Clio 2.0 16v izpuh

Modifikacije vozil
Odgovori
Uporabniški avatar
renaultdriver

Clio 2.0 16v izpuh

Odgovor Napisal/-a renaultdriver »

Pozdravljeni
Imel bi eno vprašanje in sicer kako je z homologacijo original izpuha iz renault clia 2.0 16v. Izpuh bi dal na megana 2. Je izpuh sploh potrebno homologirati?
Vsakršni nasveti in pomoč dobrodošli.
Hvala vnaprej
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Re: Clio 2.0 16v izpuh

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

je treba homologirati? odgovor je: da, vsaka predelava mora biti homologirana.
je mogoče homologirati? odgovor je: ne, ker je izpuh za clia.
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
renaultdriver

Odgovor Napisal/-a renaultdriver »

Pa se da dobiti kakšne papirje?
Uporabniški avatar
B1 16v

Odgovor Napisal/-a B1 16v »

Ne takih, na katerih bi pisalo da je cliov izpih homologiran za megana :rolleyes

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
Uporabniški avatar
Golddevvil

Odgovor Napisal/-a Golddevvil »

Sej tud na auspuhu ne piše al je za megana al cliota ker so gor sam serijske številke....če auspuh paše, bi ga jaz nataknil gor brez neke posebne dizertacije, so pa copsi bistveno bolj občutljivi na zvok kot izgled (če ti glih ne štrlijo ven kanoni v v velikosti topov) , tak da če se mene vpraša, če se auspuh ne dere, tud ne bo izrednega tehničnega. Pa še to...serijske številke se pri Renaultu menjajo/dodajajo kot spodnjice, včasih še na original servisu ne vedo kera je prava, tako da more bit res majster un ki bi po serijskih vedel kam auspuh dejansko sodi.
Zadnjič spremenil Golddevvil, dne 26 Jul 2016, 16:24, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Shusuglao

to je res ampak vprašanje je bilo ali je treba momologirati in če se da

če gremo po načelu "dokler me ne dobijo..." lahko tudi oropam banko in skrijem denar pod posteljo, ali zakopljem soseda pod hruško, dokler jih policaj ne najde bo ok :mrgreen:
Uporabniški avatar
Golddevvil

Odgovor Napisal/-a Golddevvil »

ja saj vem šus...prav imaš....

moti me ker sam v Slo drekajo za homolomo (za auspuh drekajo povsod da ne bo pomote), pa še to samo za polnjenje denarnih lukenj(ne vem zakaj dobi denar carinski urad MB če jaz vozim prehitro v Gorici....)....

v primeru kolega zgoraj, pa sem mnenja da sploh ne gre za predelavo temveč za dlakocepenje uradnih oseb in organov.....če bi mi nekdo rekel da je auspuh iz Clia na Megane pridobil na decibelih zvoka, da je s tem povečan izpust CO2 in da trpi zato cel universum, bi razumel, tako pa se sploh ne sekiram in se vozim z decat auspuhom.....vsakič k me ustavijo copsi (ni redko) povem da je auspuh od Akrapota (čeprav ni, pa bi blo tud vseen če je) pa me pustijo pr miru...je pa res da sem doma blizu Ivančne in na osebni piše letnica rojstva:1977..verjetno tud to svoje doda......

Grem pa ravo ta teden tudi jaz na homo s svojim auspuhom (doma narejena ploščica za privaritev na uaspuh in PDF z Miletkovim ECE/TÜV soglasjem), ker nihče noče kupt avta, če nimaš vsega vpisanega v kartonček, tak da so tud mene "zlomil" birokrati.....
Uporabniški avatar
Shusuglao

saj vsi vemo da je homologacija zato da kasirajo, nebi šel zdaj v filozofske razprave zakaj in kako je do tega prišlo, lahko pa tudi če se kumu da brati
Odgovori