Drsenje Avta skoz ovinke

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
alfa156
Kraj: Ljubljana

Drsenje

Odgovor Napisal/-a alfa156 »

Oj....

Lej...jaz sem ti povedal, da sem imel Exalto in enak problem, avto pa je bil star leto dni s 35000km, ko sem menjal gume.
Prej je bilo vse o.k., potem pa nihanje pri visji hitrosti in odnasanje iz ovinkov....

Pri avtomojstru na vicu so mi to svetovali in tudi za tem stali...

Ko sem zamenjal, je bilo noro v redu...

Pa se to:
Lansko leto, sem na Laguno 2.0T dal novi dve gumi zadaj ( dunlop sp 2000 ), prvi, sta pa bili se vec kot pa popovica...
Zopet isto.... Skoraj se nisem upal peljati nad 1600 km/h, ker me je kar nosilo...
Tako sem se spomnil in zamenjal med osema in bilo je O.K.

Toliko ti lahko povem iz lastnih izkusenj, ti pa se odloci po svoje...

Lp
Uporabniški avatar
alfa156

Drsenje

Pa se to.....

Tudi moje gume so bile iz iste serije, vse enake....

Imas senzor tlaka ali kaj podobnega, da ti je " tezko" menjati iz osi na os?
Uporabniški avatar
thesharky
Kraj: Potujoča ribarnica

Odgovor Napisal/-a thesharky »

Ne odkrivaj tople vode, odtegni mal trdoto pa se se 1x zapel tam kot prej, kjer ti je drselo :wink:
Come baby come Slika
Do I Look Like A Slut
FBR

Re: Drsenje

Odgovor Napisal/-a FBR »

alfa156 napisal/-a:Oj....

Lansko leto, sem na Laguno 2.0T dal novi dve gumi zadaj ( dunlop sp 2000 ), prvi, sta pa bili se vec kot pa popovica...
Zopet isto.... Skoraj se nisem upal peljati nad 1600 km/h, ker me je kar nosilo...
Ampak si pa car, da si dal nove gume zadaj, spredaj pa pustil napol zrabljene. ...po kmecki logiki, das spredaj vedno nove gume.

PS: Vcasih pomaga, ce jih samo prenapumpas na recimor 3.0 bare in nato spustis nazaj na normalno (samo za kksno minuto) zato da se guma res dobro usede na feltno. Pac simple za sprobat ce pomaga.
Uporabniški avatar
RS-sport
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a RS-sport »

FBR napisal/-a:
alfa156 napisal/-a:Oj....

Ampak si pa car, da si dal nove gume zadaj, spredaj pa pustil napol zrabljene. ...po kmecki logiki, das spredaj vedno nove gume.

PS: Vcasih pomaga, ce jih samo prenapumpas na recimor 3.0 bare in nato spustis nazaj na normalno (samo za kksno minuto) zato da se guma res dobro usede na feltno. Pac simple za sprobat ce pomaga.
dobre gume se vedno dajo zadaj :wink: tko, da se ti motis s tvojo kmecko logiko :lol:
RS-sport
Uporabniški avatar
Pro2Type

Odgovor Napisal/-a Pro2Type »

Hehe, dons sm dobu en dober namig od enga vulkanizerja, k sm bil tam, pa je rkeu da je nemogoce da bi blo kar koli narobe z gumami, so prov napumpane, obraba je pravsnja, optika tud ok.

Zdej se bo zdelo mogoce mal smesno ampak jaz mu ker verjamem, rekel je da je veliko prahu na cesti, ker doglo ni blo postenega dezja, pa se ta cvetni prah je sploh opasan, ker zna drset.

Mi je pa to povedal ker ve kako je s cesto ker je dirkal vcasih!

Bomo vidl kva bo po dezju. Ker vsaka logika ti pove da ce je prejsne leto dobro, pa ce kupis vrhunske gume pa da je vse ok, optika pa vse da more bit neki druzga!

Tko da bom mal pocakal :wink:
!!!! My EX Car !!!!!
Slika
Uporabniški avatar
Sokol

Odgovor Napisal/-a Sokol »

Da se jaz nekaj povem.
To, da ceste trenutno drsijo je popolnoma res.To opazam tudi sam.Ugotovil sem celo, da guma bolj prime proti veceru kot pa cez dan, ko je vroce.Zdaj ali je to cvetni prah ali premalo dezja v zadnjem casu, pa je druga debata.

Ce ti dam se en namig.Z povecevanjem trdote spredaj, povecujes understear .Ce zelis imeti vec oprijema spredaj rahlo odvij prednji amortizer ali pa strsaj zadnjega.Gume pa napumpaj na tovarnisko nastavitev, ker imajo te michelinke dokaj trdi bok!Ce pa se nebos zadovoljen pa jih po hitri voznji malo pomeri in korigiraj tlak.
Slika
RenaultSport all the way!!!
Uporabniški avatar
Pro2Type

Jah sej glede tega drsenja sem tud jaz pogruntal, da cez dan drsi bl k zvecer, ker mi je on reku da je ta umazanija in cvetn prah cez dan k je toplo se huj, je pa reku da k bo dez bo pa k bo padal dez totalna kriza ker bo drselo full, dokler se to ne spere :wink:

Drugac bom pa mal odtegnu amortizerje, ceprav mi je dobro ce avto mal poskakuje (tak dobr filing je), ker sem porajtal dons k sm se mal bl zategnu da avto cudn poskakuje, tko guma cudn federira, tko da bom se en dan spravu na svojo progo da nastelam tko k lansko leto.

Gume pa so tovarnisko napumpane 2.3 in 2.1 ceprav mi je un reku da pr michelinkah je bolje ce je mal bolj napumpan za bl aktivno voznjo.

Sokol, sm dobu filing da je neki res glede te umazanije k nisi prvi k mi je potozu, ker se spomem lansko leto k sm kupu PIRELLI sm bil tud totalno razocaran, k mi je avto full drsel, no cez cas k ni blo vec te svinarije je blo pa ok!

Pa en offtopic!

Operes crn avto zdele pa vids kok je svinarije v zrak, je kuj rumen zarad cvetnga prahu, kriza bo pa k bo lipa zacela cvetet!

Drugac mi je pa prov smesn k tole pisem glede cvetnga prahu, sam ne mores verjet da je res. Pa ce mi nebi to povedal en k pozna stvari sploh nebi verjel :wink:
!!!! My EX Car !!!!!
Slika
FBR

Odgovor Napisal/-a FBR »

RS-sport napisal/-a:
FBR napisal/-a:

dobre gume se vedno dajo zadaj :wink: tko, da se ti motis s tvojo kmecko logiko :lol:
Upam, da se zajebavas :?
Uporabniški avatar
Pro2Type

Na zalost FBR se RS_sport ne zajebava, ker ti povem da ce mal preberes v navodilih al pa ce pogledas kataloge za gume ti pise da ne glede na pogon das boljse gume zadaj!

Probej dat slabse gume zadaj pa zapel hit v ovink pa bos vidu!

Iz iskusn povem :wink:

Drugac pa ce malo boljsega vulkanizerja prasas ti bo to povedal.

LP PRO2TYPE
!!!! My EX Car !!!!!
Slika
Uporabniški avatar
urosr
Kraj: Smartno ob Paki

Odgovor Napisal/-a urosr »

Jst osebno dam raje boljse gume spredaj, ker mal overstera nikol ne skodi, undeerster me je pa ze dvakrat z ceste butnu.
Uporabniški avatar
Pro2Type

Sej toj tko kukr kemu pase, sam priporocajo tko!

Zdej pa dost OFFTOPICA :wink:
!!!! My EX Car !!!!!
Slika
FBR

Odgovor Napisal/-a FBR »

Pro2Type napisal/-a:Sej toj tko kukr kemu pase, sam priporocajo tko!

Zdej pa dost OFFTOPICA :wink:
Sorry, samo hodim vulkanizerju, ki je nekaj let nazaj redno tekmoval v slo pokalih in mi ni se enkrat dal slabih gum spredaj :roll:

Sploh pa. Dokler ima 99% serijskih avtomobilov cez 60% teze spredaj, bo vedno prvi konec prej ven letel, kot pa zadnji.

Po zelji...
Uporabniški avatar
alfa156

Drsenje

Jaz osebno sem se odlocil dati nove gume zadaj zato, ker so bile druge se skoraj nove, in sem bil mneja, da jih na polovici seuone menjam spredaj zadaj....

Strinjam se, da bo v vecini sel prvi konec avta ven iz ovinka in ne zadnji.

Res je, da je ocitno od cvetnega prahu sedaj cesta izredno mastna, kar sem tudi sam opazil...tako mastna, da zna biti na odsekih, ker je veliko prometa prav navarna...toliko, da ze z normalno hitrostjo lahko zapeljes v z ceste...

Ja, tako je tudi mne v teh dneh ze nekajkrat zelo neprijetno presenetilo, tako, da sem bil tudi sam mnenja, da so moje gume slabe.

Za zgoraj omenjeni problem, pa sem jaz razumel, da se avto ne drzi ceste v smislu "plavanja". To sem razumel, da se zadnji konec obnasa nemirno, kot bi bile gume bolj prazne. In nekako tako, da se ne umiri takoj 8 da ne poravna smeri dovolj hitro ).

In zaradi tega, je meni takrat vulkanizer menjal gume iz osi na os...

Lp
Uporabniški avatar
Pro2Type

No za1x smo resili problem se slismo k bo dez, oz po dezju, ko spere cvetni prah!

Je pa res tko k je alfa 156 reku da je kr mal scayr furat mal hitrej k drsi.

LP pa pocas :wink:
!!!! My EX Car !!!!!
Slika
Odgovori