nihanje obratov laguna II dci

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
etore

nihanje obratov laguna II dci

Odgovor Napisal/-a etore »

opazu sem da npr pred kriziscem ko se ustavljem ko drzim sklopko 1 na 5-6 botov se zadrzijo obrati na cca1200 potem pa po 2-3 sekundah spet padejo na normalnih recimo 800obratov. to me zelo moti in ali mogoce kdo ve kako se to odpravi. avto sem pelal na renault servis so ga priklopli na tester in ni pokazalo nobene napake. sem pa med tem ko sem menjaval desno zarnico opazil da so v tisti prozorni cevki ki gre na pumpo notr zracni mehurcki. tam je tudi crpalkica sam na noben nacin mi mehurckov ni uspelo spravit vn. a je prav da je tam zrak. kolikor vem nebi smel bit. na servisi so pa rekli da je to normalno :roll: sej oni itak recejo za usako stvar da je normalno. prasci leni :x
etore

Re: nihanje obratov laguna II dci

kdor koli
Zadnjič spremenil etore, dne 20 Dec 2007, 10:56, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
[KEKEC]
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a [KEKEC] »

Mam jaz tudi mehurcke na povratni cevi od filtra! Pa je vse ok
dicoslav

Odgovor Napisal/-a dicoslav »

ta zrak je cist normaln da je notr sej ti ko tankas nemors tak tankat da nebi slo nic zraka notr
Uporabniški avatar
R19
Kraj: Sentjur / Celju

Odgovor Napisal/-a R19 »

dic mehurcki v cevkah do pumpe pa nimajo nobene veze z tankanjem ... mehurcke potegne ce pumpa potegne prazen tank- no to je do pumpe prej je pa tak prosti pad pa mehurcki priplavajo navrh in ven
etore

kaj bi pa lahko bil vzrok za tiste obrate. zdej sm opazu tudi da ko avto uzgem se mi avto zaganja ravno toliko da je slisat spremembo verjetno je v obratih to minimalno cc 50obratov ampak slisat je pa kot da je nevem kaj narobe. predvsem me pizdi ker je to razliko v nihanju ful slisat
dicoslav

Odgovor Napisal/-a dicoslav »

R19 napisal/-a:dic mehurcki v cevkah do pumpe pa nimajo nobene veze z tankanjem ... mehurcke potegne ce pumpa potegne prazen tank- no to je do pumpe prej je pa tak prosti pad pa mehurcki priplavajo navrh in ven
ti zdej pametujes. brezzracen prostor je kesl, bravo majstore

ja lahko da bojo dize sle
Uporabniški avatar
R19
Kraj: Sentjur / Celju

Odgovor Napisal/-a R19 »

eee a zdaj ko na renault servisu delas pa mislis da use ves hahahahah
dolenc

Odgovor Napisal/-a dolenc »

Pri moji laguni je blo treba menjat senzor pretoka goriva. Je bilo bolje. Sedaj pa se mi podobno zaganja zaradi senzorja temperature. Kontakt na njem ga nekaj serje in daje napacne podatke o temperaturi motorja. Tako racunalnik misli da je hladen motor in sam doda gas.In kakor niha temperatura tudi gas dodaja.
A pri tebi je temepratura uredu?? Al niha?
etore

temperatura je ok. avto se hitro segreje in temperatura ne niha
Uporabniški avatar
racer80
Kraj: meja med notransko in primorsko

Odgovor Napisal/-a racer80 »

to ni taisti senzor kot je za prikazovanje na stevcu imas se posebni senzor ki daje podatek v racunalnik, kako se ti pa zdi da avto vlece normalno ali kaj svohneje.... lahko je lmm (merilec pretoka zraka) pri skodi in vw ju se je podoben primer resil z zamenjavo stikala za sklopko, lahko je elektronsa diza mozno je veliko razlicnih stvari svetujem tester potem pa naprej...
novope?®eni o?®ka
Uporabniški avatar
iztok.g
Kraj: močvirje

Odgovor Napisal/-a iztok.g »

ECT - senzor temperature hladilne tekocine,
MAF - senzor pretoka zraka ,
MAP - senzor pritiska zraka,

ali pa ...

ventil prostega teka...

to so zelo pogoste Renaultove napake...
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT.
www.AvtoNaPlin.si
etore

bom sou po praznikih se enkrat na servis sam kot sem ze napisal na testerju ni nic pokazalo narobe. avto dela drugace use normalno. razen pac tistih obratu. jezi me to da vem da nekaj ni ok na servisu sem to povedal in oni oa nazaj da je use ok. :roll: pa se to neglede na to al pospesujem ali vozim konstantno je avto pod 1600 obrati precej glasen. ko pa zadiha turbina pa u momenti use utihne???? :roll:
Uporabniški avatar
Mr.B

Odgovor Napisal/-a Mr.B »

Meni tudi nihajo obrati, vendar samo zjutraj, dokler se avto ne segreje na normalno temperaturo. Ali mogoce kdo ve, kaj bi bila lahko napaka v mojem primeru? Hvala za dogovore.
l.p., Mr. B
FBR

Odgovor Napisal/-a FBR »

Meni pa pri mrzlem ko bremzam zacne avto trest (obrati motorja cisto za malo padejo)??? Ve kdo kaj je narobe?
Odgovori