Renault 21 GTS '91 ... nevada

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

saj avtota ne zebe, njemu je prav prijetno toplo, samo v kabini je mrazzzzz
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
dr__de

Odgovor Napisal/-a dr__de »

eno deko si daš notr pa se pokriješ :lol: :lol:
Uporabniški avatar
lisko

Odgovor Napisal/-a lisko »

V obiju kupiš grelno blazino za sedež za 10 ojrof....verjem da ti lahk ledeno piha pa ti je vroče :D
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Poglej da ni kje kaka cevka preščipnjena al stisnjena. Drugače pa ni druge kot da razdereš armaturko al pa kak webasto nabaviš.
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

schik napisal/-a:Poglej da ni kje kaka cevka preščipnjena al stisnjena. Drugače pa ni druge kot da razdereš armaturko al pa kak webasto nabaviš.
12V vtičnica v prtljazniku s stalnim štromom
12V na 220V konverter
220V timercek (urca z jezicki)
1 jezicek nastavljen na cas gretja (15 min)
kalorifercek vštekan v urco

Stvar neverjetno dela!!!! :bravo:

Pozabu slikat....pazi zdej avto je Toyota Avensis D4D
Nekaj takega sem jaz delal pozimi. Kalorifer(220 V) sem dal v avto na zadjo polico in seveda sprobal kam piha in ko sem se zjutraj vstal sem vklopil, podaljšek sem si že prej pripravil, samo vtikač v vtičnico pa gremo 15 min in je blo vse odtaljeno in toplo. Kalorifer je seveda mel termostat in se je izklopil ko je temperatura v avtu narasla na nastavljeno. Ko sem avto štartal in se odpeljal( avta nisem pustil na mestu laufat, ker ob 3eh ali 4ih zjutraj bi me sosedi linčali) je bilo prav prijetno toplo in je vzdržalo dokler ni začelo delat gretje v avtu.
Za silo bi bilo. Ko se pa ohladi pa bundo oblečeš. :lol: A prezračeno imaš 100% absolutley positively dobro? :)
Uporabniški avatar
robi1000

Odgovor Napisal/-a robi1000 »

Hmmm, se mi zdi da bo težko najdu konverter 12/220V, ki bi zmogel take tokove kot jih rab kaloriferček. Pa akumulator bi bil kmalu prazen. Malo elektrotehniške matematike...

Povprečen kalorifer ima okoli 2kW. Na 220V omrežju rabi slabih 10A. To pomeni, da bi moral biti vhod v konverter skoraj 200A, kar je skoraj zaganjalni tok avtomobila. Predstavljaj si da 15 minut verglaš avto! :lol: Hmal zmanjka đusa. Pa 200A po tistih žičkah ki gredo do 12V utičnice in naprej v konverter... Garantiran roštilj!

Tko da rajš ne probat!

PS: Če pa že pa le zmontiraj kable debeline med 95mm2 - 120mm2!
Clio 2.0 16V Williams 94'
"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."
Slika
firediver

Odgovor Napisal/-a firediver »

Glede na to, koliko se potrudiš za svoje avte, bi ti še najraje predlagal, da se lotiš nekoliko daljše ampak na koncu najcenejše rešitve: da poštimaš kar original rešitev..sej sedaj bo veliko časa, ko bo zunaj mrak, ura pa še ne za it spat..:)
Ce imas problem in si tega ne priznas, imas ze dva problema!
Uporabniški avatar
Shusuglao

ne, bom raje kar kamin na drva dal namesto zadnji sedežev

samo ideje pa mate :lol:
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

robi1000 napisal/-a:Hmmm, se mi zdi da bo težko najdu konverter 12/220V, ki bi zmogel take tokove kot jih rab kaloriferček. Pa akumulator bi bil kmalu prazen. Malo elektrotehniške matematike...
Vem. Ampak to kar sem citiral je tip res videl. Uporablja pa tole: http://www.bolha.com/oglas383153878/pre ... ovo-ugodno

Ta ideja je bila bolj za foro. Je zanimivo, kaj vse se človeška neumnost spomni. :lol:
Uporabniški avatar
lisko

Odgovor Napisal/-a lisko »

robi1000 napisal/-a:Hmmm, se mi zdi da bo težko najdu konverter 12/220V, ki bi zmogel take tokove kot jih rab kaloriferček. Pa akumulator bi bil kmalu prazen. Malo elektrotehniške matematike...

Povprečen kalorifer ima okoli 2kW. Na 220V omrežju rabi slabih 10A. To pomeni, da bi moral biti vhod v konverter skoraj 200A, kar je skoraj zaganjalni tok avtomobila. Predstavljaj si da 15 minut verglaš avto! :lol: Hmal zmanjka đusa. Pa 200A po tistih žičkah ki gredo do 12V utičnice in naprej v konverter... Garantiran roštilj!

Tko da rajš ne probat!

PS: Če pa že pa le zmontiraj kable debeline med 95mm2 - 120mm2!
Ni ga težko najd verjemi.....sam uporabljam za dela na terenu 1500/3000W dal pa sem zanjga 140 evrov...
Zadeva preverjeno neverjetno učinkuje. Res pa da imam priključenega direkt na aku z 75 kvadrat kabli. Na zadnje smo za foro probalil el. roštilj (tist iz šparovega kataloga) in zadeva je zelo okusno spekla perutničke :) Seveda ob prižganem avtomobilu.....drugače sploh ne dela ker ima varovanje akumulatorja in se izklopi kak pade napetost pod 10.5 volta...

No dost offa :)

Spomnil se sem namreč kako men uspe odpravit težavo z zamašeno pečko (jeep mi namreč vsake pol leta zamaši pečko toliko da piha samo še hladno). No jaz enostavno dovodne cevi obrnem....tam ko je šla prej voda not gre potem ven....kar motor zadela motor oddela....učinkuje že dve leti....
Uporabniški avatar
Shusuglao

sem natankal en "flush" napoj za čiščenje hladilnega sistem, in je naredil kurcapalca, potem sem vse še enkrat spral in v cevi ki grejo v kabino nalil eno reč za skrete čistit....pa je en drek pomagalo
zdaj sicer piha mlačno tudi na stranskih zračnikih (prej je samo na sredinskih ki so najbližje pečici) samo me še vedno zebe

bom probal še cevi obrnit da vidim če bo kjaj bolje
če ne bo prej kakšna ojnica ven pogledala
nekaj "klo klo klo" naredi vsakih, recimo 20 sekund, ko motor laufa v prostem teku :? :?:

med vožnjo pa prav lepo prede
karter bi moral dol vret pa se mi ne da, ker je v garaži pravtako mraz :lol:
Uporabniški avatar
jero_13

Odgovor Napisal/-a jero_13 »

Stari kalorifer je zakon XD
Slika

Drive it like you stole it.

Član Renault kluba Slovenije
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

To boš rešil edin tako da boš vse cevi odklopil, dal vodno pumpo in termostat ven in spral z vodo. Pa vprašanje če ni tud pečka potrebna ornk čiščenja.
Ne boš verjel kaj vse plava po motorju, sploh če so bli kdaj v zgodovini avtomobila "majstri" na delu. :lol:
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
Shusuglao

ma sem že vse 10x opral ko sem vodno pumpo menjal, pa še potem ene 10x
prvič ko sem pral je pa res puding tekel ven iz vseh lukenj

pečica je zabasana o tem ni dvoma, problem jo je odbasat :D
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator
Kraj: Akina

Odgovor Napisal/-a oorosh »

Shusuglao napisal/-a:pečica je zabasana o tem ni dvoma, problem jo je
odbasat :D
Slika

A ni neka fora z nevemžekakšno kislino, da spuca še tako zabasano pečko? Sem iskal že parkrat po forumu, pa ne najdem nič. :roll:
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
Odgovori