ABS je ali ni?

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Svarun

ABS je ali ni?

Odgovor Napisal/-a Svarun »

Nekaj me zanima.Pred 14 dnevi sm kupu R 19 1.8 16V 99kW letnik 93.
Prodajalec je rekel da ABS ima ampak sem nekako v dvomih,ker mi pri bremzanju se nikoli ni treslo pedala.Kako se vidi ali ima ABS in kje.Ce ma kdo kako slikco bi blo tudi fino.Gre se mi pa zato da vem kake diske narociti.Pa se to kje vi narocate diske in kaksne so kaj cene in seveda firma.
Bolje bit zmerjan kot zmatran
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Re: ABS je ali ni?

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

Svarun napisal/-a:Nekaj me zanima.Pred 14 dnevi sm kupu R 19 1.8 16V 99kW letnik 93.
Prodajalec je rekel da ABS ima ampak sem nekako v dvomih,ker mi pri bremzanju se nikoli ni treslo pedala.Kako se vidi ali ima ABS in kje.Ce ma kdo kako slikco bi blo tudi fino.Gre se mi pa zato da vem kake diske narociti.Pa se to kje vi narocate diske in kaksne so kaj cene in seveda firma.
Ne, mislim da nima ABS-a. Jst sm pri svoji gledu k je bla 94/95 model pa ni imela.
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
nightmare
Kraj: Cerknica

Odgovor Napisal/-a nightmare »

Slika
Slika
ekola ce mas pod pokrovom to kisto pol bi ga mogu met,edin ce je morde skloplen,drgac pa se ti ob uzigu prizge lucka z napisom ABS.Na diskih so zobje na pestu pa imas senzor.ce to je pol je,ce ni,zau bremzi z obcutkom.
Lp
Uporabniški avatar
Citroenovc

Odgovor Napisal/-a Citroenovc »

ABS najlazje in najhitreje spoznas:
- pri motorju nekje mora biti kovinska skatla z mnozico priklopljenih kovinskih cevi
- zavrti prednje kolo v eno stran - se ulezi pod avto in poglej ce pri diskih vidis en tak "zobnik" - ki ime nekje eno sondo priblizano - to je sklop za odcitovanje
- no pa na armaturi bi morala pri kontaktu lucka posvetit (samo lahko da je pregorjena)
OK

LP

Primo?ć
Uporabniški avatar
nightmare
Kraj: Cerknica

Odgovor Napisal/-a nightmare »

Aja,zdej nevem pr cliotu so zobje na zglobu ne na disku,da te nebo kej zavedlo,zadej je pa na disku ja.
Lp
Svarun

Slika
tolk se vid ker trenutno ne morm spodi lest
Uporabniški avatar
privatnik
Kraj: CE

Odgovor Napisal/-a privatnik »

Nima ABS-a. Lepo se vidi levo od razteznostne posode za hladilno tekocino malo nizje je navadna posodica za zavorno tekocino, ki pride na glavni zavorni valj in ojacevalec zavor. Ce bi mel ABS bi se takoj videlo, ker je ABS zavorni blok kar velik.
Uporabniški avatar
privatnik

Evo na tejle sliki se lepo vidi razlika, kjer je posoda za zavorno tekocino cisto na vrhu, ker je ABS zavorni blok veliko vecji kot navaden zavorni cilinder

Slika

Je pa tole Bendixov sistem ABS, ene so mele tudi Boschev sistem, ki pa je povobno velik kot ta.
Tom000
Kraj: Šentjur pri Celju

Odgovor Napisal/-a Tom000 »

mene sam zanima koliko ima kaj porabe taksni renaulti, predvidevam da manj pokurijo?
Svarun

OK hvala vsem.Tako vsaj vem kake diske narocit.
Uporabniški avatar
Devilll
Kraj: Vinorodna dežela Bizeljsko...

Odgovor Napisal/-a Devilll »

Tom000 napisal/-a:mene sam zanima koliko ima kaj porabe taksni renaulti, predvidevam da manj pokurijo?

meni 1.8 16V zre od 8,5 - 9 litrov......mam kr dost mestne voznje cez teden po mariboru.....
While the clouds above prepare to destroy....
Svarun

Povprecna poraba na racunalniku kaze 8,6 l relacija KR-LJ regionalna cesta in KR-TRZIC avtocesta Slika,Slika
Svarun

Privatnik zdele sm gledu slike tvoje masine.Ampak ti nimas tega not.To je en val dolg kakih 25-30 cm not pa je neko olje to
crno gor je pokrov tega valja,pa ene dve sive kovinske cevke grejo vn iz zgornjega dela.Kaj je to?Slika
Uporabniški avatar
privatnik

Hehe to je servo pumpa. Zato ker imas original klimo noter, je na mestu, kjer je drugace mehanska servo pumpa namontiran kompresor klime. Za servo pumpo pa ni blo placa, zato so dali elektricno servo pumpo. To je ubistvu servo pumpa, ki jo poganja elektro motor namesto jermena.
So pa mele taksno servo pumpo samo 19-ke, ki so mele ze original klimo notr.
Tist dulc ki strli ven pa je samo pokrov cez grlo rezervoarja v katerega nalivas servo olje, mas tudi gor odtisnjeno max in min oznako.
Svarun

Aha hvala.Tako vsaj neki vem.
Odgovori