vgradnja klime v r19

Kotiček renojevih starodobnikov
Odgovori
BeaM_X
Kraj: Kransterdam

vgradnja klime v r19

Odgovor Napisal/-a BeaM_X »

Imam r19 1.4rt z klimo in 1.8rti brez klime in imam zeljo prestaviti klimo.
Vprasanje je ali se je ze kdo lotil ugradnje klime in kaj vse je treba storiti da storis tak poseg.
oz. koliko to stane da bi kdo drug naredil to namesto mene?
Zazeljenih cimvec odgovorov
pa prosm cimvec dejstev in manj mnenj
lp
Uporabniški avatar
privatnik
Kraj: CE

Odgovor Napisal/-a privatnik »

En kolega je to delu, s tem da je komplet klimo dobu iz istga motorja kterga je mel sam. Mogu je razrezat pozarno steno, da je spravu skoz lajtnge, druga pa je vse v kompletu posraufu iz donatorja, vso elektroniko, releje, vse nosilce, vglamnem res vse kar se tice klime. Ce mas vse stvari pol ni problem zasraufat to na ista mesta v tvojem avtu. Seveda mores delat luknjo v pozarno steno (vsaj kolega je mogu). Nevem pa kaka je razlika med 1.8 in 1.4, verjetno je kak nosilec drugacen al pa se motim.
BeaM_X

ja mene najbol od usega skrbi elektrika pa kako obest kompresor za klimo ker je nosilec 100 posto drug. lajtunge se ze napelejo pa kuler pa ostalo tud zasravfa.Bo treba zadevo se mal preucit
TURBO16V

Odgovor Napisal/-a TURBO16V »

dalec od tega da bi to pasalo skupi. Avta imata popolnoma razlicne kompresorje, nosilec motorja, nosilec kompresorja, lajtnge pa se verjetno bi se naslo kaj, ker je zasnova motorja cist drgacna.

Ne bom reku da se ne da, ker ce hoces se vse da, ampak je prevec fuka da bi se js to spravo delat.

Enak je samo notranji del pa verjetno kiler klime.
Uporabniški avatar
gogi
Kraj: Maribor, seveda z širno okolico

Odgovor Napisal/-a gogi »

Hmmmmmm razlik je kar nekaj ko gledam mojo masino 1,8 z klimo in druge katere so brez klime!! Nevem po moji logiki tesko ali pa celo nikakor!! Kajti trebalo pi marsikatere spremembe. Po mojem nebi slo razen ce resnicno komplet vse menjas!!

Dobro nebom trdil nekaj kaj nevem, kajti moja sreca, da jo ze imam in nimam z tem problemov. :lol:
Lp Gogi

Slika
BeaM_X

ja kiler je 100 posto isti pa uparjalnik ki se nahaja pred voznikom na levi strani, cevi bi tud najbrz kokr tok pasale, za elektriko se tud najbrz da doklopt,idini problem ki ostane in je kar precej resn, je kako upeti kompresor za klimo na mikro jermen, ce TURBO 16V prav da je razlicn mu verjamem, tko da bi blo najbolje dobiti klimo od 1.8
bomo videl kako se bodo reci odvijale :wink:
Odgovori