kako homologirat felge + gume ?
kako homologirat felge + gume ?
Zanima me, kaj vse bi rabu, ce bi hotu homologirat vecje felgne in gume. Racuna za felge in gume nimam. Torej kaj vse bi rabu ?
Hvala
Hvala
Re: kako homologirat felge + gume ?
potrdilo o ustreznosti s slovenskimi oziroma evropskimi standardi (npr TUV).privatnik napisal/-a:Zanima me, kaj vse bi rabu, ce bi hotu homologirat vecje felgne in gume. Racuna za felge in gume nimam. Torej kaj vse bi rabu ?
Hvala
ob nakupu dobis potrdilo proizvajalca, na njem so navedeni tudi avtomobili, za katere avtmobilski del ustreza (npr tvoja petka). tko da, predvidevam da reno nima nic s tem. ce felge ustrezajo tvojmu avtu in nimas potrdila, mal po netu povprasaj... ce ne ustrezajo avtu, pa pac isto naredi - na potrdilih ni nikakrskih original zigov in podpisov, vse sam kopije. tko da...privatnik napisal/-a:kje pa mi je to dobiti ?
Morem it na Renault in rect da mi nej napisejo, da bi mi te felge pasale gor al kok ? Al nucam sam da so felgne OK in je to to. Ker na avtu bi kao naj meu max 205 R13. Jst bi pa homologiru R15.
Tnx
aja, glede r13 al r15 - pojma nimam, po pravici povedano. ampak po mojem lahko...privatnik napisal/-a:kje pa mi je to dobiti ?
Morem it na Renault in rect da mi nej napisejo, da bi mi te felge pasale gor al kok ? Al nucam sam da so felgne OK in je to to. Ker na avtu bi kao naj meu max 205 R13. Jst bi pa homologiru R15.
Tnx
Ja rabis TUV od proizvajalca platisc, s tem da more na tem papirju pisat da pasejo na turbo petko,
ce ne dobis mas pa tukaj link do teh papirjev pa si skopiraj, pa malo "preuredi", sej tud to znamo
, ane?
http://www.bmf-gmbh.de/prorad/gutachtn/
ce ne dobis mas pa tukaj link do teh papirjev pa si skopiraj, pa malo "preuredi", sej tud to znamo
http://www.bmf-gmbh.de/prorad/gutachtn/
Mene tud neki zanima glede homologacije (pa nisem hotu novga topic-a odpirat).
Mam felge in gume, ki niso v homologacijskem listku. Za Twingota 2003 je homoligarna dimenzija 155/65 R14, jaz mam pa felge RIAL in gume 165/60 R14.
Pri vulkanizerju so mi rekli, da bi tud ta dimenzija mogla bit homologirana, tako da papirje mam vse.
Zanima me predvsem cena placila za homologacijo omenjenih felg in dimenzije.
A to nardim na LPP al pri Renault servisu?
A ma kdo na Twingotu (2004) homologiran 165/60 R14?
Mam felge in gume, ki niso v homologacijskem listku. Za Twingota 2003 je homoligarna dimenzija 155/65 R14, jaz mam pa felge RIAL in gume 165/60 R14.
Pri vulkanizerju so mi rekli, da bi tud ta dimenzija mogla bit homologirana, tako da papirje mam vse.
Tak bom rekel...brez veze je to iti homologirat. Na tehnicnem bos prisel skoz, ker ne posegas v extremne dimenzije...cist malo so sirse od prejsnjih. Se en razloga pa je v tem, da so felne ostale enake, zato ni panike glede tega.king_m napisal/-a:Mene tud neki zanima glede homologacije (pa nisem hotu novga topic-a odpirat).
Ce bi recimo sel na 15 col, takrat bi pa moral.