Clio I 1.8 16v, l.'92 - original
Nč se mi ni posvetilonightmare napisal/-a:No ktomass končn se ti je posvetlo.Sej to že ceu čas govoriva s Žigom,da amortizer na vrhu ni fiksno upet in bi se pravkomot vozu tudi brez tele matice katero si slikau le v primeru skoka ali dviga avtomobila bi ti amortirer padel vn.Ta matica je le VAROVALO.
Ma sm se že precej ukvarjal s podvozji, sam česa takega pa res še nisem videl
Ja na sliki je tako narisan.nightmare napisal/-a:Drmo,si malo narobe zastopu tole.Luft ni med fedrom in gumo na vrhu ampak med gumo in šalco na avtu.Feder je seveda na svojem mestu in nima nobene zračnosti.In je tko ko je rastegnjen in ko je avto spuščen,seveda.Luft nastane,če nastane ko je amortizer na svojem mestu ker je pritrjen le na pestu navrhu šalce pa prosto sedi in ga pred izpadom iz šalce varuje matica ,ki je privijačena iz zgornje strani.Tako,da ko je avto spuščen ta prosto sedi na gumi,ko pa avto dvigneš se podvozje spusti in tako na vrhu nastane zračnost.
Problem pa je oziroma nastane ,če sm prou zastopu Žiga ko se guma in puša med sabo preveč deformirata in ta prosto skačeta po steblu amortizerja.
No če ne drgač bom jst to poslikou ko bom v kratkem menjal pa boste vidl o čem se govori.
Pa kolkr gledam sliko od ktomass-a je vse ok. So pač pr renoju to zakompliciral tko kot večino stvari.
Enigma motorsport
in u čem je potem problem, da delaš iz mene osla? Če veš, da je matica, ki drži feder skupaj na amortizerju... (se pravi kot je bilo že Nkrat omenjeno... amortizer, feder, zgornja plošča amortizerja, ležaj, gumica, puša, matica, varovalna matica) nevem zakaj se delaš kot,da neveš kaj sem narisal.Drmo napisal/-a:Ja na sliki je tako narisan.No sej ne bom več težiu, sam točno vem kako je to narejeno, ker nisem mel samo enkrat to narazn. Ma večina starejših renojev tako, tud clio2.
Drugače pa ja, veliko boljše bi bilo vpetje od 19ke ali lagune, sicer verjetno ne vpliva dosti, saj je večino časa pri vožnji (razen skokih) gumica v šalici amortizerja. Tako da je fiksno.
Night, prav si me zastopil kje nastane težava ja
Lahko jutri vse skupaj poslikam v pravem zaporedu in posnamem problem gumic.
Zadnjič se mi je ponudila ena zanimiva priložnost za vključitev v športno dirkaški projekt (Fiesta Gr.N) in po temeljitem razmisleku sem se odločil, da skočim še to malo pogledat
... Vse to seveda pomeni, da bo Clio sedaj bolj ali manj sameval in ne bo v uporabi, ker enostavno ne bo časa za vse... zato, če koga zanima in je pripravljen za avto lepo skrbeti naprej, bi ga bil pripravljen prodati. Za vse informacije sem dosegljiv na 041327893.