače pa ni druge kot da razdereš armaturko al pa kak webasto nabaviš.
12V vtičnica v prtljazniku s stalnim štromom
12V na 220V konverter
220V timercek (urca z jezicki)
1 jezicek nastavljen na cas gretja (15 min)
kalorifercek vštekan v urco
Stvar neverjetno dela!!!! :bravo:
Pozabu slikat....pazi zdej avto je Toyota Avensis D4D
Za silo bi bilo. Ko se pa ohladi pa bundo oblečeš.Nekaj takega sem jaz delal pozimi. Kalorifer(220 V) sem dal v avto na zadjo polico in seveda sprobal kam piha in ko sem se zjutraj vstal sem vklopil, podaljšek sem si že prej pripravil, samo vtikač v vtičnico pa gremo 15 min in je blo vse odtaljeno in toplo. Kalorifer je seveda mel termostat in se je izklopil ko je temperatura v avtu narasla na nastavljeno. Ko sem avto štartal in se odpeljal( avta nisem pustil na mestu laufat, ker ob 3eh ali 4ih zjutraj bi me sosedi linčali) je bilo prav prijetno toplo in je vzdržalo dokler ni začelo delat gretje v avtu.
Hmmm, se mi zdi da bo težko najdu konverter 12/220V, ki bi zmogel take tokove kot jih rab kaloriferček. Pa akumulator bi bil kmalu prazen. Malo elektrotehniške matematike...
Povprečen kalorifer ima okoli 2kW. Na 220V omrežju rabi slabih 10A. To pomeni, da bi moral biti vhod v konverter skoraj 200A, kar je skoraj zaganjalni tok avtomobila. Predstavljaj si da 15 minut verglaš avto!
Hmal zmanjka đusa. Pa 200A po tistih žičkah ki gredo do 12V utičnice in naprej v konverter... Garantiran roštilj!
Tko da rajš ne probat!
PS: Če pa že pa le zmontiraj kable debeline med 95mm2 - 120mm2!
Povprečen kalorifer ima okoli 2kW. Na 220V omrežju rabi slabih 10A. To pomeni, da bi moral biti vhod v konverter skoraj 200A, kar je skoraj zaganjalni tok avtomobila. Predstavljaj si da 15 minut verglaš avto!
Tko da rajš ne probat!
Clio 2.0 16V Williams 94'
"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."

"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."

Glede na to, koliko se potrudiš za svoje avte, bi ti še najraje predlagal, da se lotiš nekoliko daljše ampak na koncu najcenejše rešitve: da poštimaš kar original rešitev..sej sedaj bo veliko časa, ko bo zunaj mrak, ura pa še ne za it spat..
Ce imas problem in si tega ne priznas, imas ze dva problema!
Vem. Ampak to kar sem citiral je tip res videl. Uporablja pa tole: http://www.bolha.com/oglas383153878/pre ... ovo-ugodnorobi1000 napisal/-a:Hmmm, se mi zdi da bo težko najdu konverter 12/220V, ki bi zmogel take tokove kot jih rab kaloriferček. Pa akumulator bi bil kmalu prazen. Malo elektrotehniške matematike...
Ta ideja je bila bolj za foro. Je zanimivo, kaj vse se človeška neumnost spomni.
Ni ga težko najd verjemi.....sam uporabljam za dela na terenu 1500/3000W dal pa sem zanjga 140 evrov...robi1000 napisal/-a:Hmmm, se mi zdi da bo težko najdu konverter 12/220V, ki bi zmogel take tokove kot jih rab kaloriferček. Pa akumulator bi bil kmalu prazen. Malo elektrotehniške matematike...
Povprečen kalorifer ima okoli 2kW. Na 220V omrežju rabi slabih 10A. To pomeni, da bi moral biti vhod v konverter skoraj 200A, kar je skoraj zaganjalni tok avtomobila. Predstavljaj si da 15 minut verglaš avto!Hmal zmanjka đusa. Pa 200A po tistih žičkah ki gredo do 12V utičnice in naprej v konverter... Garantiran roštilj!
Tko da rajš ne probat!
Zadeva preverjeno neverjetno učinkuje. Res pa da imam priključenega direkt na aku z 75 kvadrat kabli. Na zadnje smo za foro probalil el. roštilj (tist iz šparovega kataloga) in zadeva je zelo okusno spekla perutničke
No dost offa
Spomnil se sem namreč kako men uspe odpravit težavo z zamašeno pečko (jeep mi namreč vsake pol leta zamaši pečko toliko da piha samo še hladno). No jaz enostavno dovodne cevi obrnem....tam ko je šla prej voda not gre potem ven....kar motor zadela motor oddela....učinkuje že dve leti....
sem natankal en "flush" napoj za čiščenje hladilnega sistem, in je naredil kurcapalca, potem sem vse še enkrat spral in v cevi ki grejo v kabino nalil eno reč za skrete čistit....pa je en drek pomagalo
zdaj sicer piha mlačno tudi na stranskih zračnikih (prej je samo na sredinskih ki so najbližje pečici) samo me še vedno zebe
bom probal še cevi obrnit da vidim če bo kjaj bolje
če ne bo prej kakšna ojnica ven pogledala
nekaj "klo klo klo" naredi vsakih, recimo 20 sekund, ko motor laufa v prostem teku
med vožnjo pa prav lepo prede
karter bi moral dol vret pa se mi ne da, ker je v garaži pravtako mraz
zdaj sicer piha mlačno tudi na stranskih zračnikih (prej je samo na sredinskih ki so najbližje pečici) samo me še vedno zebe
bom probal še cevi obrnit da vidim če bo kjaj bolje
če ne bo prej kakšna ojnica ven pogledala
nekaj "klo klo klo" naredi vsakih, recimo 20 sekund, ko motor laufa v prostem teku
med vožnjo pa prav lepo prede
karter bi moral dol vret pa se mi ne da, ker je v garaži pravtako mraz
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC