Paneli R5

Kotiček renojevih starodobnikov
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Paneli R5

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

Je tu kak mojster ki ma kako sliko cist na easy panelov za r5? Kaksen distancnik ali pa kaj podobnega? Ma kdo to?
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
mikki
Kraj: Florjan - Šoštanj,Velenje

Odgovor Napisal/-a mikki »

Je ze ravno tema odprta o panelih pa bom kr tukej vprasal. Kako ste na petki tisti ki imate spredaj panele za zvocnike resili problem s plastiko na vratih, ki je kar prilicno mehka. Ni nikomur panel poknal, ali ste vrata polnili s cim da se plastika ni upogibala.
LP, Mikki
Uporabniški avatar
MaTe0

Nafilas z peno in pa z podobnim :) Saj pa ne more bit taka sila da bi to kr poknilo :) Zanima me ce lahk mi distancnik za zvocnik naredi navadn tislar? :) Saj ni druga kot premer more bit da gre zvocnik noter pa nekam ga morem zasraufat.
mikki

Sej to bi se dalo doma tudi naredit. Prej si na les zarises premer, pa potem lepo z zago ven izrezes polovicke, pa na konceh skupej zlepis, potem bi pa tk kit vse skupej drzal, pa se zvocnik lahko lepo privijes. no to je vsaj moja ideja, kako so pa to struckoti delali pa naj oni povejo. :D
LP, Mikki
Uporabniški avatar
pile
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a pile »

evo kak sm jes reso:
vgrajeval sem 13ke ker je v vratih ze narejen nosilec samo je vmes (razlicno od 1cm do 2 cm) placa vmes, to sem pa resu tak da sem plutovinaste zamaske vmes na mero odrezu in jih okrog zvocnika zatlacu

zvocnih super spila in nic ne skripa ( razen ce mas kovance v predalu)!!! :P
Uporabniški avatar
MaTe0

A si poslikal kaj? a v vratah je narejeno ze za 13.ke?
Uporabniški avatar
pile

jp preverjeno sony xplode13-ke pasejo ko ate na mamo.

lahka poslikam pa prlepim ko pridem iz sluzbe
Uporabniški avatar
MaTe0

Ok :) da vidim kak si naredil :)
Uporabniški avatar
pile

alo jes mam zdej mojo panelo pofotkano samo pa pojma nimam kak bi fotke gor prlepu se v zivlej tega nism delu nej mi en to pove cim bolj trotlziher :roll: [/img]
Uporabniški avatar
MaTe0

gres na shrani.si das sliko tam gor....mas tam link....ko pises post oznacis cel link pa stisnes tam gumbek IMG! Potem ti bo vrglo pred link in za link [img]in%20zadaj[/img] simple :) Ce je velika slika raje prilimas samo link :)
Uporabniški avatar
pile

evo ga:
Slika
Slika
Slika
Uporabniški avatar
MaTe0

Zanimivo :) torej si jih preprosto samo nasraufal v vrata :) Saj to je res najlazje samo pac bolj tak zgleda :P Pravis da v vratih ko rezes je potem prostor za 13.ke ze? Bi sle 16ke tud noter? :)
Uporabniški avatar
pile

na mojem nebi sle 16 ke ker je fiksni nosilec za zvocnik v vratih ki pase za 13 zvocnike.

sicer pa je postopek bil taki:

snames panelo, prelontroliras kaki nosilec je v vratih potem pa zmeris lukne na tem kovinskem nosilcu ( in sicer vsako lukno za srauf zvocnika na vratih zmeris iz dveh razlicnih tock in te mere preneses na hrbtno stran panele) ko preneses vse stiri lukne samo nastavis sablono ki jo dobis zraven zvocnikov in odrezes lukno za zvocnik potem pa panelo zmontiras pogledas kolk je lufta med plastiko in plehom in izdelas taki distancnik ( zato da se panela ne upogne) jaz sem distancnik zimproviziral in sem vmes po celotnem obodu luknje razporedil plutovinaste zamaske (mal vecjega premera ) pol pa se zvocnik privijes sam pazi da nebos prevec ker mrezca zvocnka rada pokne oz okvir mrezice!
aja pa panelo se da odrezat z olfanozem!
p. s. pa ne pozabit kablov potegnat!
Uporabniški avatar
MaTe0

Kak vzames panelo dol? Da nebom kje kaj polomo :) Ker ko ne gre pac vtrgam:P Kable sploh ni blem povlect :) Morem nek distancnik naredit ..saj to na easy ...drugace pa ni slaba ideja tista z plutovinastimi zamaski:D
mikki

Panelo sploh ni problem dol dobit. Odvijes vijak, ki pri rocki za odpiranje vrat in vzames tisti konec ven, rocko za odpiranje oken kr kepo dol spiples, pa js sem se vijake ki drzijo stranski predal odsraufal, pa mislim da jih ni treba, potem pa panelo tudi lepo dol spipas, je nareto na cepke. Porocaj kaj bos ustvaril z 16 kami, jih imam tudi jaz :D
LP, Mikki
Odgovori