Clio I 1.8 16v, l.'92 - original

Predstavite Vašega Renault-a
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
nightmare
Kraj: Cerknica

Odgovor Napisal/-a nightmare »

No ktomass končn se ti je posvetlo.Sej to že ceu čas govoriva s Žigom,da amortizer na vrhu ni fiksno upet in bi se pravkomot vozu tudi brez tele matice katero si slikau le v primeru skoka ali dviga avtomobila bi ti amortirer padel vn.Ta matica je le VAROVALO.
Uporabniški avatar
ktomass
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a ktomass »

nightmare napisal/-a:No ktomass končn se ti je posvetlo.Sej to že ceu čas govoriva s Žigom,da amortizer na vrhu ni fiksno upet in bi se pravkomot vozu tudi brez tele matice katero si slikau le v primeru skoka ali dviga avtomobila bi ti amortirer padel vn.Ta matica je le VAROVALO.
Nč se mi ni posvetilo :) še zmeri je TEMA, k ne zastopim kako to hudiča pol sploh dela... :)
Ma sm se že precej ukvarjal s podvozji, sam česa takega pa res še nisem videl :) in mi ni jasno kako ni fiksen v zgornjem vpetju... ma to se pol itak vse podira... :) ni čudno da se tko pelje :) res nč več ne zastopim tega... grem v sredo do mojstra Pogačarja, da zamenjava kolesni ležaj in spotoma predebatirava še tole... mi res ne da miru :)
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

nightmare napisal/-a:Drmo,si malo narobe zastopu tole.Luft ni med fedrom in gumo na vrhu ampak med gumo in šalco na avtu.Feder je seveda na svojem mestu in nima nobene zračnosti.In je tko ko je rastegnjen in ko je avto spuščen,seveda. :lol: Luft nastane,če nastane ko je amortizer na svojem mestu ker je pritrjen le na pestu navrhu šalce pa prosto sedi in ga pred izpadom iz šalce varuje matica ,ki je privijačena iz zgornje strani.Tako,da ko je avto spuščen ta prosto sedi na gumi,ko pa avto dvigneš se podvozje spusti in tako na vrhu nastane zračnost.
Problem pa je oziroma nastane ,če sm prou zastopu Žiga ko se guma in puša med sabo preveč deformirata in ta prosto skačeta po steblu amortizerja.
No če ne drgač bom jst to poslikou ko bom v kratkem menjal pa boste vidl o čem se govori.
Ja na sliki je tako narisan. :) No sej ne bom več težiu, sam točno vem kako je to narejeno, ker nisem mel samo enkrat to narazn. Ma večina starejših renojev tako, tud clio2.

Pa kolkr gledam sliko od ktomass-a je vse ok. So pač pr renoju to zakompliciral tko kot večino stvari. :lol:
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
ktomass

Drmo napisal/-a:So pač pr renoju to zakompliciral tko kot večino stvari. :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: neki takega si tudi sam mislim :)
Uporabniški avatar
Ziiga
Kraj: Ljubljana Bežigrad

Odgovor Napisal/-a Ziiga »

Drmo napisal/-a:Ja na sliki je tako narisan. :) No sej ne bom več težiu, sam točno vem kako je to narejeno, ker nisem mel samo enkrat to narazn. Ma večina starejših renojev tako, tud clio2.
in u čem je potem problem, da delaš iz mene osla? Če veš, da je matica, ki drži feder skupaj na amortizerju... (se pravi kot je bilo že Nkrat omenjeno... amortizer, feder, zgornja plošča amortizerja, ležaj, gumica, puša, matica, varovalna matica) nevem zakaj se delaš kot,da neveš kaj sem narisal.

Drugače pa ja, veliko boljše bi bilo vpetje od 19ke ali lagune, sicer verjetno ne vpliva dosti, saj je večino časa pri vožnji (razen skokih) gumica v šalici amortizerja. Tako da je fiksno.

Night, prav si me zastopil kje nastane težava ja :wink:

Lahko jutri vse skupaj poslikam v pravem zaporedu in posnamem problem gumic.
Uporabniški avatar
ktomass

Ziiga napisal/-a:Drugače pa ja, veliko boljše bi bilo vpetje od 19ke ali
A se to da predelat na cliota?
Uporabniški avatar
Ziiga

bi blo treba nove košare dat, pa dvomm da je sploh dost placa :?
Uporabniški avatar
Ziiga

Slika

tole si lah omislš... bombončk... 8)
castor and camber adjustable
Uporabniški avatar
ktomass

Hmm, a pa so tele fiksne ali samo omogočajo "vsesmerno" nastavitev? Camber imam sicer že sedaj dovolj "podrt" (na 2 stopinji v minus).. Zdej s spremembo casterja bi nekoliko rešil nemirnost na daljših ovinkih... ja... mogoče pa res... A maš kakšno ceno za tole?
Uporabniški avatar
ktomass

Zadnjič se mi je ponudila ena zanimiva priložnost za vključitev v športno dirkaški projekt (Fiesta Gr.N) in po temeljitem razmisleku sem se odločil, da skočim še to malo pogledat :) ... Vse to seveda pomeni, da bo Clio sedaj bolj ali manj sameval in ne bo v uporabi, ker enostavno ne bo časa za vse... zato, če koga zanima in je pripravljen za avto lepo skrbeti naprej, bi ga bil pripravljen prodati. Za vse informacije sem dosegljiv na 041327893.
Uporabniški avatar
Bela

Odgovor Napisal/-a Bela »

Večkrat viden na viški cesti 49.... hehe (moja babi živi tm) lep je sam mu res manjka ena orng nedeljska ljubezen poleranja 8)
Uporabniški avatar
ktomass

Bela napisal/-a:Večkrat viden na viški cesti 49.... hehe (moja babi živi tm) lep je sam mu res manjka ena orng nedeljska ljubezen poleranja 8)
Sej je tam doma :) Poliranje.. hehe.. ma nimam jest ne časa ne volje za poliranje :) glavno da tehnično deluje b.p. :) Z lepoto naj se ukvarjajo drugi.
Uporabniški avatar
wily
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a wily »

ka pa, če je nekdo zajebal navoj na vrh, pa je mogu urezat nov, pa je vse skupi zdej nižje, ali pa spodaj lager ni zadosti zategnjen, pač tm ko drži zgoraj fedro upeto, mogoče je tam premal zategnjen in pride na vrh bolj proti šalčki kot pa normalno!
Uporabniški avatar
ktomass

Tema se lahko zaklene, avto je našel nov primeren dom.
Zaklenjeno