ABS je ali ni?
ABS je ali ni?
Nekaj me zanima.Pred 14 dnevi sm kupu R 19 1.8 16V 99kW letnik 93.
Prodajalec je rekel da ABS ima ampak sem nekako v dvomih,ker mi pri bremzanju se nikoli ni treslo pedala.Kako se vidi ali ima ABS in kje.Ce ma kdo kako slikco bi blo tudi fino.Gre se mi pa zato da vem kake diske narociti.Pa se to kje vi narocate diske in kaksne so kaj cene in seveda firma.
Prodajalec je rekel da ABS ima ampak sem nekako v dvomih,ker mi pri bremzanju se nikoli ni treslo pedala.Kako se vidi ali ima ABS in kje.Ce ma kdo kako slikco bi blo tudi fino.Gre se mi pa zato da vem kake diske narociti.Pa se to kje vi narocate diske in kaksne so kaj cene in seveda firma.
Bolje bit zmerjan kot zmatran
Re: ABS je ali ni?
Ne, mislim da nima ABS-a. Jst sm pri svoji gledu k je bla 94/95 model pa ni imela.Svarun napisal/-a:Nekaj me zanima.Pred 14 dnevi sm kupu R 19 1.8 16V 99kW letnik 93.
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
- Citroenovc
ABS najlazje in najhitreje spoznas:
- pri motorju nekje mora biti kovinska skatla z mnozico priklopljenih kovinskih cevi
- zavrti prednje kolo v eno stran - se ulezi pod avto in poglej ce pri diskih vidis en tak "zobnik" - ki ime nekje eno sondo priblizano - to je sklop za odcitovanje
- no pa na armaturi bi morala pri kontaktu lucka posvetit (samo lahko da je pregorjena)
- pri motorju nekje mora biti kovinska skatla z mnozico priklopljenih kovinskih cevi
- zavrti prednje kolo v eno stran - se ulezi pod avto in poglej ce pri diskih vidis en tak "zobnik" - ki ime nekje eno sondo priblizano - to je sklop za odcitovanje
- no pa na armaturi bi morala pri kontaktu lucka posvetit (samo lahko da je pregorjena)
OK
LP
Primo?ć
LP
Primo?ć
Hehe to je servo pumpa. Zato ker imas original klimo noter, je na mestu, kjer je drugace mehanska servo pumpa namontiran kompresor klime. Za servo pumpo pa ni blo placa, zato so dali elektricno servo pumpo. To je ubistvu servo pumpa, ki jo poganja elektro motor namesto jermena.
So pa mele taksno servo pumpo samo 19-ke, ki so mele ze original klimo notr.
Tist dulc ki strli ven pa je samo pokrov cez grlo rezervoarja v katerega nalivas servo olje, mas tudi gor odtisnjeno max in min oznako.
So pa mele taksno servo pumpo samo 19-ke, ki so mele ze original klimo notr.
Tist dulc ki strli ven pa je samo pokrov cez grlo rezervoarja v katerega nalivas servo olje, mas tudi gor odtisnjeno max in min oznako.

,