Renault clio 1.5 dci 74 kw letnik 2004 PROBLEM !!!
Renault clio 1.5 dci 74 kw letnik 2004 PROBLEM !!!
zivjo fantje imam Renault clio 1.5 dci 101 km letnik 2004,avto ima 205.000 prevoženih pa me zanima če je imel kdo podoben problem
Namreč avto nima nobene moči pri speljevanju pod 2200 obratov.Avto sem imel že na več različnih testerjih nazdnje tudi na originalnemu renojevim testerju ki pa ni pokazal nepravilnosti. Avto ima tudi nenormalno porabo 7.2 litrov,če vozim kot po jajcih pa mogoče 6.5 avto mi je tudi zelo kadil zato sem sumil na egr ventil ki pa sem ga blindiral avto sedaj ne kadi popolnoma nič vendar pa za speljevanje isti šmorn. Ker brat pa ima 82 km ki ga ne špara popolnoma nič porabe ni presegel večje od 5.5 in mu avto noro dobro potegne proti mojemu kot raketa
tako da če kdo karkoli ve bi bil zelo hvaležen za odgovor
Namreč avto nima nobene moči pri speljevanju pod 2200 obratov.Avto sem imel že na več različnih testerjih nazdnje tudi na originalnemu renojevim testerju ki pa ni pokazal nepravilnosti. Avto ima tudi nenormalno porabo 7.2 litrov,če vozim kot po jajcih pa mogoče 6.5 avto mi je tudi zelo kadil zato sem sumil na egr ventil ki pa sem ga blindiral avto sedaj ne kadi popolnoma nič vendar pa za speljevanje isti šmorn. Ker brat pa ima 82 km ki ga ne špara popolnoma nič porabe ni presegel večje od 5.5 in mu avto noro dobro potegne proti mojemu kot raketa
tako da če kdo karkoli ve bi bil zelo hvaležen za odgovor
Re: Renault clio 1.5 dci 74 kw letnik 2004 PROBLEM !!!
Priklop na kakšen spodoben tester, pregled parametrov delovanja motorja ................. bi morala pokazati pot do težave. Kakšno mešanico gorivo/zrak dobi motor?
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Hja nemorm nič reči glede mešanice in tega ker na enemu testerju mi je pokazalo temperatura vstopnega zraka -50
Nato sem pa peljal k enemu štromarju in ga je priklopil na originalni renojev tester in ni pokazalo nič glede tega senzorja mene zraven ni bilo ko je to gledal ker sem avto tam pustil en dan in mi je rekel da so parametri vsi normalni novem pa če se je ravno v drugo stvar poglabljal ampak je rekel da za porabo pa ne bi vedel kaj je narobe
Tkoda ce pa še ti poznaš koga ki ima malo boljši tester in se spozna na to se priporočam
Nato sem pa peljal k enemu štromarju in ga je priklopil na originalni renojev tester in ni pokazalo nič glede tega senzorja mene zraven ni bilo ko je to gledal ker sem avto tam pustil en dan in mi je rekel da so parametri vsi normalni novem pa če se je ravno v drugo stvar poglabljal ampak je rekel da za porabo pa ne bi vedel kaj je narobe
Tkoda ce pa še ti poznaš koga ki ima malo boljši tester in se spozna na to se priporočam
V koliko vam Ljubljana/Vič ni predaleč, se oglasite pri meni ( 031-797-021 ) in bova pogledala. Strošek 0€.
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]
ah ni problema bom vas poklical pa se bova zmenila
zaenkrat pa najlepša hvala za vse skup
zaenkrat pa najlepša hvala za vse skup
Jaz bi najprej menjal MAF senzor in pol naprej iskal napako..
- Sebastijan
- Kraj: Slovenska Bistrica
Da ni kakšna zavora zaštekala?
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
MAF senzor sem tudi najprej sam sumil sam ko sem zvedel da je 170 evrov sm ga najprej pregledat dal in je rekel štromar da ni nič narobe znjim
Tut zavore niso zaštekane ker kolesa se na roke normalno vrtijo
Malo sumim tudi lambdo sondo zaradi povečane porabe
Ker se mi je slab mesec prizgala rumena lučka za motor vendar je po 3 vžigih ugasnila
Tut zavore niso zaštekane ker kolesa se na roke normalno vrtijo
Malo sumim tudi lambdo sondo zaradi povečane porabe
Ker se mi je slab mesec prizgala rumena lučka za motor vendar je po 3 vžigih ugasnila
Zdej se pa ti zjasni kaj imaš??? maš bencinarja ali dizla?? Lambda pri dizlu ne obstaja.
Maf senzor je rabljen cca 40 eur, nov obnovljen pa cca 80-100eur.Zdej če je isti kot za 1.9dci motor ti ga posodim.
Maf senzor je rabljen cca 40 eur, nov obnovljen pa cca 80-100eur.Zdej če je isti kot za 1.9dci motor ti ga posodim.
Nene dizla mam sej a nima glihtko sonde??? (nebom pa trdil)
Ne to ma pa ta clio zal tak MAF sensor ker sem na adelu vprašal kateri še paše pa baje da noben drug
Ne to ma pa ta clio zal tak MAF sensor ker sem na adelu vprašal kateri še paše pa baje da noben drug
Morda DPF filter, če ga ima. Sosed je imel enako težavo na omenjenem avtomobilu. Avto je sicer bil vozen, ampak ni bilo moči in tudi pospeška ne, ter poraba nenormalno visoka. Vzrok je bil zamašen DPF filter. Tudi lučka za motor se mu je prižgala parkrat. Nevem, samo ugibam.
ne moj nima dpf filtra
prosil bi samo če je tu kakšen lastnik clia 1.5 dci 74 kw 2004 da bi mi slikal motor brez pokrova da se vidi škatla od filtra in na njen senzorji
hvala že za vnaprej
prosil bi samo če je tu kakšen lastnik clia 1.5 dci 74 kw 2004 da bi mi slikal motor brez pokrova da se vidi škatla od filtra in na njen senzorji
hvala že za vnaprej