Laguna ll "Problem z elektriko"

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
mali
Kraj: Dobova

Laguna ll "Problem z elektriko"

Odgovor Napisal/-a mali »

Gre za Laguno ll 1.9dci letnik 2003. Med vožnjo mi števci ponorijo. Če je klima vključena, lučke od klime utripajo.
Ima kdo kako idejo, kaj bi to bilo?
Hvala

Posneto med vožnjo....cca 50km/h...

https://www.youtube.com/watch?v=StZ1NG1UKZg" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
zoky26
Kraj: Celje

Re: Laguna ll "Problem z elektriko"

Odgovor Napisal/-a zoky26 »

l.p.

a bi mogoče lahko bila kakšna klema na akumolatorju slaba ali pa kje drugje slab stik?
A avto ti pa normalno laufa al se kaj zaganja?
Uporabniški avatar
mali

Danes, ko sem dal kartico noter, se je prižgal le radio, o kontaktu pa ne duha ne sluha. Seveda, avto ne vžge. Tudi, ko vklopim vse štiri smernike, smerniki delajo, avtomat se pa ne sliši.
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

mali napisal/-a:Danes, ko sem dal kartico noter, se je prižgal le radio, o kontaktu pa ne duha ne sluha. Seveda, avto ne vžge. Tudi, ko vklopim vse štiri smernike, smerniki delajo, avtomat se pa ne sliši.
Najverjetneje napaka nekje na inštalaciji (mogoče slaba masa). Z avtom do avtolelektričarja.
RenaultSport
Uporabniški avatar
yaxo11

Odgovor Napisal/-a yaxo11 »

meni je to delalo malo preden mi je crknil altenator, pri meni je bil popolnoma skurjen regulator napetosti, ta je filal z 20 volti. Imel sem enak šov na armaturki :D
Uporabniški avatar
mali

Regulator napetosti (regler) sem zamenjal in je bilo isto. Avto je že celi teden pri električarju in ne najde popoloma nič. Kaj je pa še najbolj žalostno, da pri njem dela vse normalno. Nobena lučka se ne prežiga. Kot nalašč...
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Posnetek v prvem postu nakazuje na slab stik - elektrika: kleme akumulatorja, akumulator v stiku, nepravilno delovanje alternatorja, kablovje ( alternator/akumulator/števci ), slaba masa ( kjerkoli, lahko na lučeh ), stiki na konektorjih, oksidirane povezave do kompresorja klime...........................
Mi je pa čudno, da tega avto elektrikar ne najde, v koliko je res avto elektrikar, bi moral že po opisu napake vedeti v katero smer se išče napaka ( šolska okvara ).
Kar se tiče menjava regulatorja na alternatorju ....................... :D citiram: "Regulator napetosti (regler) sem zamenjal in je bilo isto." ................... ta stavek me je kar lepo nasmejal. Alternator ima kar nekaj sestavnih delov, ki bolj nagajajo, kot sam regulator - kar pa se z ustreznim orodjem lepo vidi.
Se je mogoče preverilo, kakšni tokovi tečejo, ko je motor segret ( topel allternator )?
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Odgovori