Zataknjen gumb za vse smernike
Zataknjen gumb za vse smernike
A se je na kliu to ze komu zgodilo (l. 2004)? Zdej ne vem kako pridt do tja. Najbolj logicna varianta se mi zdi, da se da radio ven, samo nimam tistih vilic..
lp Dejan
Re: Zataknjen gumb za vse smernike
Ta plastika gre posebej ven, ta ko so ta tri stikalca not, S strani jo s tankim izvijacem pajsnes ven, ne drzi dost.
No od 1.julija pa do danes ni dosti casa preteklo in tudi moj gumb za vse stiri smerokaze je obstal, po prvotnem zatikanju. Hvala bogu je obstal za mano tudi kamion. Glede na to kako je Broker opisal sem snel plosco in odklopil konektor. Potem sem z zelo tankim izvijacem na strani kjer je viden kovinski del (pri meni je bilo obarvano s flumastrom rdece na ohisju) le tega malo pomaknil in stvar se je odskocila. Nasprejal sem s kontakt sprayem in stvar ponovno dela. Sporocim kako dolgo bo to delovalo. Drugace pa se s tem ne mislim igrati in bom stisnil zobe in nabavil novega. Ta situacija danes, ko me je skoraj povozil sleper, mi je dala misliti. 
SpEkTr napisal/-a:Vremenko napisal/-a:Tud moj gumb za vse stiri smernike se je zataknil oz. gre not in ven, a nobenega ucinka. Mam pa Clio Billabong l. 2003. Mogoce kdo ve, kolk stane nov?
Baje okrog 8 jurckov. Jaz sem ga vzel ven, malo premikal itd...zdej spet del![]()
Sem pa ze slisal od lasnikov renaultov da ta stikala kar menjujejo- v cem je stos da niso v stanju kvalitetno stikalo vstavit?
Tudi jaz sem imel isti problem na laguni II letnik 2001. Zadeva se je pokvarila po 5 letih prvic letos na morju, ko je bil avto na vrocini pa ze prej mi je malo slabse delalo. Zasilno sem zadevo resil tako, da sem za plastiko-rdec pokrovcek, zataknil zobotrebec. Ko sem se vrnil z morja sem sel na servis in so mi zadevo popravili v 10 minutah - cena 3139 sit (PSC Tolmin PE Siska).
Pr prejsnjem Cliotu (tud 02 letnik), se mi je to zgodilo. Ampak men se je ta gumb zataknu in k si enkrat vklopu vse 4 smernike, se shit ni dal ugasnit.
Je blo treba neki truda, da si ga izklopu. Sla na servis in seveda za pol minute dela (zamenjava gumba) je slo 6 jurjev (ampak to je blo pred 3 leti)!
Tako kot vam se je tudi meni dogajalo, da se vcasih ni dalo smernikov ugasniti. Do prejsnega tedna, ko je dokoncno ostal zunaj.
Kot je broker razlozil se ga da dobiti hitro ven.
Nato sem ga razdrl in ugotovil zakaj tako zafrkavajo. Na strani se nahaja plasticen del pravokotne oblike, ki je na eni strani pritrjen na ohisje, na drugi strani pa ima zelo malo bunkico. Ta bunka drsi po kanalu gumba in ga ustavlja v dolocenih legah (ce je kdo kdaj studiral kako deluje gumb na kuliju mu bo kar hitro jasno). Meni se je ta bunka zlomila zato ni gumb vec ostal v izklopljenem polozaju. Ker sem bolj "naredi sam preden ti kasirajo drugi" sorte, sem ga zelel popraviti a ne gre, ker je bunka zelo mala (cca. 0.5 mm) in se s kaksnim spajkalnikom naredi vec skode kot koristi. Danes sem zato poiskal eno navadno 2-polno potisno stikalo (kar tako za 230 V), jutri nanj nalepim se gumb in uredim osvetlitev ter je zadeva urejena za vecno. Na zalost sem trenutno brez fotoaparata, drugace bi poslikal zadevo. Bom, ko ga dobim nazaj.
Ajd.
Kot je broker razlozil se ga da dobiti hitro ven.
Nato sem ga razdrl in ugotovil zakaj tako zafrkavajo. Na strani se nahaja plasticen del pravokotne oblike, ki je na eni strani pritrjen na ohisje, na drugi strani pa ima zelo malo bunkico. Ta bunka drsi po kanalu gumba in ga ustavlja v dolocenih legah (ce je kdo kdaj studiral kako deluje gumb na kuliju mu bo kar hitro jasno). Meni se je ta bunka zlomila zato ni gumb vec ostal v izklopljenem polozaju. Ker sem bolj "naredi sam preden ti kasirajo drugi" sorte, sem ga zelel popraviti a ne gre, ker je bunka zelo mala (cca. 0.5 mm) in se s kaksnim spajkalnikom naredi vec skode kot koristi. Danes sem zato poiskal eno navadno 2-polno potisno stikalo (kar tako za 230 V), jutri nanj nalepim se gumb in uredim osvetlitev ter je zadeva urejena za vecno. Na zalost sem trenutno brez fotoaparata, drugace bi poslikal zadevo. Bom, ko ga dobim nazaj.
Ajd.
Ko se je meni zatikal gumb...sicer ne wem ce se je iz istega razloga kot tebi Pudl...sem gumb samo razdru in ga namazal z vazelinom, ker sem imel feeling kot da je vse na tesno narejeno in ne laufa vec...pa se ko so mi potem na servisu pod garancijo zamenjali gumb, je bil novi gumb tudi z necim namazan.