Espace 2,2 dCi

Vse ostale teme
Uporabniški avatar
Dejko

Odgovor Napisal/-a Dejko »

Noben ne prav da je treba kupt italjana :D to mam jest tk napisano zato k vozm italjana,k si bolsga zankrat se ne morm prvost :wink: UGLAVM Yeba ti kup kar ti pase sj nc ne recem lako kups 2.0t pa te bo zajebaval lah1.9,2.2,3.0 al kukr kol pa te zeza, dost je odvisn od srece enga pac zajebava druzga pa ne!Apak slednji so pa se posebej problematicni,Espace mogoce ti nisi meu nikol probelme z njem pa ga hvals,ce bi pa delu na servisu pa bi videl kako stranko kako zgubi zivce pol bi drgac mislu.Zato prvam nikoli ne reci nikoli sj loh da pa tebe se dons zacne zajebavat.Yeba ti kup kar misls da je zate najbul,"itak nadalnih nasvetov se bom raj vzdrzov"sam k te bo pa kj zezal,ce te bo pol ves komu zahvala.
Uporabniški avatar
Solero
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Solero »

Nakup novega avtomobila je loterija oz. tempirana "bomba",ki se aktivira ali pa ne. Kaj sele nakup starega/rabljenega...

Vsak,ki dela oz. je delal v proizvodnji, ve kako stvari stojijo. Pa neglede je to Renault, Ford, Audi, Bmw, Citroën, Fiat. Kljub taksni ali drugacni kontroli, ki se izvaja preden avto zapelje iz traka bo vedno obstajal nek odstotek vozil, ki imajo napako. Mogoce pa imamo samo Slovenci taksno (ne)sreco, da dobivamo na nas trg avtomobile z napakami. A dvomim v to.
Uporabniški avatar
Espace
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Espace »

Se enkrat bi rad povedal, da Espace-a ne hvalim, tudi sam sem bil pred podobnim dejstvom kot yeba. Ko se nekdo odloci da bo kupil vozilo za 10 mio SIT, naredi splosen presek nad ponudbo in ponujenim. Pri meni je prevladalo ravno to, da se po cestah vozi najvec omenjenih vozil ravno z 2,2 dCi motorji. Glede na to je vzrocno povezano tudi vecje (skupno) stevilo okvar, ki jih navaja Dejko. Zakaj se nisem odlocil za 2,0T, zato ker ima za tako tezek avto premalo navora poraba omenjenega motorja pa je okoli 12,5 l/100km. 1,9 dCi motorji so sploh za Espace-a presibki zato je pri njih se vec okvar. 3,0 dCi ima glede na svojo prostornino premajno razliko v moci in navoru glede na 2,2 dCi, je pa cenovno krepko drazji. Ce sestejemo vsa omenjena dejstva je bila moja edina izbira ravno ta motor. Da pa se vsa vozilia kvarijo pa vemo vsi, vecinoma pa smo za to krivi sami uporabniki z nepravilnim rokovanjem se posebej turbo motorjev.
Se eno priporocilo, yeba ce resnicno zelis v Espace-u prevazati 7 potnikov ti priporocam da raje gledaj za podaljsano vezijo (GJK), ker normalna verzija (JK) pri 7 potnikih ne ponuja skoraj nic prtjaznega prostora.
Biv?°i lastnik Renault Espace Privilège 2,2 dCi (10/2005)
Uporabniški avatar
Dejko

On vrjetn ne kupuje za 10 milj.,sj je reku da rablenga ise.Za ta dnar dobis novga.Pomoje da se njegova cena vrti 3-5mil na grobo :roll:

Aja pa da ne pozabm Espace sj drgac pravilno razmisljas bi jest glih tak,ce nebi vedu kaksne stvari so v ozadju.
Uporabniški avatar
RS-sport
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a RS-sport »

Dejko napisal/-a:On vrjetn ne kupuje za 10 milj.,sj je reku da rablenga ise.Za ta dnar dobis novga.Pomoje da se njegova cena vrti 3-5mil na grobo :roll:

Aja pa da ne pozabm Espace sj drgac pravilno razmisljas bi jest glih tak,ce nebi vedu kaksne stvari so v ozadju.
se strinjam s teboj :wink: odlocitev kaj bo kupil pa je njegova :shock:
RS-sport
Uporabniški avatar
Dejko

1Ă—1
madison
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a madison »

Lep pozdrav vsem.

Pred nedavnim sem postal lastnik Espaca 2.2 dci l.03.

Takoj po nakupu sem naredil velik servis.

Zaenkrat sem zelo zadovoljen, samo malo sem se prestrasil, ko sem bral debate o espac-ih in o okvarah na teh avtomobilih.

Tudi z porabo sem zadovoljen.Po 2.000 km je povprecna poraba 7,6 litra - umirjena voznja.

To je moj sesti avto(prvi dizel) in nikjer nisem imel tako nizke porabe.( na istih relacijah)

Parkrat se mi je prizgala lucka (spirala v pravokotniku) in je napisalo fuel sistem injection faulty. Lucka je svetila manj kot minuto. Obicajno na avtocesti v klanec pri 120-130km/h v sesti prestavi.Avto ni nic izgubil na moci. Nobene razlike nisem opazil, samo tista lucka me je prestrasila.

Je bil pa med servisom odklopljen akumulator(bral v eni temi - podoben primer) in kaj naj bi to pomenilo?

Po dopustu bom peljal na tester.

Srecno voznjo vsem!
Uporabniški avatar
Stupo

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Mozno da je kaksna soba zamasena. Ko si gas spustil se je najbrs lucka ugasnila?
Slika
madison

Gas ni vplival! Zanimivo pa je, da ko je poln tank, mi napako pogosteje javlja.

Kaj pa mislite za dodatek (kupil na Renault servisu) za ciscenje sob?

Sem ga nalil notri, pa bom videl, ce bo kaksna razlika.

Enega imajo za sobe,...drugega pa za ciscenje ERG ventila.

Vsak od njiju stane 17eur.Kar drago(je pa gor renaultov napis) - morda zato.
madison

Sem bil bolj pozoren na tisto lucko(opisano predhodno).

Res je, da lucka ugasne ko spustim gas(po treh sekundah) in tudi avto med tem ko lucka sveti, izgubi na moci!

V 600 km se je lucka prizgala priblizno 10 x.( Med 90 - 110 km/h)
Opazil sem tudi, da avto precej kadi med pospesevanjem.

Notri sem nalil dodatek za ciscenje sob in se mi zdi da avto se bolj kadi.

Kaj vpliva na tako mocno dimljenje?

Zanimivo, da mi je v teh 10 - h primerih samo 2 x napisalo napako na racunalniku(fuel sistem injection faulty).

Je mozno, da se napaka pogosteje pojavlja zaradi tistega dodatka,
kajti v 2000 km se ni tolikokrat prizgala kot sedaj v 600km.
Uporabniški avatar
Stupo

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Moznost je, da je res zamasena kaksna soba, zato bi avto tudi malo bolj zakadil ko ga pohodis.
Tisti dodatek pa vecinoma odsvetujejo (sluzbenega fodra smo morali zardi tega odvlecti na servis), ceprav ga nekateri tudi priporocajo.
Jaz ti predlagam, da das pregledati sobe, ce imajo pravilen vbrizg, lahko je pa tudi kaksna druga napaka.
Slika
Uporabniški avatar
umlinar
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a umlinar »

kolker sm slisu 2.2 motorji nasplosno malo bol dimijo, tud moja laguna 2.2

Kar se pa nemcev tice - znanec je pred kratkim kupil popolnoma novi Audi A5 in mu je po 2.000km crknil ventil!
Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!?
madison

Avto sem peljal na servis, kjer so ga priklopili na tester.

Kaze napako na erg ventilu.

Probali bodo z ciscenjem ventila, drugace pa sledi menjava.

Hvala za odgovore.
Odgovori