izboljsava moje 5ice

Kotiček renojevih starodobnikov
Odgovori
Uporabniški avatar
pile
Kraj: Maribor

izboljsava moje 5ice

Odgovor Napisal/-a pile »

lep pozdrav!
vidim da ste na forumu zbrani sami entuzijasti in vrjamem da bom od vas dobil kaksen pameten nasvet :D :D :D

rad bi naredil sledece stvari:
1. v sprednji odbijac (r5 FIVE - klasika) bi rad montiral neke meglenke. nisem jih se nabavu niti nimam pojma kje bi jih, niti kak bi jih montiru pa kak vezu! ce je to ze kdo kdaj to delu naj mi sporoci!

2. zadnje sipe (na 3-vratni) karoseriji bi rad naredil na odpiranje kot sem ze vidu na nekaterih modelih, je to sploh mozno s obstojecimi al morm cele sajbe menjat in ce ja kje jih dobim.

3. sedezi od gtt ja: ali pasejo v fivko srauf na srauf al je treba predelat kaksne nosice.

4. sportni filter : rad bi montiru enega pa da je cim cenej! dejte mal o tem napisat al pa kako slikco prlepit ker si ne znam prerdstavlat kak pride to gor zmontiran!

5. in zadnjic ma kdu kake pametne felge za prodat najraj bi mel 13 ke

za morebitne odgovore se vam ze v naprej leppo zahvaljujem!!! :D :D :D
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

Ja evo tak je....meglenke ni problem montirat....vcasih so se prodajale tu na forumu. Se mi zdi da jih ma se damjan za prodat. Kontaktiraj ga. On jih je tud delo noter pa priklaplal jih je tud. Ce imas five jih vgradis noter v tiste reze na vsaki strani. Brskaj forum.

Glede sp. filtra bo malo vec problema, saj mores odmontirat celo ono veliko skatlo kjer mas zdaj noter filter. Potem pa tam nekaj ustvarit novo za nov sportni filter da pase lepo noter pa da ma dotok mrzlega zraka. Tak pac je najboljse.

Za ostalo pa ti bodo pomagali drugi...

Za litke pa poglej v kupim prodam kjer jaz prodajam moje 13.ke...

Slika
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
Uporabniški avatar
damjan
Kraj: Celje

Re: izboljšava moje 5ice

Odgovor Napisal/-a damjan »

pile napisal/-a:lep pozdrav!
vidim da ste na forumu zbrani sami entuzijasti in vrjamem da bom od vas dobil kakšen pameten nasvet :D :D :D

rad bi naredil sledece stvari:
1. v sprednji odbijac (r5 FIVE - klasika) bi rad montiral neke meglenke. nisem jih še nabavu niti nimam pojma kje bi jih, niti kak bi jih montiru pa kak vezu! ce je to že kdo kdaj to delu naj mi sporoci!

2. zadnje šipe (na 3-vratni) karoseriji bi rad naredil na odpiranje kot sem že vidu na nekaterih modelih, je to sploh možno s obstojecimi al morm cele šajbe menjat in ce ja kje jih dobim.

3. sedeži od gtt ja: ali pašejo v fivko šrauf na šrauf al je treba predelat kakšne nosice.

4. športni filter : rad bi montiru enega pa da je cim cenej! dejte mal o tem napisat al pa kako slikco prlepit ker si ne znam prerdstavlat kak pride to gor zmontiran!

5. in zadnjic ma kdu kake pametne felge za prodat najraj bi mel 13 ke

za morebitne odgovore se vam že v naprej leppo zahvaljujem!!! :D :D :D
1. vsak ki ma kej pojma o elektriki ti bo znal zvezat, montiru jih boš z mal iznajdljivosti, ker glih nosilcev ne boš mel narjenih. meglenk pa že zdavni vec nimam, sm jih že 4 mesce nazaj prodal.
2. pojma nimam o cem govoriš :)
3. Brez problema
4.vrž orginalnga ven, škatlo pust na mestu, zamenjaj cev do dovoda hladnga zraka pri luci, športn filter fajn izoliri pa si naredu neki. al pa celo v prostorcek pod luc, morš dat pa odbijac dol, da prideš zram.
5. jz ne :P
Adopt, adapt and improve...
R5 1.7T 5v
Uporabniški avatar
MaTe0

Kratko in jedrnato :) O tisti sipi pa tud jaz nimam pojma kaj si hoto povedat :)
Uporabniški avatar
privatnik
Kraj: CE

Odgovor Napisal/-a privatnik »

2. take sipe so mele petke GT (GT Turbo, GTE, pa mislim da tudi GTS) sipa je vpeta na dveh mestih za voznikom ali sovoznikom, zadaj pa je mehanizem s kerim se da sipo odpret. Sipe bos dobu na kakem odpadu z veliko srece, lahk pa tudi kupis nove na renaultu (drago).
Za pojasnilo se na tej sliki moje bivse 5 vidijo odprte zadnje sipe.
Slika
Uporabniški avatar
MaTe0

Lepo :) Ko smo ze pri tem :) Privatnik luci mas vse rdece ne? Pofarbane z rdecim prozornim sprejem? ali pa vidim narobe :) Mam v planu tole :)
Uporabniški avatar
privatnik

Luci so ble rdece ja pobarvane z rdecim sprejem, sam tu se je ze malo pobrisalo dol ker so bli tudi zmigavci rdeci. Obvezno po barvanju s prozornim rdecim sprejem lepo se parkrat z lakom cez.
Uporabniški avatar
MaTe0

Kterim lakom? :)
Uporabniški avatar
privatnik

Z maminim za nohte 8) :lol: . Kupis en sijajen prozoren lak pa gres pol se cez rdeco barvo, da ti dlje obstane gor, ker se s casom zbrise oz zbledi al karkoli, vsaj men s je tak naredl. Drugace pa so obstajale petke, ki so mele na obeh straneh rdece luci (brez riklauf bele), sm 1x vidu eno v celju cist navadno dizl.
Uporabniški avatar
damjan
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a damjan »

bognedaj da mojo, bencinarko
LOL

in ne, 5ke niso mele nikoli luci zatemnjenih ali v barvi. to je blo naknadno temnjeno.
Adopt, adapt and improve...
R5 1.7T 5v
Uporabniški avatar
privatnik

Lahk gres tut na renault pa kupis desno luc delano za angleski trg. In mas original rdeco riklauf luc.
Odgovori