Motor 1.6 v megan 1.4
Motor 1.6 v megan 1.4
Kako bi se obnesu motor 1.6 v meganu l. 96 ,ki ima osnovo 1.4? Zanimajo me lastnosti potem kaj je treba predelati, ce ostanejo isti nosilci za motor in kako bi zdrzalo.......?
Hvala za odgovore
Hvala za odgovore
mislim da ni nekih zelo velikih predelav ce bos menjal! mogoce kaka malenkost! v osnovi pa mislim da morajo bit isti nosilci za motor .. sasije pa so itak iste za 1.4 pa 1.6 tak da to ni problem da nebi zdrzalo ...
drgac pa naj se keri kaj doda ko ma megana .. bodo vec podrobnosti vedli ..
drgac pa naj se keri kaj doda ko ma megana .. bodo vec podrobnosti vedli ..

Glavno da mi druga kopa v tretji! 101%antikvakar
Ce se mena masina je treba tut malo bremzice postimat. Ne samo zaradi homologacije, ampak zaradi vecjih hitrosti pa te zadeve.
Kaj se pa mena je pa odvisno od avteka. Ne glede na to, da ni neke gromozanske razlike v konjih med 1,4 in 1,6 mislim, da lahko most pa nosilci pa prednje obese ostanejo. Tocno pa ne vem.
Potem je spet vprasaje, ce bos to sam delal, ali bos dal kakemu mehnaiku. Ker ce bos dal mehankarju te zna pridt kar precej parov, da ti to zamena, ker je s tem fullllllll jebancije. Ce prav bi masina morala pasat srauf na srauf.
Kako je s homologacio take zadeve pa spet ne vem tocno. Baje da se da ustimat, samo kako ne bi vedu.
Kaj se pa mena je pa odvisno od avteka. Ne glede na to, da ni neke gromozanske razlike v konjih med 1,4 in 1,6 mislim, da lahko most pa nosilci pa prednje obese ostanejo. Tocno pa ne vem.
Potem je spet vprasaje, ce bos to sam delal, ali bos dal kakemu mehnaiku. Ker ce bos dal mehankarju te zna pridt kar precej parov, da ti to zamena, ker je s tem fullllllll jebancije. Ce prav bi masina morala pasat srauf na srauf.
Kako je s homologacio take zadeve pa spet ne vem tocno. Baje da se da ustimat, samo kako ne bi vedu.
Shit happens
habbke kje si slisal da je v vsakem modelu razn tvingota ABS serijsko .. v tadragih modelih je res ... razen clio in se kaki drugi model ..
Zadnjič spremenil ZOIS, dne 16 Dec 2003, 13:14, skupaj popravljeno 1 krat.

Glavno da mi druga kopa v tretji! 101%antikvakar
Re: Motor 1.6 v megan 1.4
za kaj bi hotel tak cirkus zganjati za par konjev?!goahead napisal/-a:Kako bi se obnesu motor 1.6 v meganu l. 96 ,ki ima osnovo 1.4? Zanimajo me lastnosti potem kaj je treba predelati, ce ostanejo isti nosilci za motor in kako bi zdrzalo.......?
Hvala za odgovore
ce bi sel iz 1.4 na 1.6 ni treba zavor menjati ali pa kaksnih ojacitev delati, samo drugo masino menjalnik + nosilce za vse to in elektriko das noter pa je (v primeru da vse drugo pase)
ampak ce ze menjas masino daj notr kaj mocnejsega. samo po moje je to bedarija in to velika. masino se splaca menjati edino v primeru da imas res eno ekstra karoserijo ki se je nikjer ne dobi ali da imas avto starejsega letnika ki je nadclovesko ohranjen in ima zgonjeno masino, ali pa da bi rad dal notri ene vrste motor ki se ga serijsko ni dalo dobiti v tvojem avtu...vse ostalo je brezvezno jahanje! samo denar stran vrzes.
pa se meganov je kot listja in trave, ce hoces vec moci kupi mocnejsega, bo ceneje pa se original. tudi ce imas na svojem avtu ze kaj unikatne plastike gor samo poberi dol in vrzi na novega, bo dosti lazje kot menjava motorja
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Nastelas jih, da slabse primejo, pa je tudi ok.ZOIS napisal/-a:ce nimas ABS-a pa bos dal diske zadaj ti bo rit ven vleklo v oviku ce bos bremzal .. vem da se v ovinkih ne bremza ampak ko je sile je sila .. in takrat letis ven! saj zadaj tak ne rabis mocnih bremz! saj ful malo bremza!
Bi to tudi jaz mel....
Hm...ce bom naprej dal kake druge....si zadaj lahko te originalne omislim..ne?

Moj clio nima ABS-a. Po pravic povedano ga niti nisem nikoli pogresal.
Clioti niso nikol imeli vsi ABS-a. Megani ze mogoce.
Bi pa tut na mojga cliaca pasal diski od 1.8 16V. Sam v italijo po zadnjo premo pa enga ki bi mi to ugradil. Mogoce kdaj v prihodnosti. Nikoli se ne ve. Optimista sem lahko se zmeri
Clioti niso nikol imeli vsi ABS-a. Megani ze mogoce.
Bi pa tut na mojga cliaca pasal diski od 1.8 16V. Sam v italijo po zadnjo premo pa enga ki bi mi to ugradil. Mogoce kdaj v prihodnosti. Nikoli se ne ve. Optimista sem lahko se zmeri
Shit happens