kako homologirat felge + gume ?

Homologacije, zakoni, predpisi
Uporabniški avatar
privatnik
Kraj: CE

kako homologirat felge + gume ?

Odgovor Napisal/-a privatnik »

Zanima me, kaj vse bi rabu, ce bi hotu homologirat vecje felgne in gume. Racuna za felge in gume nimam. Torej kaj vse bi rabu ?

Hvala
Qwerty

Re: kako homologirat felge + gume ?

Odgovor Napisal/-a Qwerty »

privatnik napisal/-a:Zanima me, kaj vse bi rabu, ce bi hotu homologirat vecje felgne in gume. Racuna za felge in gume nimam. Torej kaj vse bi rabu ?

Hvala
potrdilo o ustreznosti s slovenskimi oziroma evropskimi standardi (npr TUV).
Uporabniški avatar
privatnik

kje pa mi je to dobiti ?

Morem it na Renault in rect da mi nej napisejo, da bi mi te felge pasale gor al kok ? Al nucam sam da so felgne OK in je to to. Ker na avtu bi kao naj meu max 205 R13. Jst bi pa homologiru R15.

Tnx
Qwerty

privatnik napisal/-a:kje pa mi je to dobiti ?

Morem it na Renault in rect da mi nej napisejo, da bi mi te felge pasale gor al kok ? Al nucam sam da so felgne OK in je to to. Ker na avtu bi kao naj meu max 205 R13. Jst bi pa homologiru R15.

Tnx
ob nakupu dobis potrdilo proizvajalca, na njem so navedeni tudi avtomobili, za katere avtmobilski del ustreza (npr tvoja petka). tko da, predvidevam da reno nima nic s tem. ce felge ustrezajo tvojmu avtu in nimas potrdila, mal po netu povprasaj... ce ne ustrezajo avtu, pa pac isto naredi - na potrdilih ni nikakrskih original zigov in podpisov, vse sam kopije. tko da...
Qwerty

privatnik napisal/-a:kje pa mi je to dobiti ?

Tnx
aja, glede r13 al r15 - pojma nimam, po pravici povedano. ampak po mojem lahko...
Uporabniški avatar
privatnik

kam pa nej vprasam na netu, proizvajalca felgn ? In pol bi mi mogl oni to poslat al kok ? Al bi si mogu jst skopirat tist kam pasejo felgne in se mal prirediu, ce nebi blo mojga avta zravn ?

Tnx
Uporabniški avatar
yeba
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a yeba »

Ja rabis TUV od proizvajalca platisc, s tem da more na tem papirju pisat da pasejo na turbo petko,
ce ne dobis mas pa tukaj link do teh papirjev pa si skopiraj, pa malo "preuredi", sej tud to znamo :mad: , ane? :wink:

http://www.bmf-gmbh.de/prorad/gutachtn/
Uporabniški avatar
privatnik

in kje naj tu iscem ? :shock: ker je poln nekih fajlov :) A ta papir pa je pol dost, da lahko ze homologacijo naredim ?? al se nucam kej druga ? pol sam avto tja peljem oni pogledajo ce so te felge gor al kok, pa napisejo da jih lah mam gor.

Hvala, LP
Uporabniški avatar
king_m
Kraj: Kacenberg

Odgovor Napisal/-a king_m »

Mene tud neki zanima glede homologacije (pa nisem hotu novga topic-a odpirat).
Mam felge in gume, ki niso v homologacijskem listku. Za Twingota 2003 je homoligarna dimenzija 155/65 R14, jaz mam pa felge RIAL in gume 165/60 R14.
Pri vulkanizerju so mi rekli, da bi tud ta dimenzija mogla bit homologirana, tako da papirje mam vse.

Zanima me predvsem cena placila za homologacijo omenjenih felg in dimenzije.
A to nardim na LPP al pri Renault servisu?

A ma kdo na Twingotu (2004) homologiran 165/60 R14?
Yacksy
Kraj: Okolica Novega mesta

Odgovor Napisal/-a Yacksy »

@privatnik

Pejt na stran od proizvajalca od felten, nadi TUV za svoj model avta in si na konju. Brez tega papirja pa nimas nc.

Jst sem na Cliota homologiral 195/50/15 (original 155/70/13), sam sem mel original TUV od proizvajalca felten (OZ)
Shit happens
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

Privatnik...povej, kdo je proizvajalec, pa ti bomo lazje pomagali!
Slika
Uporabniški avatar
Bojci

king_m napisal/-a:Mene tud neki zanima glede homologacije (pa nisem hotu novga topic-a odpirat).
Mam felge in gume, ki niso v homologacijskem listku. Za Twingota 2003 je homoligarna dimenzija 155/65 R14, jaz mam pa felge RIAL in gume 165/60 R14.
Pri vulkanizerju so mi rekli, da bi tud ta dimenzija mogla bit homologirana, tako da papirje mam vse.

Zanima me predvsem cena placila za homologacijo omenjenih felg in dimenzije.
A to nardim na LPP al pri Renault servisu?

A ma kdo na Twingotu (2004) homologiran 165/60 R14?
Tak bom rekel...brez veze je to iti homologirat. Na tehnicnem bos prisel skoz, ker ne posegas v extremne dimenzije...cist malo so sirse od prejsnjih. Se en razloga pa je v tem, da so felne ostale enake, zato ni panike glede tega.
Ce bi recimo sel na 15 col, takrat bi pa moral.
Slika
Uporabniški avatar
king_m
Kraj: Kacenberg

Odgovor Napisal/-a king_m »

Kaj pa policaji? A bojo kej tezili zaradi tega?
Uporabniški avatar
s3ker
Kraj: Vsepovsod in nikjer

Odgovor Napisal/-a s3ker »

Pr policajih pa sej ves kako je.... Sej vidi se ne k ni taksne razlike velike, sam se pa lahko najde kaksen pametnjakovic, k ti lahk mal zamori :roll: :x
Nobody is perfect, I'm nobody!
Uporabniški avatar
Bojci

Po moje ne, ker dimenzija ni ekstremna in ne daje niti ekstremnega izgleda, zato res brez skrbi..
Kaj pravis na to, da sem se jaz z 195/50/15 vozil eno sezono in pol brez homologacije, pa me ni noben gnjavo? Glede na to, da je v osnovi dovoljena najvec 175/65/14..
Slika
Odgovori