Olje pri masini pusca!

Kotiček renojevih starodobnikov
Uporabniški avatar
blackwolfcar
Kraj: Ig

Olje pri masini pusca!

Odgovor Napisal/-a blackwolfcar »

Vprasanje je pa kje.

Imam R19 1.4.RT, energy motor, letnik 94 in se ze nekaj casa ubadam s problemom puscanja olja. Mehanik je ze menjal dihtungo na pokrovu, dihtungo na razdelilni kapi...motor je se vedno masten. Pokrov motorja je pregleda in ni nikjer videti, da bi bil pocen. Kje bi se lahko pritekel ven.

Je pa masten spodnji del bloka masine. Tam pri "kanalcku", ki vodi do oljnega filtra. Prav tako na desni strani pod razdelilno kapo. Olje se pa steka na najnizjo tocko. Malo ga tece tudi ze po avspuh cevi, tam kjer je upog cevi.

Napisite mi cim bolj jasno, ker se ne spoznam na to prevec in bom mogoce, kar sprintal vzroke, ki jih boste navedli ter jih nesel k mehaniku, da bom lazje z njim komuniciral. :D

To olje je nadlezna stvar, ce ti avto stoji pred bajto in pusca velike fleke! :mad:
Uporabniški avatar
killah bee
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a killah bee »

Dihtunga na glavi :wink: Problem skoraj vseh 1,4 motorjev
Uporabniški avatar
Samojed

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Daj sliko nalimaj. Eno je dihtunga na glavi, kot je ze Cebela napisal in imam jaz isti problem. Jaz sem izdelal doma en pleh za pod motor, da ni flekov po dvoriscu.
Samo kot se jaz spomnim ko sem videl tvoj avto, ti pusca na pokrovu ventilov. Ce je to res (bomo na sliki vidli al pa ti povej), potem ti ga je mahanik nekaj cackal, sploh tista z mazanjem s kitom je cist mimo. Original in aftermarket se dobi jeklena dihtnga, ki je tudi za veckratno uporabo za razliko od gumijastih, je pa samo en kec - ne smes je pretegnit. Se pravi je pokrov ventilov treba montirat poodobno kot glavo. Pocasi in z obcutkom dotegovati vijake, pa maximalni moment je zelo mali predpisan, vendar ne vem iz glave. Jaz sem kar od oka, z obcutkom sestavi (2x) in je v redu.
LP, Samojed
Uporabniški avatar
blackwolfcar

Grem zdej poslikat. Malo pocakte. Kar pa se tice pokrova ventilov. Sem bi teden nazaj pri mojem mehaniku in mi je to dihtungo zamenjal. Sej gor je suh, amapk spodaj je masten. Bom poslikal pa boste povedali. Wait a moment :D
Uporabniški avatar
blackwolfcar

evo slikice. Vidm, da je zadeva kar precej masna. Ojjjoj :cry:

Slika- tukaj je slikana cela masina od zgoraj, da boste videli, da zgoraj ni nic masna

sedaj pa spodaj, ko pa je masna!

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Uporabniški avatar
killah bee

Dihtunga na glavi 95%
Uporabniški avatar
gogi
Kraj: Maribor, seveda z širno okolico

Odgovor Napisal/-a gogi »

killah bee napisal/-a:Dihtunga na glavi 95%
Lahk reces ze skor 99 % tako, da kar lepo tvojemu mehaniku povej kaj je in konec zadeve!! :lol:
Lp Gogi

Slika
Uporabniški avatar
blackwolfcar

Zdej me pa zanima, kaj je dihtunga na pokrovu ventilov in kaj je dihtunga na glavi? A je to eno in isto. U glavnem dihtunga na tem tazgornjem pokrovu je bila menjana 1 teden nazaj, ko so bili stelani tudi ventili.
Uporabniški avatar
killah bee

jabolko ni hruska :D

Dihtunga na pokrovu je drugo kot dihtunga na glavi. Za Dihtungo na glavi, je ze malo bolj specialen poseg, ki pa ga zna skoraj vsak mehanik opraviti :wink: Ni pa niti tako poceni, vendar tud tolk kriticno ni,da bi bila nuja popravit. To je standard 1,2 in 1,4 motorjev.

Jest sem gledal pri tamali na 1,2 Cliotu.Ful masten, ga operemo, pa cez neki casa spet. Zanimivo pa je bilo, da olja v motorju ni zmanjkoval :shock: Spooky shit :D
Uporabniški avatar
blackwolfcar

To bo pa potem mogoce res drzalo. Ker jest mam masno masnino k s****, olja pa nic ne manjka. Kolk okvino pa pol to kosta?
Uporabniški avatar
VIA
Kraj: Mariborsko podzemlje

Odgovor Napisal/-a VIA »

Poslusaj moj nasvet:zamenjaj dihtongo na glavi in ob enem se daj obvezno da ti glavo zravnajo!Potem bo mir ker drugace lahko vsake 20k kilometrov dihtongo menjavas

Drugace pa btw.ta motor je zakon le dihtonga na glavi vedno jeb... dokler nena glave das ravnat! :wink:
Slika
Uporabniški avatar
killah bee

VIA napisal/-a:Poslusaj moj nasvet:zamenjaj dihtongo na glavi in ob enem se daj obvezno da ti glavo zravnajo!Potem bo mir ker drugace lahko vsake 20k kilometrov dihtongo menjavas

Drugace pa btw.ta motor je zakon le dihtonga na glavi vedno jeb... dokler nena glave das ravnat! :wink:
word 8)
FastDay
Kraj: Semič

Odgovor Napisal/-a FastDay »

Jst sem tud opazu zadnc na mojmu da mal olje kaplaj samo prmen pride nek odzadi, ker odspredaj je masina suha kakor tudi karter, samo mi pritece glih tam med menjalnikom in masino dol in vcasih kapne na auspuh pol pa smrdi :mad: Tako da bom zdej enkrat pelu k mehaniku, da mal pogleda , bom pa prej masino opral mogoce bom sam vidu kot curlja. Samo do zdej nism mel dobenga problema pa ma ze 200.000 km sepravi 1.2 Energy (ista osnova kot 1.4) samo olja pa nic ne manjka sem ga glih v nedeljo menjal sam :shock:
S cim naj operem motor, se kje kaj kupi :?:
Uporabniški avatar
tešo
Kraj: Krško

Odgovor Napisal/-a tešo »

na moji 19-ki sem imel cist tko mastno kot kazejo slike.

zamenjal dihtungo na glavi pa je OK, sem 100% da je pri tebi tudi dihtunga sla.

mene je prislo vse skep dihtunga, ravnanje glave ter velik servis, olje plus antifriz neki cez 50 jurjev.
Slika
Uporabniški avatar
blackwolfcar

Ok. Bom jutri to povedal mehaniku. Bom videl se kaj bo on reku. Ce bo kaj trokiral od kod meni to znanj :D . Pol vam bom pa porocal.

Full bi blo dobr ce bi to tezavo z oljem odpravil, ker me resnicno moti.
Zaklenjeno