Ciptuning.. ma kdo namen it
Se en interesent..... jaz sem za to da grem cimprej...se pravi 7.1. in naprej.... najraje RSR zarad moznega popusta (2 ali vec -30%, ce je se mozen?!).
Za 1.9dci (88kw) se steje za vse edc16....se pravi osnovna cena 599eur
"Odgovor od RSR:
Pozdravljeni,
vsi Megani zadnje generacije imajo edc 16 elektroniko. EDC 15 je Lagunah in nekaterih Espaceih."
Quote iz megane foruma
Za 1.9dci (88kw) se steje za vse edc16....se pravi osnovna cena 599eur
"Odgovor od RSR:
Pozdravljeni,
vsi Megani zadnje generacije imajo edc 16 elektroniko. EDC 15 je Lagunah in nekaterih Espaceih."
Quote iz megane foruma
Ampak, a vas ni nc strah, da bo potem avto zacel crkavati, ker v osnovi ni dimenzioniran na taksne obremenitve?
Jaz bi dal mojega Clia 1,5dCi 60kw, tudi cipat, samo se bojim zaradi tega, ker je navor vecji je tudi sklopka bolj obremenjena, menjalnik, turbina, v ceveh so vecji pritiski itd. ? Kaj mislite se prevec bojim ali niti ne?
Jaz bi dal mojega Clia 1,5dCi 60kw, tudi cipat, samo se bojim zaradi tega, ker je navor vecji je tudi sklopka bolj obremenjena, menjalnik, turbina, v ceveh so vecji pritiski itd. ? Kaj mislite se prevec bojim ali niti ne?
ce bi blo tok okvar kukr si jih tle nastev pol ne bi tok ljudi hodil cipat svoje avtomobile in bi propadle te firmeSparkyboy napisal/-a:Ampak, a vas ni nc strah, da bo potem avto zacel crkavati, ker v osnovi ni dimenzioniran na taksne obremenitve?
Glede turbine in motorja se ne boj...ker pri turbini se NE bo dvignil pritisk ob reprogramiranju racunalnika(ostane isti nadtlak), motor je pa tako ali tako enak 100hp(no, blok je malo drugacen zaradi drugacnega menjalnika)..Sparkyboy napisal/-a:Ampak, a vas ni nc strah, da bo potem avto zacel crkavati, ker v osnovi ni dimenzioniran na taksne obremenitve?
- clio_dizel
- Kraj: Vrhnika
Niso taki problemi ne. Treba je se vedno merkat na to da mrzlega ne gonis in vrocega ne ugasas in servisni intervali morajo bit kot treba. Jaz ze sedaj ne mislim menjat olja na 30.000 po cipanju pa sploh ne.
Pomoje vecjih problemov ne sme bit. Neka toleranca je itak vsteta, tako da po vecini izrabljas samo ta faktor.
Pomoje vecjih problemov ne sme bit. Neka toleranca je itak vsteta, tako da po vecini izrabljas samo ta faktor.
- clio_dizel
- Kraj: Vrhnika
odvisno od noge. jaz sem mel na 14", na 16" in na cipanem s 16" nekje v tri deci podobno porabo (4,5-4,8l). iz neznanih razlogov pa mi ze dalj casa pije kot zolna86-4PJ napisal/-a:kko je pa s porabo ?
naceloma ti ob lepi voznji pije isto/manj, ob priganjanju pa mal vec
P.S.: nevem kaj se cakas ti s cipiranjem